Gå til innhold
 • Bli medlem

eborge

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  100
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  eborge fikk poeng fra GrundeL i Den ultimate turkniv finnes den   
  Er nok sant som det nevnes over! Det er ikke lett å finne kniven som passer til alle oppgaver! Har pløyd meg gjennom oppunder hundre kniver de siste årene, og som regel har nykjøpt kniv blitt erstattet av ny ganske raskt! Eneste som har fulgt meg hele veien er letherman wave (som klart har sine begrensninger som friluftskniv) 
  For tre år siden kjøpte jeg Fallkniven f1! Denne følger meg på nesten hver eneste tur! Den Gjør jobben til små ved! Den er god til spikkeopgaver, den er god å jobbe med, kan brukes til både vilt og fisk, holder eggen utrolig bra!
  Hvis jeg skulle anbefale en kniv så hadde det nok blitt denne!
 2. Liker
  eborge ga poeng til borgern i Den ultimate turkniv finnes den   
  For å fjerne rust er det vel flere ting som funker. Vanlig JIF skurekrem skal funke, fint stålull, Autosol(fås på bensinstasjoner). Men kommer an på hvor mye rust det er og hvor dypt den sitter vor hardt du må gå til verks. JIF har du sikkert hjemme så start der.
  Ellers hørt om folk som har testet ting som Coca Cola, løk, eddik etc. Men det har vel ikke kommet noen klar konklusjon der.

  har selv en kniv som har karbonstål som ikke er rustfritt. Til den kjøpte jeg en slik for å trekke over eggen når kniv er lagret for å unngå rust.
  Inneholde små filler med våpenolje.
  (Logg inn for å se skjult innhold)
   
 3. Liker
  eborge ga poeng til krokavatnet i Sovepose til barn   
  Eg har skrive litt om ein barnepose på bloggen vår:
  (Logg inn for å se skjult innhold)
 4. Liker
  eborge ga poeng til zimwalker i Den ultimate turkniv finnes den   
  Dette blir jo litt som å si at det ikke hjelper med verdens beste støvler om du kjøper de to nummer for små.  Lønner seg helt klart å kjøpe støvler som passer. Så også med kniver. Men her som ellers er det nok lett å se seg blind på tekniske finurligheter ja,og glemme det store bildet, at kniven faktisk skal brukes
 5. Liker
  eborge ga poeng til Fjellfilmeren i Den ultimate turkniv finnes den   
  Det er sikkert noen knivkjennere som vil påstå at diverse stål og slipemetoder fører til skarpere kniv. Men etter noen år i skogen så er det en ting jeg setter over alt annet: Hvordan kniven sitter i hånden din når du skjærer opp tennved. Så fort jeg innså at det var kniven som var årsaken til ubehaget ved bruk av fysisk makt på ved, så prøvde jeg rundt 15 forskjellige i diverse butikker. Kjøpte den som satt best i hånden min, og nå støver alle de andre knivene mine ned.
 6. Liker
  eborge ga poeng til zimwalker i Den ultimate turkniv finnes den   
  Fällkniven F1 er en svært populær kniv. Vanskelig å gå feil der! Liten og stutt! (Edit: ser det ligger en egen tråd om F1 her inne
  http://www.fjellforum.no/topic/16091-f%C3%A4llkniven-f1/#comment-34314 )
  I den kategorien, "liten og stutt", har jeg  en som jeg liker godt, og det er denne fra Survive! Knives, en GSO 4.1 som vist her i flg video:
  (Logg inn for å se skjult innhold)
  (Logg inn for å se skjult innhold)
  " Men oftere er det likevel min Enzo Camper " (Logg inn for å se skjult innhold)
  " eller min Helle Temagami (karbonstål utgaven) " (Logg inn for å se skjult innhold)
  " som blir med meg ut på tur. (merk: Temagami leveres nå med en annen og bedre (side-sydd) slire enn den som vises på videoen her. De som har den eldre slira kan om ønskelig kjøpe den nye direkte hos Helle)  
   
   
 7. Liker
  eborge ga poeng til fiskekongen i Den ultimate turkniv finnes den   
  Hvis jeg skal bære litt, så er kniven jeg har med Spyderco Endura 4. Lett, langt nok blad til det meste og med VG-10 stål slipper man rust med det første også.
  Ved kortere turer, vinterturer eller kano/kajakk med mye bålfyring blir det en større kniv. Flere har nevt Esee knivene, disse er gode, gjerne i 5-7 tommer. Kan være en fordel å velge en kniv uten coating, da denne kan gjøre det litt vanskligere å battonere kubber.
 8. Liker
  eborge ga poeng til Veztlending i Den ultimate turkniv finnes den   
  Helle Temagami
  Fallkniven F1  & Fallkniven F1  G3
 9. Liker
  eborge ga poeng til Henrik.S i Den ultimate turkniv finnes den   
  Mine toppvalg for en allrounder (gjøre klart til bål, sløye fisk, slakt etc.)
  Bark River Knives: Bravo 1, Bushcrafter, Camp&Trail eller Classic hunter.
  Helle Temagami CA
  Esee 4
   
  Ellers er Mora Bushcraft en utrolig prisgunstig og grei kniv det ikke er så farlig om får litt juling.
   
 10. Liker
  eborge ga poeng til StianAS i Dokumentar søker etter spennende folk   
  Jeg vet det finnes mange eventyrlystne folk som gjør mye forskjellig! Kan dere hjelpe meg?
   
  Jeg jobber med å utvikle et spennende dokumentarprosjekt og er på jakt etter folk som skal gjøre noe for første gang!
   
  Har du, eller kjenner du noen som har en drøm som ikke er gjennomført enda, men som kan tenkes å gjøres i ikke så fjern fremtid?
  Eller vet du om noen som skal gjennomføre en ekspedisjon? Eller kanskje bare ta sin første tatovering?
   
  Sitter du på opptak av noen som syklet for første gang? Mistet en tann? Eller noe annet noen gjorde for første gang?
  Små og store førstegangsopplevelser er jeg på jakt etter! Med gamle eller unge!
   
  Alt er lov!
  Send meg en mail: [email protected]
 11. Liker
  eborge ga poeng til KBryn i Hvor er dette? Min farfars fottur i 1885   
  Ja, han var en god tegner. Fra turen i 1885 har jeg 18 tegninger. På de fleste er det skrevet hva som vises. Sånn er det med neste bilde jeg lurer litt på. Det står at dette er Memurutindene, men jeg finner ikke ut hvilken himmelretning har ser disse tindene fra. Kan han ha tatt feil av fjellene?
  http://www.fjellforum.no/gallery/image/3484-/
 12. Liker
  eborge ga poeng til KBryn i Hvor er dette? Min farfars fottur i 1885   
  Min farfar var glad i friluftsliv hele sitt liv, og han var særlig glad i å tilbringe fritiden på Dovre og i Jotunheimen med Hurrungene. Noen av turene er behørig dokumentert med fotos, - de eldste fra 1890-årene. Før dette har jeg tegningene hans å forholde meg til.
   
  Jeg har bl.a. en skisseblokk med blyant- og tusjtegninger fra 1885. Farfar var da 23 år gammel og startet ferieturen på Oppdal. Det neste jeg vet sikkert, er at han overnattet på Åsåren skysstasjon i Ottadalen. De neste bildene viser Glittertind, Memurutindene, Galdhøpiggen og Stygghø. Men det er ett bilde jeg ikke klarer å plassere. Er det noen som kjenner igjen dette motivet?
   
  http://www.fjellforum.no/gallery/image/3483-/
   
 13. Liker
  eborge ga poeng til Trond Arvid Hagen i hva slags kano er dette?   
  har nå fått tak i meg en meget billig brukt kano, men lurer veldig på hva slags type og merke det kan være, noen her som har en ide?
   

 14. Liker
  eborge ga poeng til REs i Hva har du i lommelerka?   
  Noen liker mora og noen liker dattera heter det visst.
  Noen hiver innpå en shot akompagnert av grimaser som ser ut som de holder på å dø, mens andre kjeler med drammen som om det var kona.
  Alkohol / etanol er en nervegift og faktisk så virker den på nervesystemet noenlunde på samme måte som antidepresive medisiner.
  Som sakt, noen drikker på gunn av smaken og noen drikker på grunn av virkningen.
  Etter en lang dag i fjellet virker en dram eller to ofte veldig avslappende, både på nerver og musklatur. De ytre blodårene utvider seg og hjetet slår litt fortere.
  Denne avslappende følelsen er det mange som setter pris på etter en slitsom dag og hvis den kan kombineres med god smak så blir det jo enda bedre.
 15. Liker
  eborge ga poeng til Eikenes i Hva har du i lommelerka?   
  Mulig det ikke er innafor. Det er iallfall ikke barnevennlig. Men jeg spør likeså, hva har du lommelerka (eller liknende) di på tur?
 16. Liker
  eborge ga poeng til Helge G i Bruk og oppbevaring av Primus drivstofflaske og pumpe   
  Hvis du tar pumpen og lengden på den i forhold til 1 liters flasken i betraktning, så forstår du det. Pumpen når ikke til bunns i flasken uten slangen...
 17. Liker
  eborge ga poeng til paron78 i Bruk og oppbevaring av Primus drivstofflaske og pumpe   
  Jeg har ikke brukt originalkorken til primusflaska noe særlig, da jeg hittil har oppbevart og transportert pumpa montert i primusflaske. Har tenkt at dette er smart fordi flaska antagelig virker beskyttende på selve pumpa.
   
  Spørsmålet er om drivstoffet i flaska vil virke forringende på pumpemekanikken over tid (ved lagring osv), eller om dette er problemfritt? For, en bør jo ha en eller annen form for beskyttelse rundt pumpa, demontert eller ei? Kan ikke skjønne annet enn at ei demontert pumpe fort vil bli bøyd/ødelagt om den transporteres løst?  
 18. Liker
  eborge ga poeng til HannKatta i Spillefilmen «Wild» 2015   
  Noe å se skal tro ??? 
   
   

  (Logg inn for å se skjult innhold)
   
  I et siste desperat forsøk på å rette opp saker og ting, 
  legger hun ut på en tre måneders, 170 mils vandring langs USAs vestkyst.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 19. Liker
  eborge ga poeng til Zombiecat i Ble "reddet" i dag.   
  De skal jo i teorien ikke dytte i folk så håper ikke det skjer så veldig ofte. Men å finne turgåere kan være et lite problem når man trener ja. Spesielt joggere. Hunden kommer tilbake til fører og viser den har funnet noe og når man skal ut å finne personen er de jo over alle hauger
 20. Liker
  eborge ga poeng til tronn i Ble "reddet" i dag.   
  Haha! Hadde det skjedd meg vet jeg ikke helt hva jeg ville gjort
 21. Liker
  eborge ga poeng til Robinson i Ble "reddet" i dag.   
  Var en aldri så liten skogstur på Høgejæren i dag,og mens jeg stoppet opp ett øyeblikk og stod der i egne tanker ble jeg plutselig dyttet i ryggen av noe som viste seg å være en stor hund.  Den hadde kommet innpå meg uten at jeg hadde hørt en ting. Fikk jo en liten støkk for å si det slik, men hunden laget ikke en lyd, den heiv seg bare rundt og løp tilbake der den kom fra. Det var en slags lys retriever og jeg merket meg at den hadde  gul vest. Lurte litt med en gang om det var en slags redningshund , så jeg ventet noen minutter , og etter en stund kom hunden tilbake i bånd med en hundefører. Det var en redningsøk hund, og han fortalte at de hadde prøve i skogen akkurat den dagen. Og at han satte pris på at jeg ikke hadde gått videre etter at hunden hadde "funnet" meg. Det var visst bra for hunden. Hyggelig opplevelse egentilg , selv om hjertet hoppet over ett par slag akkurat da hunden dyttet  meg...
 22. Liker
  eborge ga poeng til friluftsloffern i Bålforbudet 5. apr til 15. sept fjernes?   
  Enig med deg der tronn. Ser at ofte er det farligere å fyre bål i soltørre mars og april en midt på sommer`n. Bruker en vett, kan en stort sett fyre hele året så opplysende info spesielt for folk som ikke er erfarne med oppgjøring av ild er nok fornuftig. Tv reklamer og lignende kunne kanskje nå ut til et bredt spekter av folk. Problemet er bare at det alltid finnes folk som gir f..n og da hjelper dette med info lite. Blir spennende å se... støtter det for så vidt så kan jeg personlig fyre med god samvittighet hele året når det passer seg.
 23. Liker
  eborge ga poeng til Walle i Bålforbudet 5. apr til 15. sept fjernes?   
  Hvilket bålforbud?
 24. Liker
  eborge ga poeng til tronn i Bålforbudet 5. apr til 15. sept fjernes?   
  Fiffig.
  Men da tror jeg det blir viktigere med holdningskampanjer for bålvett, så folk ikke går helt bananas der ute.
  Mitt inntrykk er uansett at folket i hovedsak ikke vet om bålforbudet, eller ikke har forstått omfanget av det.
 25. Liker
  eborge ga poeng til TurIskogOgMark i Kalde netter med ullteppe rundt seg.   
  Hei!
  Det ble ikke den helgen jeg sa jeg skulle ut. Men bedre sent en aldri.
   
  Temperaturene på turen lå på -3, -4 på det kaldeste.
  Og campen ble satt opp en plass som lå i ly bak trær og områdets topografi.
   
  Først vil jeg liste opp hva jeg hadde på kroppen når kvelden løyet og det var tid for å køye.
  (Fra innerst til ytterst.)
  - Superundertøy i ull
  - Superundertøy i fleece
  - Heat Holder sokker
  - Gaupa turbukse
  - Ullgenser
  - Poncho i alpakka ull
  - Ullskjerf
  - Lue
  - Tynne ullhansker
   
  Så en liste over hva jeg har i tepperullen.
  (Fra bunn til topp)
  - Mammut liggeunderlag
  - NVA tysk militær tarp (Halve)
  - Lite fleecepledd (Brettet på langs)
  - Ullteppe (Brettet som vist på videoen under denne lista.)
  - NVA tysk militær tarp (andre halvdel)

  (Logg inn for å se skjult innhold)
   
  Som ekstern varme lagde jeg ett oppnedbål.
  Det var 120 cm langt og varte i ca. 3 timer.
   
  Så hvordan gikk det?
  Jeg vil si det var en delevis suksess.
  Så lenge bålet vedvarte var det vedlig behagelig, men når brant ut ble det litt kjøligere
  noe som gjorde at jeg lå litt mer urolig. Og fordi jeg ikke var like nøye med innpakkingen av
  ullteppet gjorde det at det gled av 3 ganger i løpet av natten.
   
  Konklusjon: Jeg kan rettferdiggjøre å sove med ullteppe vår, sommer og høst.
  Men på vinteren så er det kanskje for de spesiellt interesserte.
   
  Jeg kommer til å gi det et forsøk til, men med noen modifikasjoner.
  - Jeg skal ha 10 cm sammenpresset bar på bakken, eller en hevet seng som vist i videoen under.
  - Jeg skal ha med meg en varmeflaske, eller lage noe lignende i camp som jeg kan ha inne i teppet mens jeg sover.
  - Jeg skal lage høyere oppnedbål, eller prøve å konstruere et langbål som vist på video under.
   
  Hevet seng:

  (Logg inn for å se skjult innhold)
   
  Langbål:

  (Logg inn for å se skjult innhold)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.