Gå til innhold

tubbs

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  2 262
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  32

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  tubbs ga poeng til malinmej i Turrapport Jotunheimen 4 dager, Juli 2020   
  Hei, Jeg prøver meg på min aller første tur-rapport. Den blir ikke særlig detaljert, men kort oppsummert og med noen bilder. 
  Turen er: Glitterheim-Spiterstulen-Leirvassbu-Gjendebu-(Gjendesheim med båt)
  Dag 1: Kjørte fra Moss til Randsverk for å møte turfølge på Glitterheim. Turfølget besto av seks "normalt" tur-vante damer i relativt god form. Parkerte bilen på Randsverk og tok taxi for buss inn til bommen hvor Nasjonalparken Joutunheimen starter. Der finnes sykler man kan låne for å sykle inn til Glitterheim. Sykkelturen er 7 km og tar ca 45 min. Tok sekken på ryggen (men det fantes også sykler med sykkel-vogn for barn / last). 
  Dag 2: ˍVi hadde tenkt på å evt. ta Glittertind denne dagen, men tåke, regn og vind satte en stopper for det. Vi så oppover mot Glittertind, og jeg tenkte at jeg var glad for at jeg ikke skulle opp dit. Vi gikk istedenfor turen fra Glitterheim til Spiterstulen via Skautflye. Dette er korteste veien mellom de to hyttene, og den med færrest høydemeter etter hva jeg forstår. En relativt krevende tur, kanskje meste pga av været. Vi brukte ca. 7 timer med minimalt med pauser. Stående lunsjpause da været var ruskete. Turen er merket ekstra krevende og er ca. 16 km. Noe i ur. Bra med staver. En del vading / steingåing, men vi beholdt støvlene på. Lurt med staver! Rødmerket sti. Ikke vanskelig å finne veien. Denne dagen møtte vi kun to andre tur-følger. På veien så vi også Galdhøpiggen i tåke. 
  Dag 3: Fra Spiterstulen til Leirvassbu. Rødmerket sti. Lett å følge stien. 15,3 km. Noe lettere tur en dagen før. Været ble bedre, og terrenget var litt snillere enn dagen før. Denne dagen brukte vi nok ca. 8 timer, men med flere pauser enn dagen før. Flott tur. Noe vading / steingåing her også. Denne dagen møtte vi to andre tur-følger. På veien så vi lenge "Kyrkja" som var en pen topp å se opp mot. 
  Dag 4: Fra Leirvassbu til Gjendebu. Rødmerket sti. En lenger tur enn dagen før, men lett å gå. Sola viste seg, og alt var flott. Siste km. noe lange med slitne bein. Knærne begynte å kjennes litt, til tross for at det ikke var særlig bratt noen steder. Veldig fin tur nedover til Gjendebu. God sti. Noe steingåing / vading her også. Turen er 18,9 km og er merket krevende. Vi brukte ca. 8,5 timer med mange pauser.  Vi møtte ca. 6 turfølger alt i alt på hele dagen. Da vi kom til Gjendebu var det flere folk, men likevel godt om plass for oss der vi satt i sola med hver sin øl. 
  Dag 5: Båten fra Gjendebu til Gjendesheim og hentet biler. Hjemover. 
  Alt i alt en fantastisk tur med veldig flott natur i Jotunheimen. Dagsetappene opplevdes krevende nok for at vi ble glade for å se hyttene hver dag, men overkommelige for oss damer (ca. 50 +). Ville ikke tatt med folk i dårlig form eller små barn. Fordel å ikke gå med tung sekk / telt, i hvert fall for oss. Usikker på om jeg ville tatt denne turen med tung sekk. 
  Jotunheimen har overgått mine forventninger! På alle måter. 
   

 2. Liker
  tubbs ga poeng til Espen Ørud i Anbefaling av fiskesene?   
  Stroft!

  Soleklart førstevalg gjennom testing av det aller meste av monosene gjennom mange år. 

  Vet dette ikke er noe du får over alt, men jeg legger som regel inn litt ekstra innsats for å få tak i dette om det skal byttes på noen sneller...
   
 3. Takk
  tubbs fikk poeng fra Espen Ørud i Anbefaling av fiskesene?   
  Jeg bruker monofilament når det er hensiktsmessig  
  Multi har sine klare svakheter den også.
 4. Liker
  tubbs ga poeng til TOT i Anbefaling av fiskesene?   
  Husk at om du skal sette ny sene på en snelle der det allerede er sene, så trenger du ikke bytte ut alt. Du kan ta av en del og spole på 100-150 meter ny sene. Da sparer du noen kroner .... 
  Det samme gjelder ved multiline. Ingen grunn til å fylle opp med 300 meter dyr multisene. 
 5. Takk
  tubbs fikk poeng fra KS10 i Anbefaling av fiskesene?   
  Stroft GTM. (om du ikke skal ha multifilament)  
   
 6. Liker
  tubbs ga poeng til Humbug i Footprint til telt. Ønsker erfaringer og eventuelt andre tips   
  Jeg vet ikke hvor solid bunnduken i Abisko Dome er, men jeg antar den tåler godt med barnåler og i de fleste forhold vil ekstra beskyttelse da være unødvendig. Footprint kan hjelpe mot kondens, men det er hovedsaklig ventilasjonen som avgjør, og det tror jeg Fjällräven har godt på stell. Så, hvis du vet at du må campe på underlag som gjør deg bekymret for bunnduken kan det være verdt å bære den ekstra vekten, men ellers hadde jeg latt det være
 7. Hehe
  tubbs fikk poeng fra sofasliter i Latex - hvilken lim?   
  Jeg bruker Aquasure når jeg skjøter kondomene mine.
  Aldri hatt lekasje  
 8. Hehe
  tubbs ga poeng til Terka i Latex - hvilken lim?   
  Funker det så funker det. Om ikke holder så kjøper jeg antagelig en ny og så får jeg fikse det igjn og denne buksa havne backup. Har alltid med tape på lengre turer om liminga skulle rivne Har tørrdrakt og Long John også som kan brukes, men dette er eneste padlebukse jeg har. Er jo fleksibelt med topp og bukse innimellom.  
  Holder det ikke med bare Aquuasure da Skjult lenke - logg inn for å se den? 🙄
 9. Hehe
  tubbs ga poeng til Bjarne H.S. i Garmin nede f.t (nettsted/cloud tjenester)   
  Det blir færre folk til fjells! Herlig!
 10. Liker
  tubbs ga poeng til Bjørn J i Enmannstelt   
  Den store fordelen med Unna er romfølelsen inne i teltet. I forhold til f.eks. Ringstind er forskjellen kolossal. For meg er det et viktig poeng, jeg liker ikke at teltet føles klaustrofobisk. Men kanskje du og mange andre ikke bryr seg så mye om det. På litt lengre turer kan man risikere å bli liggende værfast, eller man vil ha en hviledag hvis det er vind og regn. Da er den ekstra plassen inne gull verdt.
  Men man har forskjellige behov, og derfor er det så vanskelig å be om kjøpshjelp fra andre. Mitt forslag er Unna, andre mener Ringstind er det beste. Og begge har rett
  Du må lese deg opp på de forskjellige alternativene, og veie for og i mot. Du må kompromisse uansett, du finner aldri det perfekte teltet for akkurat deg.
 11. Liker
  tubbs ga poeng til zimwalker i Anbefaling av powerbank?   
  Og har man ikke USB-C på sin PC/Laptop, så kjøper man vel en vegg-lader som støtter denne hurtiglader teknologien:
  som denne:  Skjult lenke - logg inn for å se den
  eller denne: Skjult lenke - logg inn for å se den
  QC 3.0 betegnelse i navnet på laderen fra Adersson dere snakker om her, står for Quick Charge, og nummeret står for versjon den støtter. 
  Se: What is Qualcomm Quick Charg technology: Skjult lenke - logg inn for å se den
  og :  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Har tilsvarende til mine Anker.....
 12. Takk
  tubbs ga poeng til Erlend Gudvangen Bjørkeng i Anbefaling av powerbank?   
  Tips til dere som har kjøpt Andersson banken. Om man lader den med usb-c tar det bare et par timer så er den fulladet... Siden mine først og fremst blir brukt til unger som plutselig ikke har strøm på dingsene sine, så er det en ganske kjekk egenskap
 13. Liker
  tubbs ga poeng til Heriks i Har allemannsretten gått til hodet på folk?   
  I lys av denne kronikken på NRK: Skjult lenke - logg inn for å se den tenkte jeg det kunne være interessant å diskutere denne påstanden litt. At allemannsretten har gått til hodet på folk altså. Har den det?
  Selv er jeg veldig glad vi har allemannsretten, og den må vi verne om, men det forutsetter jo at folk kan oppføre seg. Jeg må jo si meg enig i at inntrykket er at endel er vesentlig bedre oppdatert på rettene sine, enn Skjult lenke - logg inn for å se den. Vi har jo sett utallige eksempler på at folk tar seg til rette, forsøpler etc. både på andre folks eiendom og i verneområdene våre. Hva skyldes dette, og hva kan gjøres for å endre slike dårlige holdninger? Joda, informasjon, informasjon og mer informasjon må selvfølgelig til, men man skulle jo tro at det for de fleste var opplagt at man lukker grinder man må åpne for å gå gjennom og at søpla ikke forsvinner av seg selv ..  

  Så har allemannsretten gått til hodet på folk og tror folk at allemannsretten er uangripelig slik at man bare kan ture frem som man vil? 
  Det påstås noen ganger at allemannsretten er under press ved at det innføres begrensninger av ulik art, men er det egentlig vår egen skyld?      
 14. Liker
  tubbs ga poeng til EspenBO i Aftenposten: Rådyrt hundekjøp   
  Som med det meste annet av hobbyer så blir det hva man gjør det til. Den ene broren min brukte gode penger på små figurer han malte i ungdommen mens jeg brukte penger på hundeutstyr. Nå i voksen alder er mye av utstyret fortsatt i bruk, selv om det er inntil fem hunder siden innkjøp. Om noen kjøper seg hund med tanke på å skulle spare seg penger så vil jeg heller anbefale dem å investere i bil; den kan du risikere å gå i overskudd på, noe du garantert ikke gjør med hund. Når det gjelder pris på hund så er det for en god rasehund i dag helt normalt å betale 15-20 tusen for den, noe jeg personlig ser på som helt innafor forutsatt godt utgangspunkt i foreldredyra. Det er ikke gratis å drive oppdrett heller. Godt for til hundene gjør og at man sparer penger på veterinær. Angående rasefor så har derav og til noe for seg, men det kommer an på og må få være opp til hver enkelt å vurdere. Det går selvsagt an å fore på gamle matrester, men resultatet blir deretter. At avisene legger frem litt om hvor mye det faktisk koster å ha hund er bare positivt. Da slipper man forhåpentligvis at alt for mange gjør impulskjøp de aldri burde gjort. Det vi i større grad burde diskutert og løftet frem er all den uorganiserte og tilfeldige avlen som foregår for tiden hvor man kan tjene store summer på dårlige dyr ved å holde seg unna raseklubbenes standarder. 
 15. Liker
  tubbs ga poeng til torese i Aftenposten: Rådyrt hundekjøp   
  Hei, 
  Som ny valpeeier er nok jeg en av de som går på det meste. Dyrt er det men utstyr må man ha. Jeg bruker mye tid på turutstyr og kvalitet til meg selv og hvorfor skal jeg tenke ulikt til hunden bare fordi jeg kan. Har en cocker spaniel og har kjøpt klippeutstyr til den store gullmedaljen. En saks av god kvalitet er lik 1000 nok og det må man jo nesten ha. En klippemaskin koster fort 3000 nok og det må man ha. Jeg jeg må nok skjerpe meg litt men lett er det ikke. Og man er tilbake til den originale problemstillingen om kvalitet og pris. Altså er det sammenheng mellom pris og kvalitet? Testet et nytt billigtelt nå i helga og makan til dårlige greier har jeg aldri eid. Men jeg testet også gassbrenneren fra biltema til 300 nok og den fungerte utmerket.
  Hund er morro og jeg synes det er fantastisk å være eier av en valp som etterhvert skal bli verdens beste turkamerat.
  Mvh
  Tore

 16. Liker
  tubbs ga poeng til elgen i Aftenposten: Rådyrt hundekjøp   
  Hei
  Hundekjøring er en livstil på linje med flere islandshester på småbruk. Min bilmekaniker gir ikke kreditt til hundekjørere og hestefolk.😉 Men man kan altså drive rasjonelt hundehold uten bruk av "bling"halsbånd.
  Elgen
 17. Liker
  tubbs ga poeng til tshansen i Anbefaling av powerbank?   
  Problemet med de fleste powerbanker er egenskapen de har til å ta til seg lading. Er det ikke hurtiglading kan du nesten bare glemme det. Har hatt testvinneren i over et år. Denne lader drone batteriene mine, mobil, kamera og er rask å fylle opp igjen. Anbefales virkelig 
 18. Hehe
  tubbs fikk poeng fra Hege P. i Jaktklær vs friluftklær   
  Ja, her snakker vi om en kjempeverdensmester i alt 😂
   
 19. Liker
  tubbs fikk poeng fra Manko i Private fiskevann på Hardangervidda   
  Nettopp !
  Men enkelte er mer opptatt av de få vann de ikke får fisket i enn alle de kan fiske i 
 20. Liker
  tubbs fikk poeng fra SnorreL i Private fiskevann på Hardangervidda   
  Nettopp !
  Men enkelte er mer opptatt av de få vann de ikke får fisket i enn alle de kan fiske i 
 21. Takk
  tubbs ga poeng til Magnus Karlsen i Droneflyving for enhver pris?   
  Heisann! Jeg er ny på forumet men jeg kommer gjerne med mine 2 cents på dette området. Jeg har i en årrekke jobbet i organisasjoner som har som formål å jobbe med fredningsområder. Hvis folk betviler effekten droneflyvning har på lokal fauna har jeg mange skrekkhistorier jeg kan bidra med. 
  Fugler er ekstremt sensitive for støyen dronene lager, vi har i en årrekke slitt med at fugler som heilo, blåstrupe, myrsnipe osv skyr reir og avbryter hekking pga uvettig droneflyvning. For fuglene kan en drone virke som en «hengende» rovfugl, og videoen til personen fra børgefjell har nesten garantert skremt mange av de sjeldne og utryddningstrua artene som hekker i den ganske unike biotopen der oppe midt i hekkesesongen. 
  Jeg forstår godt at droner gir fantastiske bilder, men det er utrolig mange førere av disse som er skikkelig egoistiske når de er ute og flyr i uberørt natur. en oppfordring til dronepiloter bør være å holde leketøyet på bakken i hele hekkesesongen slik at de ikke skaper utfordringer for arter som allerede har 80% nedgang i bestanden. Det koster ikke så mange kalorier å forstå at en nasjonalpark ikke er en lekepark. Ser dere noen som bryter regelverket - si ifra!
 22. Liker
  tubbs ga poeng til Kjell Iver i Private fiskevann på Hardangervidda   
  Det er ingen grunn til å trekke konklusjoner på noe som helst annet enn at verden forandrer seg på 15 år. Så også på Fjellforum.
  Altså - hva er alternativet? 
  For folk som bor på bygda er det naturlig at det er slik. I hvertfall der jeg bor. Vi har jo kommuner der en eneste grunneier eier "hele kommunen" og der kun de med fet lommebok får fiske eller jakte. Dette må man bare akseptere. Er man medlem i en lokal Jeger og Fisk kan man kanskje forhandle seg frem til noen rettigheter for de som bor i slike utkantstrøk - men det er det beste man kan få til. Disse eiendommene har vært solgt en gang, og da var det noen som kjøpte de.
  Om du skulle vinne i Lotto og kjøper en slik eiendom på det frie markedet, så vil du da selv ønske å forvalte eiendommen. Det være seg fiskerettigheter eller elgvald, veirettigheter, hyttebygging, frivillig vern motorferdsel f.eks.. Noe annet ville vel være unaturlig.
 23. Takk
  tubbs ga poeng til Heriks i Private fiskevann på Hardangervidda   
  Hvem er det du tror eier norsk utmark egentlig? Det er jo i hovedsak den norske selveiende bonden (gjerne gjennom sameier og stølslag), og når du mener man må sørge for at det ikke er for mye privateid så er det jo utmarksressursene (bla. annet beite) til norske gårdsbruk det er snakk om. Jeg heller snakker ikke om 700 m2 tomt på byggefelt i -sett inn passende sted- Så boligmarkedet kan vi nå bare holde oss unna.  Men nå skulle vel dette strengt tatt ikke bli en diskusjon om landbruk heller, men fiskevann.   
 24. Liker
  tubbs ga poeng til Heriks i Private fiskevann på Hardangervidda   
  og alle under 16 år som med loven i hånd kan fiske der  Står i Lov om laksefisk og innlandsfisk mv. (lakse- og innlandsfiskloven) §18, der det selges kort må barn løse fiskekort men skal ikke betale for det. Der det ikke selges kort fisker de som ikke har fylt 16 år lovlig uten rettighetshavers tillatelse. Begge deler gjelder i perioden 1. januar til 20. august, men ikke i vassdrag hvor det går anadrome laksefisk (lakseelver) og ei heller i kunstige dammer. 
  Mine etterkommere ville forøvrig synes det er helt greit å eie sin egen eiendom og ikke være leilending på statens eiendom. 
 25. Liker
  tubbs ga poeng til Skogens Stønn i Trist film fra Femundsmarka   
  Nei, dette er jeg svært uenig i. Hvordan skal en søknad gjøre at du må sette deg inn i regler? En søknad er bare et spørsmål om du får tillatelse eller ikke. Skal du få noen form for garanti for at den som søker også setter seg inn i regelverk må du ha en form for intervju eller eksamen. "smekk på baken" er det allerede åpning for i lovverket. Det bør brukes mye mer. Miljøkriminalitet har tradisjonelt hatt lav prioritet, men de siste årene synes jeg å ha sett at trenden på dette er i ferd med å snu.
  Nei, det høres ikke bare byråkratisk ut. Det ville etter min mening være svært så upraktisk og også ta bort mye av spontaniteten i friluftslivet. Hvis jeg er på ferie ett sted, og så får lyst til å gå en tur i det fine været, så må jeg først sjekke om det er en nasjonalpark/naturreservat der. Så må jeg finne ut hvordan jeg skal søke for å få lov til å komme dit. Så må jeg eksamineres, eventuelt møte opp ett sted og få høytlesning av reglene for gjeldene område. Og så kan jeg dra på tur, kanskje. For nå har det vel gått så lang tid at jeg antakelig har reist hjem.
  Søknader og dispensasjoner kan være greit for å regulere mengden av og kanalisere trafikk i et utsatt område, men er etter min mening ikke en løsning for å få folk til å sette seg inn i regelverk. Jeg har mye mer tro på holdningsskapende arbeid, gjerne allerede i barneskolen. Det vil egentlig forundre meg om ikke skolebarna lærer det allerede (men foreldrenes oppførsel betyr som regel mer). Det var det når jeg gikk på barneskolen (1965-1975). Mulig det var fordi vi hadde en lærer som var veldig glad i naturhistorie og friluftsliv. Han tok oss med i 6. klasse på en ukes telttur i Nordmarka og en ukes telttur året etter i Vassfaret, da med en spantebygget kano trukket med seilduk som vi barna i klassen selv hadde laget i sløyden. Er det slutt på sånt for dagens barn eller?
  Jeg er svært glad for at vi har fri ferdsel for fotturister i naturen i Norge. Jeg ønsker på ingen måte at det skal bli som i USA, eller i England for dens saks skyld (Skotland og Irland er mange steder mye mer likt med Norge)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.