Gå til innhold
  • Bli medlem

Kfinn

Aktiv medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kfinn

  1. Hei Det er klart at vi får til. Sender deg PM
  2. Jeg kom over Robert Riess så er en TA i San Diego som er behjelpelig med henting på flyplass, overnatting i San Diego, praktisk hjelp og transport til Campo. Har avtalt å bo hos han en natt eller tre før jeg starter. Det ser ut til å bli mye snø i år og i praksis betyr det mye gange på snø. Det er som regel greit så lenge ikke snøen er rå (som på ettermiddagen når solen har stått på en stund). Det får bli som det blir tenker jeg. Kommer uansett til å vurdere truger når jeg nærmere meg. Mye diggere å gå oppå rå snø enn å måtte synke igjennom hele tiden. For navigering så kommer jeg til å bruke min inReach Explorer (nødpeilesender og GPS), mobiltelefon og papirkart. Trail Logistics sender meg aktuelle kart underveis.
  3. Hei Gina og beklager sent svar Jeg flyr inn til San Diego tenker jeg (har noen bonuspoeng jeg kan brenne av til dette). Ser at Norwegian flyr til LA 13/4 (tipper det er det du flyr) og prisene en vei er jo til å leve med. Mulig det blir det på meg og etter hvert, men har ikke helt bestemt meg. Når det kommer til overnatting før og etter turen så tenker jeg å bruke et ordinært hotell. Har ikke lyst til å bruke opp trail angel karma med en gang Kart er jeg litt usikker på. Ser at de fleste skriver at du trenger papirkart, men jeg ser på appene som finnes så blir jeg litt usikker. Skal uansett gå med GPS så har i så måte en back up. Tipper at jeg ikke tar noen sjanser og går for papirkart og yogi sine kart virker jo bra.
  4. Jeg tenker å lage en liten oversikt over hva jeg skal bruke. I korte trekk så bruker jeg en et Tarptent Notch til telt, Osprey Exos 58 som sekk og en quilt som jeg ikke husker hva heter for øyeblikket. Dette kommer på under 3kg. Valget sto mellom PCT og AT. PCT var mer fristende på grunn av det mer varierte terrenget og at det kanskje er litt mer i "villmarken" enn det AT er. Fantastisk gøy å høre. Personlig så blir det nok Trail Logistics på meg. Liker tanken med å ha noen der borte som kan sende ting og passe litt på. Starten primo april er vel en litt tidlig start, men om man vil gi seg selv god tid så er det sikkert ikke så dumt. Mitt fly går 15. april og satser på å være i gang rundt 20. (kommer litt an på når ADZPCTKO er i år)
  5. Hei Ja, absolutt. Alt er i utgangspunktet klart nå. Det aller meste av utstyr er på plass, permisjon er ordnet, visum i orden og flybillett bestilt. Spennende å høre at det kanskje blir flere nordmenn på stien
  6. Ikke for å være vanskelig, men hadde det vært mulig å ta diskusjonen om utstyr i en annen tråd? Denne er tiltenkt tilbud som er av almen interesse. PS: Kjøpte akkurat Tarptent Notch og gleder meg til å prøve den
  7. Takk for mange gode anbefalinger. Jeg har sett på LightHeart SoLong 6. med sine 870 gram, mulighet for "lukket og åpen" montering, stort inneareal (hater dårlig plass som pesten) og lave pris så er jeg ganske sikker. Eneste problemet er at det ikke står av seg selv (liker tanken på at man kan flytte litt på teltet slik at man finner en "sweet spot".
  8. Jeg kan anbefale Rondanestien. Godt merket og mulghet for å overnatte hos DNT stort sett hele veien. Variert terreng og relativt lett-gått.
  9. Det er helt klart et alternativ med tarp og myggnetting. Sparer en del vekt på det, men tror jeg vil ha et telt som kan brukes på hele turen for bruk for telt vil det helt klart være.
  10. Hei En ting til. Jeg leter for tiden etter et egnet telt for turen. Jeg er villig til å drasse på inntil 1 kg, men det må tåle bra med nedbør og ha innebygd myggnetting. I tillegg er det fint om det blir god plass til både meg og sekken. Sekken/utstyret må ikke være i teltet, men det er fint om det får plass i vestibylen.
  11. Jeg tenker i utgangspunktet å kjøpe alt jeg trenger langs ruten og eventuelt sende fremover dit det ikke er mulig å kjøpe noe (det er dog ikke så ofte). Trail Logistics frister dog voldsomt. ~$3500 for fem måneder med variert kost som blir sendt til passe etapper er ikke så ille. I tillegg kan de ta ansvar for å sende utstyr man trenger (så får man det man trenger og ikke tar det man får tak i). Er generelt en fordel å ha noen der borte som kan løse enkle problemer som å motta post for deg der borte om du skulle trenge det. PS: Gratulerer med å ha nådd 1000 poster på dette forumet
  12. Spennde planer. Håper at du skriver noen ord om erfaringene når du er tilbake. Når det kommer til vekt så er nok 4 kg helt uoppnåelig. Jeg tenker at sekk (1,13 kg), telt (0,87 kg), sovepose (0,70) og liggeunderlag (0,44) alene (totalt 3,14 kg) fort gjør at man kommer farlig nært 4 kg. 6 kg er nok oppnåelig, men da man nok tåle å bli litt kald i fjellet. Jeg har tenkt at 8 kg tross alt er ganske lite (i alle fall i forhold til mange på tur i Norge ) og da kan jeg inkludere noen luksusting som GPS og lesebrett. Skulle det blir for ille så går det i posten. Kommer uansett til å ha en "bounce box" som jeg sender i forveien om det er noe jeg vil trenge senere.
  13. Hei Jeg planlegger å gå Pacific Crest Trail fra medio april 2016. Ruten er drøye 4000 km og jeg gleder meg til å ta fatt på forberedelsene. Det viktigste denne sommeren blir å finne det utstyret som er både lett og funksjonelt. Det vanskeligste blir nok å legge igjen ting som hadde vært kjekt å ha. Jeg satser på en nettovekt 8 kg (ekskludert mat og vann) så må ta noen tøffe valg tror jeg. Er det noen som leser dette som har gått Pacific Crest Trail (PCT), Appalachian Trail (AT) eller Continental Divide Trail (VDT) som vil dele noen erfaringer?
  14. For Garmin-brukere så er frikart.no et glimrende alternativ til Garmin sin egne kart. Den er tidvis dårlig på stier i lite brukte områder, men i for eksempel Nordmarka, Hardangervidda, etc er kvaliteten veldig bra.
  15. I mangelen på svar så endte jeg opp med å kjøpe DeLorme Inreach Explorer. Ser ut til å være en veldig god løsning. Skulle noen andre trenge å leie denne i Oslo-regionen så er det selvfølgelig bare å ta kontakt.
  16. Hei Jeg er ikke helt sikker på hvordan dette fungerer, men stien er merket via openstreetmap. Jeg googlet og fant følgende to spor: Rondanestien (fjellet) Rondanestien (lavlandet) Hadde jeg kunnet noe om redigering av rutene, så hadde jeg fått endret et par steder som oppgir to ruter eller der det ikke pekes helt riktig (blant annet så endre stien ved Hjerkinn togstasjon og ikke Hjerkinn Fjellstue) Uansett så er skiltingen underveis bra så det er vanskelig å gå veldig feil.
  17. Hei Jeg er ute etter å leie en nødpeilesender til fjellbruk (kun til bruk i nødstilfelle/ved behov for redning) en ukes tid i juli. Ser for meg ACR ResQLink, InTeach SE eller tilsvarende. Er det noen her som leier ut sin egen eller kjenner noen som leier ut? Enheten blir behandlet pent og jeg legger gjerne igjen et depositum.
  18. Selv har jeg en tysker som må jobbe med Amerikanere i Tyskland for han kan sende både MRE og First Strike Ration (FSR) som egentlig er ganske genialt på tur. Alt man trenger og litt "eksotiske" retter/snacks som man ikke får i Norge.Se denne siden for info om MRE: http://www.mreinfo.com/
  19. Hei Jeg gikk Rondanestien fra Oslo til Hjerkinn i fjor. Jeg angrer ikke på at jeg gikk hele ruten, men det skal sies at jeg hadde et fantastisk vær. Mulig tiden frem til Målia ikke er så spennende om man ikke har været med seg. Jeg satt spesielt pris på kontrastene langs ruten både i form av ødemark/tettbebyggelse, lavland/fjellet, industriskog/urskog, bra hytte/fantastisk hytte, soloppgang/solnedgang, osv. Moskus så jeg aldri, men det ble et par elg og en del sau. Har bare sett moskus rundt Snøhetta før. Det viktigste er at man trives med å gå (høres kanskje litt banalt ut, men man skal tross av gå et stykke). Jeg vil anbefale alle som skal gå mer enn et par dager å tenke Ultralight Packing (legg igjen alt som er "kjekt å ha" (som sovepose (om man skal bo på hytte), primus/kokekar, flere enn to sett med klær, etc og velg det letteste av det du må ha med). Jeg var veldig forsiktig med hva jeg tok med og er veldig glad for akkurat det. Kroppen blir sliten nok av å drasse på maten mellom depotene. Husk at sekken ikke må være bombesikker. Velg gjerne en som har en egenvekt på under 1,5kg, men kan bære rundt 50L. Ekstratips: Er du glad i Snickers? Ta med mange da det er den beste turmaten/snaksen som finnes. Jeg stiller gjerne med erfaringer og tips over en kaffe om dere bor på Østlandet. Send PM. PS: Hele ruten kan nå lastes ned som et GPS-spor for de som liker å være på den trygge siden. Merkingen er stort sett bra hele veien, men noen steder må man følge med for ikke å gå feil.
  20. Hei Har nå fått posen og har rullet den ut. til Mountain Equipment har et stort problem for meg. TDS-systemet ikke begynner før +/- midjen. I de andre posene (som i ) så begynner TDS i toppen av posen. Dette passer oss med noen ekstra kilo mye bedre. Ellers vil jeg si at jeg er posetivt overrasket over kvaliteten på posen. Den virker gjennomtenkt og med smarte funksjoner som man først oppdager når man ser ekstra nøye på posen. Tror dere Xero- eller Titan-serien er et godt alternativ?
  21. Hei Takk for supre tips! Tenker jeg går for Mountain Equipment Dreamcatcher 750 til 2500,-. Det virker som den skal tåle lavere temperaturer enn hva man kan forvente fra en tre-sesongspose. Er det noen grunn til at denne ikke er satt opp under helårspose?
  22. Hei Jeg trenger en sommerpose (helst dun) som Nanok Comfort DOWN 0. Denne soveposen passer jeg akkurat i med armene langs siden, men det blir veldig trangt og jeg skulle gjerne hatt en som var ekstra vid rundt overkroppen. Takk for alle anbefalinger
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.