Gå til innhold
  • Bli medlem

gauldalsvidda

Aktiv medlem
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om gauldalsvidda

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg har bever grip og har brukt denne i et par år. Veldig god sko til sitt bruk, men det kommer an på bruken ja. På elgjakt, som postjeger, er den en solid, støldig og varm sko, men den er ganske tung etter min mening. Etter at jeg kjøpte alfa vidda blir bever grip stående hjemme de dagene jeg skal gå mye. Min mening er altså at det er en suveren sko til sitt bruk.
  2. Det kommer an på øyet som ser På Rognes i Midtre Gauldal er det en skogkledd topp som går under navnene "Sukkertoppen" og "Rødsten". Den kan "minne" om ulike ting etter fra hvilken retning man ser den fra. Du for sjekke om det finnes noen bilder av den på nett og om den ligner "puppen" din
  3. Jeg vet ikke, og hadde heller ikke tenkt å finne det ut hvis du forstår hva jeg skrev Skjønner at du tenker mer på å leve av naturen fra dag til dag enn hva jeg tenkte på. Du får det helt sikkert til, men å basere seg på å felle et rådyr og kun sanke til eget bruk har vist seg å være tøffere enn hva man tror uten å spe på med en svenskehandel. For meg ville det å høste når det er overflod av noe for å legge et grunnlag man kan tære på senere i form av kjøp/salg være så nær "villmann" det er mulig å komme. Etterjulsvinteren, og spesielt fra første mars, når man stort sett ikke kan jakte noe kan fort bli lang og traurig. Han svenskehandlern har jo prøvd det og det var nok tøffere enn hva han trodde selv om han visstnok felte flere hjort. Det kommer an på hvor lenge du hadde tenkt å holde det gående og hvor komfortablet du ønsker det skal være, men at du kan klare det tror jeg.
  4. Kan være et artig prosjekt det der og er ikke ulikt noe jeg tenkte på selv for mange år siden, men ikke gjennomførte. Det spørs jo litt hvordan man har tenkt å "angripe" saken, men mine planer innebar ikke å spise ekorn eller rev for å overleve i magre tider i løpet av det året jeg tenkte å bo i ei koie i tregrensa Dette var før det ble vanlig med innførsel av multer fra Øst-Europa og jeg plukket vanligvis 100kg+ med multer hver høst som jeg i den tiden fikk rundt 90 kr. pr. kilo for. Jeg hadde/har dessuten mulighet til å få tilatelse til å felle et reinsdyr ca. hver annen høst til en billig penge som innenbygdsboende. Har man i tillegg noen vann hvor man kan drive litt garnfiske og fylket tillater snarefangst av rype så bør man lett kunne ta seg et år hvor man lever av naturen. Min plan var selvfølgelig å spise vilt, fisk og bær selv også, men jeg hadde salgskanaler slik at jeg kunne selge hva jeg måtte ønske av dette og planen var å bruke disse pengene til å handle alt annet nødvendig gjennom året. Den koia som var aktuell for meg var litt lenger fra allfarvei med ca. 15km til nærmeste butikk hvor halvparten av distansen er vei på vinterstid. På barmark er det bare 10 min. gange til setervei. Jeg har dessuten tilgang til flere koier/hytter i samme område som kunne brukes under jakt og evt. en tur på butikken. Det er både høyfjellsterreng, skogsterreng, elv og noen fiskevann i rimelig nærhet der som jeg hadde tilgang til. Jeg angrer i dag på at jeg ikke prøve å realisere dette og mener fortsatt at jeg ville ha klart meg bra med oppstart på høsten for å komme i gang med multer og kjøtt. Realiser planen din du, med god planlegging i forkant, det blir værre å "rive seg løs" jo eldre man blir De planene jeg hadde er muligens ikke nok "villmann" for mange, men man må "samarbeide" med naturen for å få en fin opplevlse også med de planene jeg hadde. Lykke til!
  5. Jeg stusser litt på det utsagnet du kommer med her. Jeg så noe på tv for kort tid siden, uten at jeg husker programmet, hvor det fra forskningshold ble sagt at alle våre raser stammer fra ulv og at det ikke en gang finnes et fnugg av genforskning som tyder på noe annet. Så jeg lurer på om du kan gi noen referanser eller evt. linke til hvor jeg kan lese om dette? Ser også at det i wikipedia skrives følgende: Et forskningsteam ledet av Peter Savolainen ved Kongelig Institutt for Teknologi i Stockholm (Sverige) har ganske nylig avdekket at moderne hunder sannsynligvis nedstammer fra fem distinkte ulvetisper..... Link til wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Hundens_opprinnelse
  6. Tror du den generelle masse på fjellforum innehar så lite kunnskap om trening at de trenger slike forenklede treningsprogram fra deg? Det vil vel finnes andre fora på nett som er mer aktuelle hvis man ute etter slike råd. Jeg kan jo komme opp med et program her som er helt annerledes enn ditt og så kan vi starte meningsløs argumentering, på hva som er best av kun intervalltrening kontra mengde, som pågår utallige steder på nett. Kan det være slik at essem er ukjent med at det er ulike meninger om dette? Nei det tror jeg ikke. Øk treningsmengden din du til hva du maks. klarer av intervall pr. uke. Oksygenopptaket ditt vil bli supert og deretter burde du invitere Børge Ousland med på tur med tung sekk og pulk og se hvor langt du kommer. Man trenger tilvenning til aktiviteten man skal bedrive uansett. Jeg snakker ikke bare om trening for Kilimanjaro nei, men det gjør ikke du heller.
  7. Jeg kan ikke se at panda har trukket noen flere konklusjoner enn hva du selv gjør, men han virker i det minste ikke frenetisk.
  8. @essem Med din intense vinkling på at panda har bedrevet personangrep har du fullstendig sporet av de to temaene som ville vært naturlig å diskutere i en tråd som denne, nemlig pengebruk og treningsmetode. Klarer du å legge pandas retoriske skrivemåte bak deg vil det være fullt mulig å fortsette en slik diskusjon. Når det gjelder de "faktaopplysningene" du kommer med blir de så generelle at de er til liten nytte. Det er visst enkelte som har kommet frem til at man muligens også bør ha noe annet enn 4x4 Wisløff i bunnen av det man driver med hvis målet er utholdenhet.
  9. Jeg regner med at essem ikke er ukjent med retorikk? Jeg leser, i det hele tatt, ikke noe personangrep i det panda skrev, men kun en retorisk skrivemåte for å poengtere noe. Det finnes jo ingen logisk grunn til at panda skulle ha noe ønske om et personangrep i denne saken så hvorfor skal man da legge det til grunn i en videre diskusjon?
  10. Hvem som har merkelig virkelighetsoppfatning i denne tråden skal være usagt, men når man begynner å sitere seg selv har det som oftest gått for langt. Den siteringa du gjør av deg selv viser derimot at du bommer fullstendig på ballen. Denne diskusjonen har, etter hva jeg kan se, aldri dreid seg om en navngitt person. Man bør derimot få mene hva man vil om treningsformer og evt. kostnader på disse, samt diskutere disse i et offentlig forum. Det er du som prøver å vinkle det mot personangrep på navngitt person, men alle som kan å lese ser at ingen andre har gjort det. Jeg synes det er fullstendig latterlig at en mosjonist skal betale slike summer for å trene og den retten kan du aldri ta fra meg. Du står helt fritt til å mene noe annet, men å prøve å få slettet/låst tråden når noen mener noe annet enn deg er bare tull.
  11. Veldig bra skrevet REs. Må sitere Zahid Ali fra vg.no. Dette var i forbindelse med noe helt annet, men likte utsagnet.
  12. I hvilket som helst annet forum ville noen ha skrevet "lol@essem" for lenge siden. Det er så ubehagelig at man ikke blir hørt når man sitter på fasit at den siste krampetrekningen er å rope på en moderator for å slette tråden.
  13. Når man stiller opp i en slik artikkel og forteller at man betaler 122K i året for å trene så stiller man seg ikke bare laglig til for hogg. Man legger hodet direkte på stabben IMO. Det er selvsagt stor forskjell på hva folk har økonomi til, men fra mitt ståsted finnes det ikke et eneste argument som vil lyde fornuftig når mosjonister betaler dette for å trene. Det er nesten så jeg spiller kortet "tenk på barna i afrika"
  14. Jeg beklager dette og det var aldri meningen å få det til å fremstå som DNT. Jeg overså at det var "turforening" det sto, men var klar over at det ikke var DNT. Beklager hvis dette har ført til misforståelser.
  15. Jeg er målløs. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.7571623
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.