Gå til innhold
  • Bli medlem

ryback

Aktiv medlem
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

ryback vant dagen sist 20. februar

ryback hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

81 Good

Om ryback

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg var på sykkeltur i nord i fjor sommer med rekordvarme og skyfri himmel, faktisk dagstemperatur på 30 grader på Senja. Varme, midnattssol og månelandskap gjorde at jeg til tider måtte sove i skyggen av teltet istendenfor inni. 🥵 Jeg synes 10-15 grader er fin sommertemperatur når man skal være i aktivitet.
  2. Ja, noen har selvfølgelig et behov for kraftige telt på samme måte som noen har behov for en pickup. Selv sykler jeg til og fra jobben i Oslo og får dosen nær døden-opplevelser på den måten. 😆
  3. Er det meldt storm holder man seg vel hjemme. Blåser det opp til storm så får man heller gå noen høydemeter ned for å finne le. Hvis jeg havner i en situasjon slik disse folka på youtube har oppsøkt har jeg gjort en serie med feil lenge før jeg har dratt teltet opp av sekken. For de som har som krav at teltet skal tåle orkan i kastene så er det nok litt "jeg kjøpte meg en pickup i tilfelle jeg skulle finne på å dra på maxbo og kjøpe noe plank en gang" ute og går.
  4. De færreste ønsker jo å drite i hagen til folk, men når naturen kaller så blir man gjerne desperat. De fleste turistene tar nok med seg søpla si, men det er selvfølgelig de som gir faen. Noen mennesker kaster fra seg søppel selv om de står rett ved siden av en søppelbøtte. Det er bare å se på gatene i Oslo hvor det er søppelbøtter overalt. Jeg syklet tur-retur Moskenes - Senja i fjor sommer og det var kun på enkelte steder det var mye folk. De fleste stedene var jeg mer eller mindre alene. Jeg så forsåvidt en komfyr av full størrelse liggende langs turstien like ved Reinebringen så det er nok ikke bare turister som forsøpler. Det må nok turistskatt til på en eller annen måte. Den kan foreksempel kreves inn i form av bompenger og fergeavgift hvor fastboende får gratis passering/billett. Pengene kan brukes til å finansiere midlertidig toaletter og søppelcontainere i pressområder. Det tror jeg vil hjelpe mye samt gi arbeidsplasser. Moskenes kommune er paradoksalt nok Norges fattigste kommune selv om den for mange er inngangsporten til turistmaskinen LoVeSe. Det er også mulig å legge turistskatt på hotellrom slik man gjør andre steder, men da slipper bobil- og airbnb-turister unna.
  5. https://www.aliexpress.com/item/1005002520454243.html Jeg kjøpte en slik. Kun 2.1L. Jeg testet den med MSR XGK2 brenner og kokte 1L vann på 4:45s. Ca like lang tid som en tidligere koketest med 2.8L titankjele og MSR heatexchanger. (Jeg tror ikke MSR heatexchanger har så mye for seg annet enn at den varme luften holder seg langs siden av kjelen. Jeg tror ikke det er så veldig mye utveksling av varme mellom metallet i varmeveksleren og kjelen.)
  6. Hvis poenget er at det skal ferdes færre folk på vidda uten å innføre et forbud så må man gjøre det mer tungvindt/mindre tilgjengelig. Har man lyst nok så kommer man seg på vidda vinterstid uten å måtte kjøre midt ut på vidda - i hvertfall om man har kite, hundespann eller langrennsski. Det er nok av eksempler på dette på fjellforum.no.
  7. Ved Snøheim/Snøhetta har de løst det ved at det går buss fra Hjerkinn. Man kunne stengt veien for all privat ferdsel og satt opp buss mellom Haugstøl og Maurset om sommeren.
  8. I følge denne videoen så var Vern1 teltet som ble ødelagt av vind allerede skadet og plassert feil i forhold til vinden. Siste halvdel av videoen er bare komisk - skolegård-drama mellom hobbyyoutubere.
  9. Det ser ut som om dunet er klumpet seg sammen. Jeg vil tro det vil være kuldepunkter i den posen der hvor det ikke er dun. Litt risting vil kanskje hjelpe? Jeg ville nok valgt Mountain Hardwear-posen. Den er lettere, har høyere "fill power" på dunet, men den er smalere.
  10. Jeg har vært inne på tanken nettopp fordi jeg skulle sykle gjennom blant annet Lofoten, men slo det fra meg pga pris. Jeg bruker et bidé så jeg legger ikke fra meg papir. Selv i Lofoten var det ikke noe problem å finne steder hvor kun et fåtall ferdes og grave seg et hull. En vanlig bærepose som man igjen pakker i en ziplock eller to når man er ferdig bør jo være bra nok. Kattesand veier vel ikke all verden så hvis man vil bruke litt i posen så er jo det sikkert en god idé for å forhindre lekkasje?
  11. ryback

    Teltpose

    Hvis du holder til i Oslo m/omegn så har bitraf, et "makerspace", eget syrom med flere symaskiner alt fra hobby-maskiner, proffmaskiner og til og med en for å sy skolær. De har forsåvidt masse annet utstyr og kurs som kan være verdt å kikke på hvis man liker å lage ting selv. https://bitraf.no/
  12. Jeg har ingen innspill til hunderaser, men vil oppfordre til å vurdere en omplasseringshund, feks fra FOD-gården. Man får kanskje ikke den hunderasen man har sett for seg, men man kan kanskje få en hund som er klar til arbeid på kort tid og man gjør ikke minst en god gjerning!
  13. Er det noen som har fått sendt varer fra extremtextil.de til Norge i siden 2021? Jeg skal bestille noe og får lagt inn Norway i shipping adress så jeg antar de sender til Norge nå. Hvordan er det med moms/toll? Må jeg belage meg på noen overraskelser? Jeg ser at det er toll på klær, men det gjelder kanskje ikke EU/EØS og tekstiler er vel ikke klær - ennå?
  14. Mener det står på garmin sine sider. Jeg satt og vurderte inreach mini2 vs inreach messenger og mini2 er nok førstevalget nettopp fordi den kan vise UTM noe messenger ikke kan. Dette leste jeg på siden til garmin.
  15. Spennende! Edderdundyne er ihvertfall svinedyrt. Det får prisen på selv de dyreste soveposene til å blekne. Kanskje du finner denne boka på biblioteket. Forfatterne skal visstnok å brukt Fuglesangs soveposer og kommet med navnet Ajungilak. https://www.antikvarius.no/produkt/hoygaard-arne-mehren-martin-ajungilak-eller-gronland-pa-tvers/ Jeg ble nysgjerrig selv og googlet en del. Høygaard var vist nazist som rømte til Argentina etter 2. VK. Hvis det er edderdun så kan du kanskje kjøpe en billig sovepose, med bedre konstruksjon og bytte ut fyllet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.