Gå til innhold
  • Bli medlem

chrissern

Aktiv medlem
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av chrissern

  1. Jeg plukker med meg, dersom det ikke er alt for mye. Har jeg tent opp bål, så brennes alt som kan brennes opp. Så slipper det ligge å flyte rundt. Den lille forurensningen er bedre enn at det ligger rundt i naturen. Ekskrementer bør graves ned, så slipper andre gå i det.
  2. What's on your mind?

  3. Følgende er farlig med å ligge i telt(i prioritert rekkefølge): - Fantasien ("er det vinden, eller er det 12 øksemordere som står utenfor og bare venter på meg?") - Flått (Hvis man har uflaks, har hatt minst 20 flått på meg, 10 av de som har sittet fast, ikke noe borrelia enda) - Teltbarduner når man er oppe på natta for å tisse. Snuble, snuble, snuble
  4. Husk at man ofte også kan finne mye brukt, feks her på forumet. Jeg kjøpte et fjellreven-telt, som jeg er strålende fornøyd med her, til langt under halv pris.. Så kan jo gjøre noen kupp og spare noen penger.. Er nok lurt å ta litt etter hvert som ting dukker opp. Er jo ikke noe poeng å komme med en stappfull 130 liters sekk, og ikke vite hvorfor man har med halvparten. Kan kanskje også være en idè å ta korte turer til å begynne med, feks 1-2 netter. Slik at man kan kjenne litt hva man trenger, hva man bør forandre, kjøpe osv. Jeg vil si at det krever litt erfaring for å være borte 1-2 uker, spesielt nå på høsten og vinteren. Spesielt på fjellet blir det fort farlig kaldt om man ikke har det man trenger og vet hva man skal bruke det til. Jeg bruker følgene av de 4 store: - Fjällräven AKKA RS3 telt - Bergans Rondane 85 liter sekk - Carinthia Defence 6 sovepose - Alfa Bever Grip sko. I tillegg bruker jeg fjällräven g1000 Vidda bukse og Arcteryx Theta AR jakke. Pleier å fungere til det meste på i hvertfall 3 av sesongene, men også på vinteren så lenge det ikke er veldig kaldt. Er nok en god idè å investere i litt skikkelig utstyr i telt, sekk, pose og sko, og heller kjøpe litt billigere for å teste ut resten for å se om det fungerer for deg..
  5. takker for svar! Jeg skal høre med de! Hvis ikke, så blir det nok bare å pakke med noen ekstra feltrasjoner!
  6. Vet noen av dere om det er noe fiskeforbud i Rondane Nasjonalpark/ Dovre nå(fra 15 sept?)? Skal ut på en 3-dagerstur nord for Høvringen, og tenkte ta med fiskeutstyret, så lenge det er lovlig.
  7. Optimus Crux Weekend har jo 1 liten kjele(kan brukes som ministekepanne) og en kjele med plass til ca en liter vann. Gassboks og brenner får plass oppi der. ta liten plass og fungerer bra! Enig med Jegerjente at kokekar(feks nevnte crux) holder til det meste! Skjønner da ikke hvorfor man skal bruke plass på kaffekjelen. Er vel noe med nostalgien Men dersom man lager store måltider ute på tur, kan nok Crux bli for liten, men til 1-2 personer er den suveren.
  8. Jeg ville anbefalt en Fjällräven G1000 bukse. Feks "Vidda". Så smelter du inn et par lag med grønlandsvoks på de. Da er det vindtette, vanntette og myggtette.. De er ikke så spesielt varme hvis man sitter stille, men i litt bevegelse, er de meget behaglige! Spørs jo litt hva slags stoff man ønsker også..
  9. DET mener du ikke.. Håper sterkt du ikke er en av de som tror at et titalls ulver er en enorm trussel mot all sau,reinsdyr, rådyr, elg, hund etc i Norge. Hvis det er tilfellet så kondolerer jeg.
  10. Carinthia Defence 6 anbefaler jeg. Det er den nye som Forsvaret bruker. Suveren pose
  11. Hei. Hva tenker du på med sikrere? Jerven har jo YKK-glidelåser, som er blandt de bedre man får tak i.. hmm
  12. Enig med larbrevi her, den kan brukes til så mye, og den er veldig robust. Jeg har Thermo Hunter..
  13. Ja blir ganske lun fin varme av det. Fin til å fjerne fukten!
  14. Det var ca 2-3 plussgrader inne i teltet før vi fyret opp. Så det hjalp ganske godt. Men hvordan det hadde vært dersom det hadde vært 10-25 minus ute, det vet jeg ikke Gravlykter er nok ikke så dumt nei, bra tenkt!
  15. Jeg har Akka RS/3, og er storfornøyd! Enkelt å sette opp, lite kondens og god plass til ting i forteltet.
  16. Hei! Et lite tips til de som er skeptiske til gassfyring i telt, eller ikke vil bruke det.. Var ute en tur i nærområdet i helgen, men jeg mangler Omnifuel etc.. Og da det var ca 3-5 minusgrader, så var det ikke noe poeng å ta med gassbrenneren. Brukte da følgende: - 2-3 telys - liten stekepanne - bestikkholder fra Ikea. Setter da telysene oppå stekepannen, og setter bestikkholderen oppned over lysene. På den måten får man et lunt fint lys, og jevn fordeling av varmen. Med kun 2 telys fikk vi 14,3 plussgrader inni teltet på det varmeste. Ikke noe gasslukt, røyk osv heller. Er også enklet å bære med seg, da man kan legge alt "div" i bestikkholderen når man pakker sekker. (feks opptenningsbrikker til bål, tørrmat, snacks etc..) Jeg synes også telys er på en måte sikrere enn gass også, da de slukker lettere enn gassbrenner ved feks velt.. Men det er min mening.. Legger ved to bilder av hvordan det ser ut Ellers var turen strålende, med snø, pølser, brus og en øl.
  17. Jeg bruker en Bergans Rondane 85, meget fornøyd med den. Jeg er 177 høy, og den passer veldig bra til meg. Men usikker på om den finnes som dedikert damemodell da..
  18. Jeg har noe lignende dette : http://www.elkjop.no/product/foto-og-video/tilbehor-systemkamera/HAMA4161/hama-star-61-kamerastativ Har fungert i alt fra fjelltopper i Rondane til ørken i Dubai.. Har brukt Nikon D60 med Sigma 70-300mm linse på.. Aldri hatt problemer med velt osv..
  19. Takker for utfyllende svar! finnjpedersen : Ja, sånn går det når jeg kommer på hva jeg vil ha litt for sent i sesongen.. Ser at mesteparten av telt osv er byttet ut med slalomutstyr i veldig mange butikker Ok, da tror jeg nok det er lurt å gå for et 3 manns-telt, de 2-mannsteltene jeg har kikket på ser veldig små og trange ut. Har også fått et tilbud på et brukt Fjällräven AKKA R/S 3 - telt til en god penge. Venter på bilder fra selger. Har lest diverse tester på det, og det ser heller ikke så ille ut. Planen er å bruke det mest vår, sommer og vinter, men dersom det også er brukbart ned til 5-10 minus, så er det bare en bonus! Var å kikket på XXL i Oslo i går, var mange gode telt der, så mulig det blir et Helsport-telt.
  20. Personlig synes jeg serrert egg er suverent! Men hva jeg gjør når Gerber Prodigy`n min blir sløv der, det har jeg ikke tenkt ut enda.. Angående Bear Grylls-kniven, pass på at du ikke får den helt første utgaven (lite trolig). Der var piggen bak(Knuser`n) direkte festet i plastikken, så dersom man slo relativt hardt, så sprakk hele grepet... Dette ble fikset fra utgave 2 og utover.. Ellers skal ikke den være dum
  21. Feltsengen på XXL er bra den, min er brukt mye uten problemer. Jeg veier ca 75 kilo... En kompis av meg er på sin tredje eller fjerde, han veier ca 100.. Kan være noe der.. Ellers er vel tipset/rådet vi kom frem til, å ikke sette/legge seg med kneet først, da ryker den raskt!
  22. Hallo! Jeg ser etter et 2-3 mannstelt i prisklassen rundt 2000 kroner. Snakket med gutta på Magasinet i Oslo, og de anbefalte(selvfølgelig) deres "eget" telt, som heter Dovrefjell 3 manns-telt. Vekten er ca 3,5 kilo totalt, og teltet koster 1999.. Er det noen som har noen erfaringer om dette teltet? Eller burde jeg heller gått for Bergans Compact light 2 manns-telt til 2299 kroner? Eller er det noen andre telt som anbefales? Skal få plass til 2 personer pluss hund i fortelt.. Her er teltet: http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=-5040&prodid=4652 Bergans-teltet her: http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=-5040&prodid=6698
  23. Jeg kjøpte en Arc'teryx Theta AR for ikke så lenge siden. Var heldig og fikk en jakke fra Høst 2011 kolleksjonen. Koster 4799 i de fleste butikker, men jeg var heldig og fikk en del rimeligere. Har testet den så vidt og virker meget bra! Samt at de vinner de meste som er av tester.. Så legger man ut litt ekstra kroner, så har man en god jakke i mange år!
  24. Jeg kjøpte en Leatherman i sommer, og da kunne jeg velge om jeg skulle ha nylon eller læretui.. Har i tillegg en Leatherman PST II, som jeg har hatt i 7 år nå. Uansett om du har kjøpt "billigutgaven" har du ingenting å frykte. Meget god kvalitet, og tåler det meste!
  25. Bruker min Thermo Hunter på dagsturer og overnattingsturer. Bruker den da isteden for telt og sovepose.. Kan være fordi jeg sover best uten telt, da jeg oftest sover ute vår, sommer og høst. En mulighet er jo å bruke duken som telt(åpner langsiden og ene kortsiden og setter opp som et lite telt) også sover med soveposen inni. Fungerer kurant det. Jeg har ikke prøvd disse løsningene over tid, kun 1-2 dager, og til dette er det mer enn godt nok. En annen ting jeg tenker på er at den er god å ha med i tilfelle noe skulle skje. Jeg har aldri så mye i sekken at jeg ikke har plass til duken, så for meg er det aldri et spørsmål om den skal være med eller ikke. Den er alltid med. Men det er smak og behag, noen elsker den, andre liker bedre telt. Det beste er nok å velge det man selv vil ha og trives med og ikke hva andre liker..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.