Gå til innhold
  • Bli medlem

pathfinder1

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av pathfinder1

  1. Veldig enig med strebus85. Ta med det nødvendige og man får lett vekt. Når man begynner med gjenstander som ikke er nødvendige og kun gir mer komfort/luksus blir det fort tungt. REs: Veldig bra innlegg. Under mine cutting tools har jeg oftest bare 1 kniv og 1 Sandvik Bahco Laplander Saw. Øks er veldig sjeldent jeg har med meg. Støtter deg på kompass - er ikke interessert i å ha annet enn en liten lykt som går på batteri med meg (GPS er fint og moro å bruke men batteri og vekt trekker ned). Bra innspill når det gjelder letherman, de veier tross alt en del (min letherman core veier 307g) og er ikke nødvendige sett i sammenheng med cutting tools (kniven og sagen osv). Meg kjent har ikke swiss army knife gripetang av samme kvalitet (bruker gripetangen mest på lethermanen) så det blir vanskelig for meg å bytte.. skal heller vurdere å la hele greia ligge hjemme for å spare vekt.. Jeg sover som regel med hengekøye og tarp om sommeren, høst militærsovepose og tarp og vinter i telt og en militær sovepose. Siden jeg oftest ferdes i skog lager jeg min egen liggeunderlag hvis jeg måtte trenge det.
  2. Takk for mange gode svar og ideer. Bestilte meg en mini fiskestang som flere av dere har linket til, får håpe den duger Noen som har prøvd dem? SuperTed: Sant som du observerer jeg er inspirert av Dave (ikke den sko-løse-hippien) fra Dual Survival. Vurderer å kjøpe en litt bedre og større teleskopstang, hvis den lille ikke svarer til krav og forventninger.
  3. Jeg ferdes oftest i skog, tett skog og ofte er ikke en lang fiskestang da optimalt. Har et skikkelig fluefiske stang og 2 andre stenger men tenkte å bygge sammen et mini fiske sett uten stang eller med mindre utstyr. Som du sier det går i hver sekk. Generelt fordi jeg er minimalist når det kommer til utstyr. Det er litt moro å ha utstyr med til å improvisere og lage egne redskaper
  4. Tenkte å bygge opp noe lunde slikt: Vet ikke helt hvordan kvaliteten på disse mindre fiskestengene er men har sett mange bruke disse " pen fishing rod / pocket fishing rod" stengene. Noen som har prøvd dette? Kan det funke som en i et mini fiske sett? http://www.gadgets.no/shop/mini-fiskestang-622p.html Den ideell boks å bygge dette rundt kan kanskje være en slik PVC tube med mulighet til å lukke med kork og snurre line og teip rundt: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXr7OdaVCRAfDea4_6lz4AvOaKvUxBzxqKUwgSxn2x8mF89QsMCw Spiralkrok med øye til å skru inn i en lengre gren med multitool for å bruke til improvisert fiskestang. Line,kroker, dupp, synkere osv trengs også. Noen andre som har laget seg et slikt mini sett?
  5. Hei, Hvordan prioriterer dere utstyr dere tar med dere? Hva er ditt basis utstyr som er med på alle turer? Hvordan dekker basis utstyret ditt alle situasjoner og minimere vekt? Personlig bruker jeg basis utstyr basert på de 5 C'er. Det vil si at på alle mine turer finnes det 5 minimum redskaper i sekken: Cutting tool - Kniv, sag, øks, multitool osv Combustion device - Light My Fire Army Tennstål, lighter, vanntett fyrstikker, bomull med vaselin (lett antennelig) Covering - Overnattings-system: Jeg har alltid med meg et tarp, uansett om jeg tenker å overnatte eller ikke. Utover det velger jeg ut fra forhold: Telt, sovepose, myggnett, hengekøye, ullteppe, liggeunderlag osv. Container (stainless steel/titan) - Minst en drikkeflaske til vann, i rustfritt stål/titan som kan brukes til koking på bål hvis det trengs. Cordage - tuavalg = Paracord (siden den har 7 indre tau kan den brytes ned i mindre tau om det trengs) Ut over dette dekker jeg disse 5 C'ene dobbelt, så sant det lar seg gjøre, fordi "two is one and one is none". Eks. kniver: En vanlig kniv i belte og et multitool med kniv. Eks. Flere måter å starte ild. Alle redskapene som er valgt som minimum har også multifunksjon. Det er tusenvis av ting man kan bruke en kniv til, eller ild kan brukes til koking, varme, desinfisere vann, signal osv osv.. Utover dette har jeg delt inn mitt utstyr i utstyr sett for jakt, fiske, hygiene, førstehjelp, klatresett, matpakke, ekstra klær osv som jeg pakker i sekken etter hvor jeg skal og hvor lenge jeg skal bli. Som dere sikkert ser blir totalvekten veldig liten. Det er hva jeg har med som overnattings-system som er den største vekten. Alt annet kan i praksis bæres i lommer og belter osv. men utstyret dekker det aller meste. Jeg kan sette opp en nøyaktig liste over hva jeg bruker av utstyr og vekt om det er interesse for det. Jeg er interessert i å se hva dere alltid har med dere som minimum utstyr.
  6. pathfinder1

    Mini fiske sett

    Hei Jeg lurer på hva dere har i deres mini-fiskesett. Jeg skal bygge opp et lettvekt fiske utstyre sett, gjerne med en lett sammenleggbar stang, sener, kroker osv. Tar gjerne i mot tips til utstyr. Hva bør man minimum ha i et lettvekt fiske sett som kan ligge i en hver sekk?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.