Gå til innhold
  • Bli medlem

Spinoza

Passivt medlem
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg pleier ikke å tørke klærne. Ha et sett med ull liggende i soveposen. Når du skal ut og gå igjen dagen etter er det på igjen med den våte ulla. Ubehagelig i 5 minutter, deretter ikke noe problem. Funker greit på ukesturer, men kan ha godt av å skylles i rent vann om turen skal vare veldig lenge.
  2. Håper ikke det er noen store bivirkninger om det går litt ut på dato gitt. Mine flere år gamle poser ligger åpne i utstyrskassen i boden, sammen med skosnorer, reservetrinser, skismurning og annet utstyr jeg skal ha med på turer dann og vann. Jeg har ikke merket noe hverken på helsa eller smaken foreløpig, men kanskje noe jeg bør ta opp til vurdering .
  3. Jeg bruker veivesenets veimerkingsstaver av bambus, saget opp i ca 40cm lengder . Lette, med tom kjerne, som fylles med snø når du trykker dem ned.
  4. Trikset med telys er faktisk effektivt, men ikke nødvendigvis pga varmen fra lyset. Lyset varmer opp luften i hælenden av skoen, og gjør at den stiger. Det skapes da en luftsirkulasjon som tørker støvelen. Vet imidlertid ikke om det kan anbefales på annet enn gummistøvler og andre sko med lite fôr. Ugreit å sitte omringet av fjellheim og snø...uten skisko .
  5. Pizza i folie: Lag en nokså tynn pinnebrødddeig eller pizzadeig (ha godt med olivenolje i den så den ikke svir seg). Ha kjøtt(deig), ost, krydder og andre pizzaingredienser oppå, og brett den til en calzone (innbakt pizza). Pakk inn i flere lag med folie og legg i glørne et sted med moderat varme. Banansplit: Lag et snitt i en banan på langs. Fyll med sjokolade. Pakk inn i folie, og deretter i glørne. Grillspyd med diverse kjøtt, grønnsaker ol. Serveres i varme pitabrød.
  6. Jeg må si meg enig i at det er rart om man legger værforhold som i følge listen opptrer hvert eneste år i vintermånedene inn som ekstremvær. Det er jo en værtype som er å forvente. Det ville heller være uvanlig dersom vinterstormene ikke dukket opp en sesong. Undres på hvilke andre ekstremværtyper man da kan få i Norge? Temperatur over 30 grader på Vestlandet? Nedbør hvor elvene går over breddene sine på Østlandet? Snøfall på over 20 cm langs vestlandskysten? Spesielle hendelser som jo likevel forekommer titt og ofte. Kan vi ikke klare oss med et stormvarsel som tidligere, uten å måtte kalle været ekstremt? Da blir folk bevisst hendelsen uten at de tror at de må spikre plater foran vinduene og sette seg i kjelleren.
  7. Hmm...14 av 15 her... Kunnskapen om elver "down under" strakk ikke til gitt... 9 av 10 på den andre...
  8. Gabbro er en god Jotunstein...gir godt feste på toppturer...
  9. Jeg var på Gjegnen i juni i en godværsluke. Kan berette om kortbukseføre, blå himmel og høy faktor. Legger ut noen bilder så du kan se hvordan det "kunne ha vøri" Dere hadde nok tenkt å gå breen opp til toppen. Jeg gikk alene, og måtte derfor gå "hylla" nedenfor breen. Her var det bratt, snødekt, hardt og langt ned. Jeg hadde heller ikke isøksa med meg, og var derfor uvanlig omhyggelig med fotfestene jeg sparket inn i fonna. Tross alt likevel en fin tur, på en lite besøkt topp...og for så vidt også hytte.
  10. Engelberg i Sveits. Snøsikkert og virkelig flott område.
  11. Noen topper i Gloppen og Bremanger, fisketur i Eid/Gloppen, Dyrhaugsryggen, Fannaråken, Smørstabbtinden til Loftet, Memurutindene, Styggehø. Det er i alle fall programmet som er lagt for første del av ferien. Hadde også tenkt å få med meg Folarskardnuten, Hallingskarvet og noen nye topper rundt Fondsbu. Får se hvor lenge motivasjonen holder.
  12. He he...nei, du gikk forbi meg omtrent akkurat ved Hyttestølen/Indre Frafjordsstølen. Du fortsatte opp stien, mens jeg fortsatte rett øst opp lia. Tok for meg alle småtoppene bortover fra Frafjordhatten f.eks. Dypingeknuten og Gjoteknuten, før jeg gikk ned til Frafjord igjen samme vei som deg. På søndag er det området mellom Myravatnet og Hunnedalen som gjelder. Regner med en herlig tur i fint sommervær. Hvis jeg ser deg regner jeg med et nikk i alle fall
  13. Gode tips til turer, Kristin. Både Røssdalen og Frafjordhattområdet er fantastiske flotte områder. Jeg var i sistnevnte område på forrige søndag, og det er bare herlig å loffe litt rundt på de ulike småtoppene, for så å legge seg ned på en soloppvarmet stein og bare slappe av i vårværet Jeg stusset imidlertid litt på noen av tipsene: Først Røssdalen: Hvis det ikke har skjedd store ting der inne siden jeg var der så er det en kjempestor, storsteinet ur man må gjennom for å komme seg gjennom dalen. Det er mulig at det er en lettgått sti gjennom disse kampesteinene, men den fant dessverre aldri vi . Greit å være obs på i alle fall. Jeg tror kanskje at du tenker på Molaug. Det er her veien kommer ned fra Stølsvatnet til Frajorddalen. Herfra til Øyren innerst i Frafjorden er det ca 4 km. Jeg tror forresten at jeg traff deg i Frafjordheia da du var på pinseturen din. Du gikk like forbi meg (15m) da du var på vei opp til Dybingen. Jeg satt i lyngen like ved, hilste, men du bare så en annen vei . Jeg prøver igjen en annen gang .
  14. Jeg mener også at Friluftsloven sier "i skog og mark", og ikke på fjellet. Det er imidlertid skuffende lite å fyre med på fjellet .
  15. Caspari er en av de glemte forfatterene i norsk diktning, men ingen andre klarer etter min mening å sette ord på, og billedgjør de følelser og inntrykk man får når man ferdes i den norske fjellheimen, som han gjorde. Det er ikke lett å finne litteratur av han i dag, men jeg var heldig og kom over hans Dikte i utvalg på et antikvariat for noen år siden. Han hadde her flere dikt han knyttet opp mot årstidene. Her er et om våren:
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.