Gå til innhold
  • Bli medlem

Ture

Aktiv medlem
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Ture

  1. Der har vi den! Genialt! Tusen takk
  2. Nei, ikke den. Det kunne gjøres når klemknuteslyngen var bundet sammen til en slynge. Vanskelig å beskrive, men de så omtrent ut som en spiral/støvsugerslange/bor etter at de var suret sammen.
  3. Heisann! For noen år siden lærte jeg en fancy måte å surre sammen klemknuteslyngene slik at de enkelt kunne henges på klatreselen med en karabin.......men greier ikke å huske hvordan jeg gjorde dette :-/ Noen som har et bilde eller en forklaring som kanskje kan friske på hukommelsen min? Ture
  4. Pokker, trodde den bare var lengre jeg. Noen som vil kjøpe en pwnt brukt regular?
  5. Pakklister er gøy. Her er min pakkliste for soloturer vår, sommer og høst: GRUNNUTRUSTNING (vekt: 5810 g) Sekk: Granite Gear Vapor Trail 60L, 910 g Telt: Big Agnes Fly Creek 2, 1200 g Sovepose: Western Mountaineering Ultralight, 740 g Liggeunderlag: Thermarest Neo Air, 410 g Kokeutstyr: Jetboil Sol Ti (PS) m/100g gass og bestikk, 450 g Hygiene: Tannbørste, tannkrem, barberblad, toalettpapir og såpe, 190 g Diverse: Hodelykt, fyrstikker, reservedeler, kniv, solkrem, penger og mobiltelefon 650 g Førstehjelp: Diverse førstehjelpsutstyr + småsår + gnagsår, 300 g Kart og kompass, 110 g Vindsekk, 350 g Drikkeflaske m/vann, 500 g KLÆR I SEKKEN (vekt: 1450 g) Skalljakke og regnbukse, 500 g Lue, hals og hansker, 110 g Fleecejakke, 470 g Brynje stilongs og trøye, 290 g 1 par ullsokker, 80 g KLÆR PÅ KROPPEN (vekt: 2030 g) Bukse, 290 g Trøye, 180 g Underbukse, 80 g Ullsokker, 80 g Fjellstøvler, 1250 g Solbriller m/etui, 150 g MAT (vekt: 650 g/dag) Frokost, lunsj, middag og kvelds, 550 g per dag Sjokolade, nøtter ++, 100 g per dag STARTVEKT PÅ OPPAKNING VED 4 OVERNATTINGER: Grunnutrustning: 5810 g Klær: 1450 g Mat: 3250 g TOTALT: 10,51 kg Dette skal inkludere alt, til og med penger, mobiltelefon og vann i vannflaska Slenger du på 20 g til så er husnøkkelen også Viktig å få med alle slike ting for de utgjør fort noen ekstra kilo.
  6. Jeg har ikke brukt NeoAir mye, men har brukt det nok til å danne meg noen meninger. Det største minuset er at bredden. Når du ligger på ryggen faller armene ned på siden; noe som kan være litt irriterende siden du ligger et godt stykke over bakken. Min sovepose er forholdsvis tight så armene blir fanget opp av soveposen. Ulempen med dette er at soveposen strammer seg over magen og mister noe isolasjonsverdi. Når det er sagt så er NeoAir meget lite og lett. Du sparer mye plass og vekt. På grunn av dette vil jeg fortsette å bruke NeoAir.
  7. Lommedalen ja...dette kan risikere å bli en skikkelig langtur Får se ann tiden og beina når jeg er kommet til Kikut.
  8. Dårlig med GPS, men kart og kompass er selvfølgelig med Med tanke på overnatting blir det telt. Utifra de tipsene du kommer med kunne man jo tenkt seg noe slikt: Mylla - Trantjern - Over Kollern - Holosætra - Finnstad/-tjern - over Åklangshøgda og Prekestolen - Finnerudseter - blå sti vestside Katnosa - Katnosdammen DNT hytte - over Katnosfjellet - Sandungen - over Porthøgda/Kikut - Kikutstua - Kobberhaughytta - Sognsvann eller Frognerseteren. Utifra en grov beregning burde jo dette være fint gjennomførbart med 4 dagsmarsjer? Kom gjerne med tilbakemelding på løypa nevnt over. Skal man først labbe avgårde i 4 dager er det greit å gå der det er finest
  9. Hei! Finner endel artikler som omhandler Nordmarka på langs om vinteren, men ingen sommerturer Tenkte jeg skulle gå Nordmarka på langs nå til helgen (torsdag-søndag) og skulle gjerne hatt noen tips til løype/stivalg. Anyone?
  10. Hei! Noen som har vært i Nordmarka nylig? Er det bart? Planen er en fottur i området rundt Frognerseteren,Kikut, Sognsvann.
  11. Jeg sitter også med en følelse av at den gjennomsnittlige fjellturen er noe mer avansert der nede enn hva vi er vant med her oppe. Får skaffe meg noen bøker og lese litt, noe finnes det nok Blir ihvertfall spennende å se hvordan fjellheimen ser ut der nede. De av oss som har klatret rundt i den norske fjellheimen tidligere har ikke akkurat kunnskapene frisk i minne så tror vi skal styre unna ruter med noe særlig over basic taubruk.
  12. Aiguille de Midi står allerede på planen Har du noen ideer om hvor man kan finne detaljert informasjon om topper, ruter, transport fra byen etc. Har aldri vært i Chamonix før så er helt grønn
  13. Hei! Vi er en gjeng som skal til Chamonox i sommer for å gå Mont Blanc (Gouter ruten). Planen er å legge inn litt ekstra akklimatisering så vi trenger forslag til fine toppturer i området; vanlige turer uten klatring på sikring. Regner med at det er endel her inne som har vært i området og som har noen gode tips til topper Ture
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.