Gå til innhold

Hege P.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 765
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  22

Hege P. vant dagen sist April 21 2017

Hege P. hadde mest likt innhold!

Om Hege P.

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

3 307 profilvisninger
 1. Populær kniv dette. Min ble stjålet like etter at jeg kjøpte den. Rakkerfanten fikk også med seg en Brusletto Hunter.
 2. Det er nok ikke tilfeldig at "full pris" nå er 1499,- i stedet for 1999,- som før "Black Week". Nåværende pris ligger også under prisen for Femund standardversjon.
 3. Jeg er på ettermiddagstur med sekk og hunder stort sett hver dag. I sekken har jeg kvistbrenner, og har ikke brukt bål på dagsturer de siste årene. Nesten alle mine gamle bålplasser er forsvunnet i det området jeg bruker. De eneste som fortsatt synes er på steder der jeg pleier å overnatte. For meg har det blitt slik at jeg bruker kvistbrenner på dagsturer, men bål på overnattinger i bålsesongen. Men dette med "Leave No Trace" fungerer likevel ikke helt, da jeg ferdes sammen med to meget ivrige muse -og hjortetrøffel (løpekule) jagende buhunder. Rastestedet ser ut som et mindre industiområde etter en times tid.
 4. Er man redd for litt warping bruker man heller en BushBuddy eller SoloStove. Tar ikke mer plass i sekken enn kjelen den fraktes i. Og man får mindre sot på fingrene når den skal pakkes ned igjen.
 5. Muligens. Men jeg har og bruker Bushbox jevnlig, både den av rustfritt stål og den av titan. Noe warping av bunnrista har skjedd på begge, men ikke verre enn at bunnrista må "hjelpes" litt med fingrene for å falle på plass i sporet sitt. Ikke noe å snakke om. Slike fyrbokser skal selvsagt fyres med omtanke. Trenger man et stort bål til varme tenner man et vanlig bål. Kvistbrennere er kokeapparat først og fremst.
 6. Dette med "warping" (metallet slår seg) har Bushbox ordnet på sine titanversjoner. Bunnrista er av rustfritt stål. Ellers er SoloStove også en fin løsning, og kommer i flere størrelser, fra en/tomanns og opp til 20 kilos hageversjon. Kvistbrenner Bålkjele Jeg må faktisk innrømme at jeg angrer på alle primusene jeg har handlet opp gjennom årene nå som jeg har oppdaget kvistbrennerne.
 7. Dersom jeg mot formodning skulle få lyst på enda en kniv (behov er for lengst dekket), kommer jeg til å se på kniver fra Casström.
 8. Synd, zimwalker. Man betaler jo godt for knivene, og bør kunne forvente kvalitet. Om du har lest oppover i tråden har du sett at jeg ble veldig skuffet spesielt av hvordan eggen på min kniv så ut. Sånt er lite tillitvekkende.
 9. Hundene og jeg hadde kniven med på kaffekoketur i ettermiddag. Det var litt fuktig i skogen, så "Femund Spesial" sørget for splitting av ved til kvistbrenneren, dele opp ei hundepølse i to, og lage solide gnister (funket bra etter noe grovbryning på bladryggen) for å sette fyr på medbrakt tørr bjørkenever. Alt gikk så bra, så. Slira er av typen "Safari", med beltehempa stramt midt på slira. Dermed sitter kniven trygt høyt oppe på hofta. Og selvsagt umulig om man bruker sekk med hoftebelte. Men jeg bruker et solid lærbelte utenpå jakka der kniven og et kamera henger nydelig og hendig plassert. Dagstursekken har ikke hoftebelte. Jeg liker slira så godt at jeg som nevnt tidligere venter ei ekstra i posten, slik at min gamle Femund Standard ikke blir misunnelig.
 10. Brusletto Femund er generelt er veldig god og solid kniv. Litt tung, som fulltangekniver natrulig nok er. Som friluftskniv vil jeg påstå at dette er Bruslettos beste som tåler det aller meste. En kniv man også trygt kan splitte bålved med for et kaffebål. Til hogging av vinterved bruker man øks. At slira er litt trang i starten går seg til ved bruk. Det er solid lær som vil forme seg ved bruk og gi etter akkurat nok til at "knappen" passer. Spesialversjonen er absolutt en flott kniv med sine fargerike laminerte treskjefter! Om noen få av dem har noen skjønnhetsfeil kan vel skyldes stort produksjonstempo på grunn av stor etterspørsel? Ikke vet jeg, men det aner meg at den lave prisen under "Black week" har noe av skylda der. Mulig at de fikk det travelt, hehe. Det er bare å gratulere til alle (sikkert de aller fleste) som ble veldig godt fornøyd med sine kniver. Knivene er jo også laget for å brukes, så bruk dem godt! Min kniv skal ut i felt i ettermiddag og "innvies" grundig.
 11. Det ville jeg også ha gjort dersom kniven ble kjøpt til full pris. En annen sak er at de burde ha kommet med et forslag til løsning da jeg klaget, i stedet for total taushet.
 12. Mulig at Brusletto har nisser i staben nå i julestria?
 13. Jeg har mange kniver fra Brusletto, og jeg har alltid vært veldig fornøyd. Min standardversjon av Femund er helt strøken! Slira også. Men til denne spesialutgaven får det meg til å mistenke at de har valgt ut en slags 2sortering av kniver. Kan i alle fall virke slik på min. Den store chipen (1 mm. er mye i eggen til en kniv ut av eska) i eggen ødela mye, men grovbryne har nå fått den halvert i alle fall. Er jo litt redd for at en stor chip kan forverres ved bruk. Bortsett fra eggen er det kun det jeg vil karakterisere som småfeil. Kniven er bra den, men ikke verdig som "spesialutgave" etter mitt syn. Men det som erger meg aller mest er Bruslettos totale taushet ang. klage på produkt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.