Gå til innhold
  • Bli medlem

Chirsbom

Aktiv medlem
  • Innlegg

    139
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Chirsbom

  1. Hei!

    Jeg er som de fleste interessert i å gjøre gode aka rimelige kjøp av turutstyr. Ting koster jo stadig mer.

    Har et produkt jeg er veldig interessert i, av et utenlandsk merke. Lokalt koster dette tilsvarende Fjellreven aka høy prisklasse. Men ser at dette finnes i USA og UK til en langt rimeligere sum.

    Jeg har tidligere kommet over ganske overbevisende nettsider som er fake. Da er gjerne litt for like priser på alt, eller tekstformatering avsløret at dette ikke er legit.

    Potensielt kan jeg spare 80% av prisen ift. å kjøpe lokalt. Hva annet enn overnevnte er farsko her rødt flagg, eller er det faktisk slik at differencen kan være så stor?

    Lurer på om jeg er villig til å "brenne" 1000 kr på om mulig spare 5000 kr.

     

  2. Tessatroll skrev (På 20.5.2023 den 9.23):

    Meinar det er nokre år sidan. Kanskje du kan sjå det på fargen? Kva farge kjøpte du? 

    Knall oransje! Veldig fin :)

    Men! Iht. ME så passer XL til 111-116 cm rundt brystet, jeg er 113 cm. Altså riktig størrelse. Men, burde jeg gått opp en størrelse mtp løst og ledig plass til skalljakke ++?

    Size correct eller up1?

    Ikke rart den gamle Rab jakka i L ikke passer lengre da, men god plass til fruen i den.

  3. Tessatroll skrev (På 17.5.2023 den 14.18):

    Jepp. Om det er tjukkelsen du er ute etter så trur eg ein av dei kraftigare modellane frå ME er gode alternativ, eventuelt bestille semi-custom frå https://roberts.pl/.

    Ble en K7 til 50% som er på vei i posten. Leste at nye modeller har en ny fasong som er enda lengre og dekker rumpa bedre. Litt usikker på hvor lenge siden den endringen skjedde, og hvordan jeg kan sjekke hvilken utgave denne er.

  4. Tessatroll skrev (4 timer siden):

    Eg har ei Bergans expedition "ikkje light" , som er forbeholdt dei aller kaldaste turane over tid. Men den er stor og tung og tek plass. 

    Har sett på den, og hatt den på. Gigantisk og virker til å være veldig solid, og checker alle boksene bortsett fra pakkbarhet.

    • Liker 1
  5. Marius Engelsen skrev (1 time siden):

    Jeg synes det er MYE viktigere at den er lang nok og har god hette, enn at den er tykk.

    Kan dessverre ikke anbefale noe spesifikk jakke, da jeg nesten aldri tar fram dunjakken.

    Liker at de dekker rumpa helt klart. Jeg liker å ha med en god dunjakke til vintercamper. Har ikke hatt behov for å bevege meg stort i en slik, og er nok ikke det som vil bli bruken. Heller til viddebruk vinterstid.

    Har en RAB som er noen år gammel, og som har blitt thight fit etterhvert, merkelig nok. Dama kan bruke den utenpå alt annet hun har, men da har ikke jeg noe.

  6. Hei!

    Nå lier det mot sommer og varmt i været, og da er det på tide å gjøre gode kjøp for den kalde delen av året ;)

    Jeg mangler "den" tykke dunjakka som "tåler" alt av kulde landet kan by på. Om den nå den finnes.

    Men vet om noen varianter som ME sine K7 og Gasherbrum, Bergans Expedition Down, og Fjellreven sin blå boble. Men, er litt usikker på hva som "MÅ" være med av funksjoner og design, og om jeg skal gå for typen "stor, varm, lang og tung", eller typen "stor, varm, kort og lett". Blir som regel med pulk, men greit å kunne få den med seg i en sekk og.

    Boxwall er vel en ting jeg tenker må være med. Likeså en god hette. Klaff over glidlåsen er jeg mer usikker på, men ser poenget i en krise. Er det andre ting?

    Hvilke jakker har du erfaring med, hva liker/ikke du med de, og hvilke ville du anbefalt til en venn som skal bli med deg på en lengre og kaldere tur?

    Takk for tips!

  7. Sjekk nettsidene til feks Sportsnett og Fjellsport, de har sider med infom om, og hvordan velge mellom, ulike typer av fjell. Går og ann å sende Åsnes en mail, jeg fikk i allefall gode råd fra dem om lengde osv.

    Har selv Sverdrup med Rottefella BC og Crispi Skarven støvler. Trives godt med det!

  8. torbus skrev (På 19.5.2020 den 9.41):

    Jeg vil reise lett, da sykkelgleden er viktig, så vekt og størrelse på utstyret betyr mye.

    Jeg ser for meg et bæresystem av typen handlebar-pack, frame-bag og saddlebag (pluss noen mindre innretninger til kamera, mat, flasker). Tar imot anbefalinger her også.

    Sykkelen jeg skal bruke er denne.

     

    6DD5C3B7-782D-4127-8547-85BEDB20A66D.jpeg

    Hei!

    Har hatt en oppsett med Thule rammer som festes sikkert med stropper på en offroad både foran og bak, funker på dempegaffel, og med sidevesker. Går greit men blir fort breit på stier. Fordel er lavt tyngdepunkt og mulighet til å ta med stort volum.

    Har og et oppsett til grusracer med styrepølse, rammeveske, salveske og ikke minst salsa cages på front gaffel. Mindre plass men lettere å håndtere sykkelen.

    Lavt tyngdepunkt er fint, og lett pakking. Liten gassboks med en pocket rocket og liten titan kjele holder feks. Man må prioritere enda mer enn med sekk, og tenke tyngdepunkt.

    Oslomarka er genial for helgeturer.

     

    • Liker 1
  9. Ganske bra dette da? Men..

    - Camp på Litljefjell mellom Romsdalseggen og hornet, syk utsikt å våkne til.

    - Aurlandsdalen er veldig fin, i strålende vær kanskje den fineste dagsetappen noe sted. Men dropp hele turen fra Finse, det er Østerbø til Vassbygdi som er indrefileten, og du kan parkere bilen et av stedene og ta buss tilbake etter turen. Østerbø er et fint sted å ha både bil og camp/leie seg inn.

    - En natt eller to på Gjendebu DNT hvis du først skal i nærheten av Besseggen, likte særlig den gamle stein låven som er omgjort til "sovesal". Fine dagsturer ut derfra. Bukkespranget feks? Ikke noe for meg men kanskje du liker sånt.

    - Jeg liker å kjøre fjellveier så mye som mulig, som over Aurlandsfjellet, Gaularfjellet, og Tindevegen. Finnes flotte camper her. Sjekk "nasjonale turistveier" og knytt de sammen.

    - Rondane er en favoritt, kan gjøres kort eller lengre. Jeg liker å dra inn fra østsiden og campe i Langglupdalen, men kanskje lettes fra Spranget hvis du bare vil ha en natt eller to med en topptur. Rondslottet eller Veslesmeden er litt hipp som happ i utsikt, men ikke innsats.

    - Runde fyr var en artig overraskelse hvis du er der i solnedgang når fuglene kommer tilbake fra havet, men mulig du trekker vel langt mot kysten da. I såfall blir Hornelen også naturlig.

    - Når du er i nærheten av Brikdsdalsbreen så finnes det endel muligheter bare der. Skåla (overnatte?) i Loen, Raksetra i Loen, Skylift igjen i Loen, Via Ferrata også i Loen, osv.

    Jeg har gjort noen rundturer med bil i området, og har etterhvert lært meg til å ta det mer med ro. Blir fort stress hvis man alltid skal videre. Overnevnte samt steder du nevner har blir besøkt over flere turer. Bare et tips.

    God tur!

    • Liker 1
  10. Fiskepadde skrev (1 time siden):

    Det er ofte rundt 20km mellom hyttene på vidda, og du kan være enda lenger fra bilvei. Dagsmarsjer på 10km vil derfor være helt ok om man planlegger annenhver natt på hytte og i telt for eksempel.

    Det er tanken. Har ikke undersøkt hvor mange netter dette kan bli, men vi har anledning til å sette av den tiden det eventuelt tar. Klarer som oftest en mil helt fint, avhengig av terreng da. Har gått litt i fjell, men ikke over 1 uke og alltid med telt. Dagsetappene til DNT er akkurat litt for langt for meg, opp til 15 km nogenlunde lettgått terreng går greit. Men noen ganger blir det lengre, andre ganger kortere, det er litt utfordrende å planlegge for.

    Fiskepadde skrev (1 time siden):

     Etter Sandhaug blir det litt mer spenning, selv om Litlos er et naturlig mål blir terrenget mer kupert og ligger lengst fra bilvei. Det er alltids mulig å gå lenger nord forbi Hadlaskard og Torehytten (bonus er at man da passerer Hårteigen), før du går videre til Tyssevassbu.  

    Med "spennede" menes kupert, utfordrende, vanskelig, bratt osv, eller?

  11. Hei!

    Jeg har en stund vurdert å prøve meg på det som for min del vil være en større "ekspedisjon". Folk er jo ulike, har ulike mål og ditto forutsetninger. Dette er mine.

    Utfordringene er en knirkete hoft og et skranglete kne, noe som medfører at mine dagsetapper må være kortere, og at det kan bli full stopp for dagen før man eventuelt har kommet frem til en hytte. Så et telt i sekken, i en lettest mulig sekk, og kortere distanser per dag, er tilrettelegginger som jeg må gjøre. Heldigvis skal jeg ha "pakk-kjerringa", som er langt seigere per kilo kroppsvekt, med på turen, og vi deler da byrden av mye av utstyret.

    Etter å ha overvært en forelesning fra en spesialist i fjellmedisin om det å kunne klare seg selv, ønsker jeg om å planlegge for å kunne komme meg selv ut av naturen. Uhell kan skje, og det kan man ikke noe for, men jeg vil forsøke lage en rute hvor det å avbryte ikke innebærer luftambulanse og likende, det ville vært flaut..

    Jeg har lyst til å krysse Hardangervidda fra øst til vest på sensommeren 2024. Dette virker til å være mye lettgått terreng, i forhold til andre mulige områder, og hvor det er mulig å forsyne underveis. 

    Jeg skal ta turen innom DNT og snakke med dem om hytter, ruter og likende. Men jeg tenkte og høre med dere som har kjennskap til vidda og som kanskje har gjort noe likende selv, om det er noen ting jeg bør vite om, tenke på, gjøre, unngå osv. Alt mulig av nyttig informasjon egentlig.

    Vi tenker sette av god tid, dvs ferieuker, gå mellom hytter for både forsyninger underveis og overnatte, men også bo i telt underveis. Og helst følge en rute som er innenfor en dagsmarsj fra en hytte med tilgang til vei. Avreisested er ikke så vesentlig, og vi må ikke gå den aller lengste mulige veien, men vi vil gjerne ende opp ved Trolltunga som finale på turen.

    Sekkene vil ha typisk utstyr for sommerfjell i Norge, og et par dager med mat.

    Hva bør jeg vite og eller tenke på?

  12. Følger denne.

    Deler OP sine tanker, og har likende behov.

    Telt er en vanskelig ting. Skulle gjerne hatt ett for enhver bruk, men det har jeg ikke plass til, eller vil bruke penger på.

    Har et utslitt HS Reinsfjell 2p som jeg har bruk mye. Litt for stort alene, litt for trangt med fruen på besøk. Ønsker vel egentlig ett til hver av de anledningene, alene og med selskap.

  13. Msadian skrev (På 17.4.2023 den 16.33):

    Jeg har et ekstra Dan Durston X-mid 1 (førsteversjon) som jeg vurderer å selge. Jeg brukte x-mid 1 V2 gjennom Rondane, Jotunheimen, Skarvheimen, Hardangervidda og Ryfylke i fjor.
     

    IMG_5596.thumb.jpeg.9b0b029daa32b4cdcb94fc9897fe9eef.jpeg

    Har lurt litt på et slikt, men med plass til madammen. Tenker jeg kan bære 400g "unødvendig" når jeg er solo, for gleden av selskap når hun vil være med.

    Hvordan er det å finne teltplass i ulikt terreng du har vært i? Må det være helt slett og rett, bakken i vater, eller kan teltet stå støtt på mer humpete og eller steinete underlag?

  14. For å vri litt på spørsmålet, i og med at det kom lite respons, noe jeg tolker til at folk ikke vil avsløre sine perler..?

    Hvilke steder/områder vil du anbefale som gode turmål for andre, og som ikke nødvendigvis er så godt kjent? 

    Ikke alle er ute i naturen for å møte på masse folk, fint med tips til alternativer til de "store kjente" 👍

  15. Nå har jeg lest "testen" mer nøye, og den er egentlig ganske så fornøyelig.

    Nei, du får ikke vite noe som helst om hvilke produkter som disse "testvinnerne" pluss "anbefalt" vant over. Men du får vite desto mer om Stian og hans meninger om soveposeverden.

    "Bredden ved føttene er 50 cm for begge modellene som skal være godt nok med plass for folk flest, men vi anbefaler at du måler egen kropp før du kjøper.". Altså, tipset er å måle egne føtter, for å se om de får plass i soveposen? I og for seg kjekt nok det, men sjeldent hørt at det er et problem? Heller skulder- og magemål det går på da.

    Men jeg lærte noe hvor jeg nå er på vei ned i et kaninhull. T-Max? Maksimal temperatur for en mann begynner å svette. Den var ny. Men, støttes av XXL som Stian henviser til.

    "Maksimumtemperatur (maximum temperature T-max). Denne grensen angir øvre temperatur for hvor en standard mann kan sove komfortabelt uten å svette.
    De to første verdiene (T-comfort og T-lim) er de viktigste for oss forbrukere ved valg av sovepose. Testpersonene som har satt den nye EU-standarden er fra Syd- og Mellom Europa.

    Det er bevist at disse fryser lettere enn folk fra Nord-Europa, som er mer vant til kaldere klima."(sic)🤨

    https://www.xxl.no/marmot-never-summer-long-20-sovepose-oransje/p/1169736_1_style

     

  16. Logget på faktisk for å lage et innlegg om dette.

    Merkelig markedsføring fra en aktør som jeg har en oppfatning av at har blitt ganske stor og profesjonell, men, ting kan tyde på at det glipper litt her og der.

    Dette er en helt meningsløs "rangering" utenom for å slenge en "best i test" merkelapp på et merke jeg kun har sett hos Hekta på tur. Mye mulig akkurat det er feil, bare så det er nevnt. Det er hele 3 testvinnere blant 4 produkter, hvor fjerdeplass jaggu blir anbefalt den og. Alle skal få og så videre... 

    HektaPåTur, hvis dere har folk her inne. Jeg er litt skuffet, og synes dette er å dra på med altfor store ord. Men lytter gjerne hvis det er en god forklaring på det. Hvem vet, mulig Stian som etter eget utsagn produserer alt innholdet for nettsiden er en jævel på å teste poser?

    https://www.anbefaler.com/sovepose-test

     

  17. GrundeL skrev (På 28.12.2022 den 18.49):

    Har 1ste versjon av alle tre Durston teltene 🙃

    Er over 190cm og har god plass i alle. D1 teltet er bittelitt knapt i lengden når jeg ligger på tykt underlag, men jeg synes ikke det er noe problem. Siste versjon av «standard» teltene har bedre plass i innertelt og finnes også med tettere innertelt. Jeg kommer nok til å kjøpe disse innerteltene løst når de kommer på markedet.

    Høres dyrt ut😉

    Jeg er tilsvarende i lengde og ikke så bekymret for den veien. Er mest bredden og det å kle om seg og likende når man ikke ligger flatt ut.

    Men går for et 1p med mesh, kan alltids selge det hvis bomkjøp 👍

    • Liker 1
  18. aico skrev (På 2.1.2023 den 16.49):

    Jeg har lett for å gå i den fella selv. Må være så ærlig å skrive felle, for selv om det er både behagelig og nasjonalromantisk under riktige forhold, så blir det i praksis nesten aldri brukt.

    Jeg synes å huske at dette har kommet opp i flere tråder her inne, og konsensus virker å være at de fleste foretrekker gore-tex- / membranjakker på vintertur over mange dager. Det blokkerer all vind, er stivere enn ulaminerte materialer (spesielt om man unngår lettvektsmodellene) så det har lettere for å danne seg et luftlag mellom jakke og undertøyet som igjen fører til mindre varmetap når vinden presser klærne mot kroppen.

    For rolige dagsturer i grønnswix-vær er det lite som slår bomull etter min mening, men jeg har også en lettere og mer moderne Fjällraven Bergtagen alltid blir valgt foran det overdimensjonerte og overspesifiserte bomullstelt... ehh.. anorakken, når jeg står der foran klesskapet og skal velge. Begge disse er G-1000, så det er jo ikke helt riktig å kalle det bomull - med de fordelene og ulempene disse blandingsmaterialene har vs. bomull, men for alle praktiske formål har de samme funksjon og bruksområde når jeg skal på tur. Jeg ville heller hatt en ny jakke i Ventile/100% bomull, men pris fikk siste ord i den saken.

    Takk for gode innspill! Vet vel egentlig at mer vind og vanntett må med. Og har en Eco-shell jeg liker godt og kan pakke med på pulken. Men den koster skjorta og er tett, så tanken er en bruksjakke til både dagsturer i marka og til godvær på lengre turer. Ventile frister, men som du nevner, det er et begrenset bruk og koster også skjorta. Det gjør ikke Nansen.

    Tenker ta meg en tur dit og se på plaggene. Er ikke så langt.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.