Gå til innhold
  • Bli medlem

t0b1as

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av t0b1as

  1. Skjønner, 3camp er nok et sikrere valg. Hadde tenkt unngå et eget solo telt i tillegg til et "famlietelt", får heller tåle de vel 3kg til 3camp, er ikke finnmarkvidda rundt jeg skal på uansett.
  2. Den evige teltdiskusjonen - I know.. Så jeg vurderer et 3 manns telt som vil bli brukt endel alene og endel med sambo + liten kid. Her snakkes det nord norsk sommerbruk med nattemperatur fra...tja alt mellom 4+ til 20+. Når alene kan det bli endel gåing med oppakning, så vekt/volum har absolutt noe å si. (og det blir sikkert endel gåing med alle tre også etterhvert). Hadde egentlig sett meg ut Helsport sitt Fjellheimen 3 Camp til rundt 3000kr, vekt oppgitt til 2,6 Kg, men tror nok det ikke er så veldig nøyaktig, har sett 3kg andre plasser. Dette teltet får endel skryt og er nok et bra telt. Pakket er det 18*42cm. Men hvordan er luftingen når morgensolen steker?? Så kom jeg over Exped sitt nye Mira III. 2.4 kg, pakket 42*17cm, og med Exped sine geniale løsninger (og mesh innertelt). Kanskje mulig å få inn til Norge til rundt 3500kr. http://www.backcount...d-mira-iii.html Oppsett på mosete fjellgrunn blir ikke noe problem med dette teltet, men kan bli det med standard tunneltelt fra Helsport ser jeg for meg(?). Og dermed er valgets kvaler i gang igjen.... Mira III er nytt for 2012 og ikke i noen norske butikker som jeg har funnet (enda), så regner ikke med noen her har erfaring med akkurat dette, men sikkert mange som kjenner Fjellheimen 3 Camp på varme sommernetter??
  3. Kun litt is/slush igjen i enkelte viker, tipper det er helt isfritt nå. Men det var nok litt for tidlig.
  4. Var på vikevannet i går. Fin ørret på 1kg. Men det ble bare en.
  5. Skal investere i lavvo men utvalget og prisene er sterkt varierende. Temaet har vært diskutert tidligere, og har lest både her og der. Noen tips har jeg fått med meg men føler meg enda usikker. Utvalget er stort, pris variasjon likeså. Mitt bruksområdet er som følgende: Mest sommerbruk men må også kunne fungere på vinteren, sommerstid må det være mulig bære med seg lavvoen på kortere turer, dernmed blir vekt viktig. Det må også være løs/justerbar bunnduk så det er mulig tenne bål, og mygga må holdes utendørs. Villmarksliv (nr 3 tror jeg) hadde nå nettop en stor lavvo test. Ikke uventet kom Tentipi Safir Lett best ut (www.tentipi.no), den har mange fine finesser og er nok en bra lavvo, men prisen er jo mildt sagt lite familievennlig. Ellers kom High Peak Trapper godt ut (www.variosport.no), her er prisen mere edruelig, og innertelt er inkludert, noe som neppe blir tatt med på sommertur uansett, men på vinteren er det sikkert mere fornuftig. Minuset er ikke myggnetting (som jeg kan se) i toppventil eller luftekanaler (bra å ha ved bål). Helsport sin Varanger Camp (www.helsport.no) med "overbygd" inngang hadde jeg sansen for, men denne finnes ikke for de mindre modellene, desverre. Venor var ikke med i testen, sikkert for de ikke har duker i nylon men i bomull som verken er plass eller vekt vennlig, hvis jeg har forstått rett. Ellers finnes det mye annet rart også i prisklassen 1000-3000k, men... Så noen "proffe" campere her som vil komme med innspill???
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.