Gå til innhold
  • Bli medlem

Dovregubben

Aktiv medlem
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Dovregubben

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei Har et par Timberlands, egentlig fjellsko tror jeg, men de passer best som vintersko. Etter endel fisketurer og litt vandring har den ene fått et lite hull der hvor det ikke er lær, men gore tex. Hvordan fikser man dette selv? Noe spesielt stoff man kan kline på? sy? silikon? fugemasse? Tips?
  2. Ok. Jeg har ikke all verdens erfaring med slike jakker. Jeg har en Marmotjakke og en H&H-jakke. Begge er vel to rimelige modeller til rundt 1500kroner. De begynner imidlertid å bli gamle og jeg vil derfor bytte de ut. Jeg har søkt rundt her, men får ikke så mye ut av det egentlig. Folk er uenige, og det eneste jeg har forstått er at en jakke som både er helt vindtett og vanntett og puster ikke finnes. Jeg er opptatt av at jakke er god allround. Jeg er ikke Lars Monsen, og mine mest ekstreme turer er noen dager på fjellet, helst i fint vær, men som dere jo vet blir det som regel regn og frisk bris. Da vil jeg gjerne være ganske tørr. Jeg er også en som svetter mye på tur. Jeg er ikke i elendig form, eller noe spesielt stor (87kg, 180cm), men jeg svetter bare jævlig mye når jeg beveger meg. Kombinasjonen svett+vind er ikke god, derfor er vindtett viktig for meg. Det er også viktig at jakka sitter bra/mannlig, og ikke er femi i snittet. Jeg forakter feminiseringen av menn, og vil ha en med mannlig passform og mannlig farge. Svart,grå,mørkeblå,rød, eller kombinasjon av disse fargene. Den skal heller ikke være FOR dyr. 3000 kroner er nok det lengste jeg kan strekke meg. Har sett litt på XXL, men finner ingenting jeg hverken liker eller synes ser spesielt bra ut, foruten en North Face-jakke (gul og svart). Har vært inne på Bergans sine sider, og der er det et mylder av jakker. Alle ganske dyre, feks. stranda II jacket, eller anatomic LW jacket. Disse ser forsåvidt bra ut, men er det gode jakker? Hva med Arctyerx? Er det kanskje veldig dyrt? Hvilke butikker fører eventuelt det i Oslo? Hvilke andre butikker enn Oslo sportslager, Bergans og XXL gjelder i sentrum av Oslo?
  3. Jaha, takk! Er dette noe man får kjøpt på f.eks magasinet eller xxl?
  4. Noen som vet hvilken voks som egner seg til re-imprignering av fjellræva g-1000 buksene? Sist jeg gikk på tur gikk jeg til slutt i en gjennomvåt bukse i småregnet. Ikke akuratt den buksa som egner seg best denne sommeren tror jeg, men når pengene skranter så går jeg for voks. Noen som har erfaring med det? Har det mye å si på pusteegenskapene til buksa?
  5. Japp. Jeg bruker ikke lave sko dersom jeg skal gå i ukjent skogsterreng. Mulig jeg ordla meg litt dårlig. Men turer hvor jeg vet at jeg ikke går i myr, og vet at det ikke er spesielt vått bruker jeg lave sko. Jeg har et par lærsko fra Timberland som sannsynligvis ville ha blitt "frowned upon" av mange her inne, men jeg er kjempefornøyd. De har jo forsåvidt fått god kritikk av amerikanske hikers uten at jeg nødvendigvis tror det er et kvalitetstegn. De er vantette om de behandles før tur, har litt høyde og er gode og gå i. De er ikke spesielt stive, ei heller veldig støttende, men jeg har egentlig en god tro på at man ikke skal "bygge seg inn" i utstyr, spesielt sko. Går man mye med sko uten for mye støtte får man sterkere ankler, og problemet er løst. Går man med mye støtte, så får man støtte (captain obvious) og tråkker heller ikke over. Jeg har tro på at metode 1 er bedre i lengden, men som nevnt, det finnes unntak. Muligens prøver jeg bare å forklare og forsvare det faktum at jeg er gjerrig og heller kjøpte timberlandsa.
  6. Takk for spennende og ikke minst relevant åsikt. Jeg har/har hatt problemer med knærne. Ødelagt både korsbånd og menisk, men det er menisk som plager meg mest. Spesielt er det tunge sko som ofte ødelegger, og da gjerne i kombinasjon bratt oppover/nedover. I det daglige har jeg begynt å kun bruke type lave hiking sko fra Merrell/salomon, noe knærne elsker. Det har også vist seg å være glimrende for korsryggen som jeg har slitt mye med (låsninger/lumbago). Med vanlige dårlige puma/nike sneakers har jeg alltid fått så vondt under føttene, spesielt av ståing. Bare det og stå rett opp og ned i en butikk (og vente på kjerringa) gjør så vondt at jeg må bytte stå-posisjon hvert halve minutt. Nå har jeg ikke det problemet. Som sagt så kan jeg forstå den forhåndsregelen man tar med stive og støttende sko dersom man er alene i villmarken, og/eller meget langt unna sivilisasjon. Alternativt reiser jo de fleste med følgesvenner, og vi er tross alt ikke mange km/mil unna en vei. Man kan jo også investere i nødpeilesender. Jeg har i hvert fall god (dog noe begrenset) erfaring så langt med mellomstøttende sko. Jeg bruke ofte sko som er litt høye (som vanlige fjellsko) sko i fjellet, men på skogsturer og dagsgurer bruker jeg utelukkende lave merrell sko.
  7. Noen som har erfaring med dette settet? Ganske vennlig pris på xxl til 999,- Ellers noen andre tips til gode regnsett i denne prisklassen (eller billigere). Har et sett i fra Stormberg som jeg mistenker ikke holder mål på fjelltur. Jeg må kunne kjøpe det i butikken da jeg reiser om to dager.
  8. Dovregubben

    Sko og støtte

    Stort sett alle anbefaler fjellsko med god støtte, og som er superstive. Dette med at skoene er stive forstår jeg godt for de som går i meget HARDT terreng..men støtte? Argumentet lyder som regel at støtten støtter opp anklene, og at man derfor ikke tråkker over like lett. Greit nok. Men, dersom man bruker sko med MINDRE støtte, da vil man jo trene opp ankelene til å tåle mer belastning. Slik jeg ser det burde man bruke så sko med lite støtte så ofte som mulig, og kanskje holde seg til støtte på de turene man ikke har råd til å eventuelt tråkke over. Jeg for min del vil heller investere i sterke ankeler enn støttende sko. Kanskje jeg ikke sier det den dagen jeg ligger i steinura med brekt fot og ingen dekning på mobilen. But until then..kjør debatt!
  9. Hvordan er det egentlig med plass til tre telt på samme sted i femundsmarka? Erfaringsmessig fra andre områder som ikke er høyfjellet blir det ofte problematisk med mer enn ett telt i kronglete områder, som femundsmarka. Noen som har erfaring med tre eller flere telt her?
  10. Takk for raskt svar! Ser ut som et spennende og variert område med både skog og fjell. Vi har relativt mange telt, men det har vel blitt slått opp tre telt sammen i gausdal før oss skulle man tro. Erfaringsmessig kan mange telt bli et problem i enkelte områder hvor det er mangel på rett terreng. Men ut i fra bilder ser det jo ut som om det er mye "flater" der.
  11. Tenkte en tur til Gausdal Vestfjell, og Liomseter ser ut som et greit utgangspunkt. Jeg har tenkt; Liomseter - svarthamar-lenningen(kanskje en tur på spåtind)-liomseter. Kommer til å sove i telt, og ønsker gjerne å fiske hver ettermiddag/kveld. Noen som vet om det er fisk i Skrurudalstjernet, svarttjern, reinhemet, røssjøen? Eventuelt noen andre ruter hvor man kan gå 5-10km om dagen og ende opp ved et vann etter hver tur? Ingen av oss er i superform, så alt for lange dagsmarsjer er ikke ønskelig. Rolige turer i gjerne lettgått terreng med fokus på fiske er vårt mål. Høres dette ut som en grei rute? Noen bedre? Fiskekort? Kart er huldreheimen-spåtind 1:50k? Mye folk? Kommer man unna de fleste dersom man camper ved tjønner litt unna stiene? Håper på svar!! Takk
  12. Hei! Årets andre fjelltur går sannsynligvis til Hardangervidda, et sted jeg ikke har vært siden liten pjokk. Det jeg lurte på er hvor man kan ta utgangspunkt fra? Dvs, hvor burde man starte? Hvordan er temperaturene der i starten av Juli? Og ikke minst er jeg på jakt etter en rute hvor det er flusst av fiskevann, gjerne av typen man får vært relativt alene ved. Beste startsted. Temperatur. Fiske-områder Rutevalg. Svar gjerne på alle, svar gjerne på noen, jeg er takknemmelig for alt.
  13. Har aldri tenkt på det før, men nå som kona skal med så har hun blitt litt bekymret for bjørn. Vi har lest alt som er å lese om bjørn og hvordan man skal oppføre seg osv. Men en ting stod det lite om på nettsidene om bjørn, nemlig det med oppbevaring av mat/matlaging. Antar at årsaken til det er fordi det nærmest er et ikke-tema i Norge, men likevel, er det noen som vet om det er nødvendig å i det hele tatt tenke på hvordan man oppbevarer maten? Vi skal en tur på fjellet i Bittermarka nord for Trysil, og primært gå over 1000meter. Bjørnen er vel ikke en gang interessert i vidda? Den holder seg i skogen?
  14. Er helt uerfaren med primus, og kjøpte en omnifuel på xxl i dag. Leita etter primus propan/butan beholder, men fant ingen! Røska med meg en Coleman butan 70, propan 30, og tenkte at siden det var den eneste der, så må det være riktig. Nå som jeg er hjemme og har lest litt på bruksanvisninga ser det jo ikke ut som om jeg kan bruke noe annet enn Primus fuel? Stemmer dette? Coleman self sealing C 250 heter boksen.
  15. Mylder av jakker der ute. Jeg er på utkikk etter ei bra jakke til kona. Det blir mest turer om sommeren, og det burde være en som er vindtett og vannavisende og puster godt. Prisen, gjerne rundt tusenlappen, helst ikke over 1500, da vi ikke har så god råd. Vil helst kjøpe i butikk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.