Gå til innhold
  • Bli medlem

GodTur

Aktiv medlem
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GodTur

  1. Jeg har tidligere alltid brukt tjukk ullgenser med hals, men har nå kjøpt en Stormberg flisjakke som skal prøves ut i påsken. Tidligere har jeg ikke brydd meg med mellomplagg på bena, men turen i påsken så har jeg med meg forsvarets "anna", eller hva de nå kaller den, som jeg kan bruke når vi raster. Den er litt volumiøs, men veier ingenting.

     

    Fordelen med fleece er vel at den kan være noe mer vindtett enn ull, men dette spiller jo liten trille under en jakke.

  2. Jeg har en 95 liter til vinterturer og til lengre turer. Den blir litt for stor når jeg ikke skal ha med den store soveposen, telt og mye varme klær, Jeg klarer meg stort sett med tarp og myggnetting.

     

    Ser Neoair kan spare meg for en halv kilo vekt, men isolerer den?

     

    Har noen tips til en god 60 liter sekk som kan ta 15-16 kilo og som er god å bære. Med en 60 liter sekk kan jeg kanskje også få plass til telt i sekken. Der blir min 45 liter for liten.

    • Liker 1
  3. Godt og se det finnes flere som bruker regneark til dette. :) gjør også det og det har spart meg for mange gram/kilo totalt sett. Vil anbefale deg å skifte til neoair eller neoair xlite. Men uansett hvilket du velger bør du kjøpe det i Large. Ellers føler jeg det blir for smalt og når man ligger på rygg havner ofte armene utenfor. Md large unngår man det.

    På første turen min med det måtte jeg faktisk ta ut litt luft fordi det var for hardt for meg.

     

    Jeg har Exped Downmat 9. Ekstra vekt, men det har gitt meg lysten på friluftsliv igjen. ;-) I tillegg har jeg et liggeunderlag fra Obs til kr 150 som veier under 300g. Kjekt å ha under for å beskytte downmat, men også kjekt i nærheten av bålet. :smile:

     

    Jeg skal sjekke ut Neoair. Alltid artig å finne ut av noe nytt.

     

    12 kg er vel ikke så gæærn til en 4 dagers tur? Ser mange tar med vekten til klærne på kroppen, men det har altså ikke jeg da. Før jeg begynnte med regneark og sunn fornuft ble fort startvekten på sekken 18-20 kilo. Lurt å tenke seg litt om ja.

     

    Akkurat nå kikker jeg etter en sekk på ca 60 liter. Har en Munin på 45kg, men den blir litt liten. Både i volum og i bærekomfort.

  4. Slenger meg med på denne her, hvis du skal ha god tur sag er det en ting som gjelder: Biltema.

    http://biltema.no/no/Verktoy/Handverktoy/Sag-og-fil/Buesag-16463/

    Selv om denne sagen ikke er sammenleggbar slik som tursager over, er den overlegen til saging.

    Har selv brukt en del av de sammenlegg bare sagen, kommer aldrig til og skje igjen.

    De små sammenlegg bare sagene blir ofte for små og veike når skikkelig ved skal sages.

    Jeg har ikke mye erfaring med sag, men liker godt biltema-sagen. Kjøpte bred borrelås for å legge på hver side av sagbladet og henger saga bak på sekken. Småved brekker jeg, og jeg bruker kniv til lett kløyving om det er litt vått.

  5. Jeg har satt meg fore å gå Rendalen på langs, og har delt opp i 3 etapper hvor jeg skal gå siste etappe til høsten. Har fulgt grensa mellom Engerdal og Rendalen fra Osdalen og gått langs sørøst-siden av Sølen så langt. Siste etappe går fra Fiskevollen gjennom Sølendalen og Spekdalen. Her er det flott turterreng, flere fiskevann, og langt mellom turistene,

     

    Jeg har ikke vært i Femundsmarka selv, men planlegger å angripe den i neste prosjekt. :smile:

     

    Bildet er tatt fra innunder Sølen og sørover.

    post-8833-0-61545200-1361699884_thumb.jp

    • Liker 1
  6. Her er min pakkliste. I tillegg har jeg nå også med myggnett. Husker ikke helt vekten. Fint å ha kontroll på vekten i et regneark, og så finner jeg stadig nye ideer til hvor jeg kan spare vekt. Jeg har valgt å bruke Exped Downmat selv om det er litt tungt. Liggekomfort er det som har reddet turinteressen min nå som jeg straks runder 45 år. Pakklisten er ment for en tur på 4 dager.

     

    Soveposen min er en Ajungilak Sphere Spring som jeg har testet i 2 minus. Blir det kaldere enn dette må jeg ha på ullundertøy.

     


    Sommer     Personlig utstyr     Ryggsekk 1800 g Kjele 225 g Havregrynsflaske 140 g Drikkeflaske 175 g I lokket     Fyrstikker 30 g Hodelykt 120 g Kamera 215 g Spork 10 g Kopp 60 g Dyp tallerken 80 g Ekstra batterier 30 g Primus 120 g Gassboks 250 g Snor – 10m 50 g I pakkpose     Vanntett pose 230 g Ullgenser 300 g Ullbuff 30 g Truser – 1 par 100 g Ullsokker 135 g Ullundertøy 490 g Skyggelue 85 g Sovepose 600 g Exped Downmat 1000 g Dorull 175 g Mat     Eget ark 4000 g Toalettsaker 300 g       Vekt 10750 g Leirutstyr 100 % Tarp 1000 g Vannpose 10l 60 g Vekt 1060 g Totalvekt 11810 g      

  7. Jeg fant noen, men på langt nær alle, svar på juvasshytta.no. Akkurat nå er vel hytta stengt, men de tar kanskje telefonen et annet sted i vinterhalvåret? Takker for svar. Jeg skal få ordnet med guide til gruppa.

     

    Ser ikke nevnt ski noe sted så da antar jeg at vi fint kan basere oss på fottur(?).

  8. Vi er en gruppe på 7-10 mennesker som har lyst på en tur opp på toppen av Galdhøpiggen 7. - 8. juni. Jeg har googlet og lest, og finner ikke helt ut om vi må basere oss på skitur eller fottur? Er veien opp til Juvasshytta åpen så tidlig? MÅ vi ha guide, eller kan en bare sette av gårde som et taulag? Finnes det evt guider som kan overtales til å starte litt tidlig om morgenen? Bør vi heller starte fra Spiterstulen?

     

    Setter pris på svar. Ikke lett å finne ut av alt dette bare gjennom googling.

     

    :smile: Petter

  9. Jeg var i New York i pinsen og handlet et EMS Sugar Shack 3 med footprint til $280. Har bare testet det i greit sommervær så langt, men det fungerte i alle fall veldig bra. Det var god plass til meg, 2 unger på 4 og 6, og bagasje. Det bør være plass til en hund i forteltet, men ikke de største da.

    Innerteltet settes opp med 4 plugger, og ytterteltet med 6. I tillegg kan en bruke de 4 bardunene også om det blåser. En kan sette opp yttertelt og footprint alene om en ønsker det, eller om en har ønske om tørt innertelt ved oppsett i regnvær. Med innertelt alene og en tarp har en ly for regn og mygg.

    Det blåste 6-7 m/s når jeg satt det opp, og teltet stod fjellstøtt uten bruk av barduner. Tipper det ikke er det beste teltet på fjellet i kuling, men jeg tror det funker. Teltet har 2 innganger, og luftingen er grei med 2 ventiler litt høyt oppe på veggen. Litt mye glippe langs kanten av ytterteltet, men dette håper jeg lar seg justere litt. Teltet er nok ikke egnet til vinterturer, i allefall ikke i annet enn veldig pent vær. Det regnet litt på turen jeg hadde, og teltet ble heldigvis bare bløtt på utsiden. Må teste det i skitvær før jeg vet noe mer om den saken.

    Tror dette er mye for pengene for en nybegynner som meg som ikke tilbringer veldig mye tid ute, og som stort sett er på tur i greit vær. Veide det inn til 3488 gram inklusive footprint.

    Jeg poster flere erfaringer etter hvert som de dukker opp.

    http://www.ems.com/product/index.jsp?productId=3800761&cp=3677338.11359840.11359856

  10. Jeg fant noe greier på youtube, men ikke helt det jeg kikket etter. Er det sånn at jeg med footprint kan sette opp ytterteltet før innerteltet? Kjekt om det regner mener jeg.

    Oj! Fant svar ett annet sted på forumet med litt søking. Antar dette også gjelder Kelty-teltet:

    Vel.. Er vel mer øvelse gjør mester. Har en flunkenes nytt Trango liggende, og hadde ikke noe problemer med å slå det opp på en 7-8 min første gangen. Røde stenger i røde fester, og sorte stenger til sorte fester.

    Uansett er det lurt å kjøpe et footprint til teltet, og da kan man uten problemer sette teltet "scandinavian-style", med footprint og yttertelt først.

  11. http://www.kelty.com/p-353-gunnison-31.aspx

    Jeg skal til New York i begynnelsen av juni, og så kikket jeg litt på nettet etter sportsforretninger i byen. Eastern Mountain Sports, www.ems.com , fører Kelty, og dette ser ut til å være et telt som gir mye for pengene. Tar jeg med et slikt hjem for kr 1200,- er vel dette et godt kjøp?

    Er det noen som kjenner teltet? Bør jeg ha et footprint til dette?

    Noe annet jeg bør handle i denne sjappa? :-)

  12. Jeg er helt enig i det over, men jeg forstår du er opptatt av holdbarhet og smak.

    Jeg søkte en hel del på nett, og finner kun noen referanser til Molico som produseres av Nestlè. 25-kg sekkene på Felleskjøpet med Pluss Kalvegodt fra Tine ser ikke ut til å være noe særlig fettfri.

    Du bør kanskje spørre i en velassortert butikk?

  13. ...Ev kan man jo båre ta en ullsokk også.

    :D Jeg er ikke i nærheten av skonummer størrelse kano. Eller tenkte du på et "Rett i sokken"-patent? :D

    Jeg likte ideen om en isolerende pose. Skal prøve å mekke meg en sånn jeg og gitt. ;)

  14. Jeg har og opplevd at maten blir kald før feks risen er myk nok når det er kaldt ute. Jeg har kikket etter en stor termokopp med lokk som jeg kan tilberede Real i, men har ikke funnet noe som er bra/lett/stort nok til formålet ennå.

  15. På bildet fra forsvarsbrukt var det mulig å skjønne oppskriften på lavvo.

    Jeg husker jeg bomma stygt og handlet noen svenske knappeteltsduker for noen år tilbake. Vi fant aldri ut noen fornuftig måte å knappe disse sammen på. Den norske varianten er mer anvendelig.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.