Gå til innhold
  • Bli medlem

wildalfred

Aktiv medlem
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wildalfred

  1. takk for svar!

    jeg har prøvd å binde fluer selv ja. bare saltvannsfluer. har fått endel smålyr , har også hatt på sjøørret på selvbundet men alrdi fått den opp. er nokså dersk , startet forigge sommer og har nesten ikke fisket siden da. tok endel makrell og en sjøørret på 900 gram! strålende fornøyd med den fangsten!

    bruker vekstklasse 5, men har ogå en 6er stang som jeg har pleid og brukt i saltvann. jeg er slik at viss jeg blir gira på noe må jeg ha alt med engang så jeg har håvet inn med utstyr. men problemet er at jeg ikke har særlig greie på når man kan fiske hvor osv..

    5 5er stanga er rundt 9 fot og 6er stanga er 9,6!

    skitt fiske!

    Alfred

  2. jeg er nokså nybegynner innen fluefiske. jeg vet såpass at man kan fiske sjøørret helse året og det har jeg sel erfart. men når kan man starte med våtfluer etter ørreten i vann? tørrfluefiske er vel ikke før i mai-juni, men viss man bruker våtfluer. er dette mulig?

  3. Heisann

    har en labradoodle på snart 5 måneder. jeg lurer på om det er noen riktig tid å ta den med i båt. må jeg vente til den er litt eldre kanskje? vil ikke at den skal få en dårlig opplevelse og være redd for å være med i båten. noen tips? erfaringer?

    mvh

    Alfred

  4. Hei, snella mi har tatt kvelden og jeg trenger en ny. noen tips til hva som er bra? vil ikke gå høyere en 1500 viss det ikke er nødvendig. til fluefiske alså.

    Takk

    MVH

    Alfred

  5. heisann

    har klart å få et hull i vadebuksa, noen som har tips til hvordan man kan lappe dette? hullet er ekstremt lite. hullet er i selve stoffet så jeg har nok komt borti noe.

    tips ?

    :?

  6. jeg har en del kniver. helle lappland og ontario fra usa. jeg har konkludert med at des tyngre kniven er des bedre er den å hogge med(tenker på litt tykkere trær). selvfølgelig må den ikke være 19 kilo for å hogge med den men litt tyngde er bra i kniven. det er ivertfall min mening.

  7. For mitt vedkommende tror jeg at jeg vil teste ut denne da jeg ikke blir ruinert om den skulle ta kvelden eller vise seg å være ubrukelig av en eller annen grunn. Årsaken til at jeg mest sannsynlig kommer til å anskaffe meg en slik er først og fremst fordi jeg ikke har kano eller bøyler til å ha på biltaket for transport. Da tror jeg at jeg kommer like billig ut av denne handelen. I tillegg synes jeg det virker kjekt å bruke steder hvor det er langt til "målet". Kall det gjerne latskap, men men.....Jeg har forøvrig mine mil i kano....

    Det er også fint å ha mer stabilitet i forbindelse med fiske enn hva det er i en kano med masse utstyr etc....

    Jeg frykter at den lett vil få huller eller andre defekter (kan kanskje ikke vente annet med tanke på prisen?), men satser på at den er lett å lappe dersom det skulle bli hull, og pumpe medfølger jo..... så lapp og pump!

    kjøper eller har du kjøpt den vil jeg høre din mening om den :) ?

  8. Goretex oppsummert:

    - goretexplagg er ofte tettsittende moteplagg som overhodet ikke egner seg for turbruk.

    - goretexmembranen er uforholdsmessig lite slitesterk.

    - fordi goretexmembranen er så svak, legges den i flere lag. Pusteevnen forsvinner da fullstendig. Plagget blir vanntett, BEGGE VEIER! Damptrykket innenfor og utenfor membranen vil VÆRE LIKT i fuktig vær! Kort sagt: Dersom fuktighet går ut, kommer den også inn. En god regndress gjør samme nytten, og er mye billigere.

    - skal du ha tøy som holder tett over relativt lang tids bruk, kjøp ikke goretex.

    - folk tror at flerlags goretex puster, men fuktigheten finner i realiteten alle andre veier ut, enn gjennom membranen (gjelder ikke tettsittende moteplagg, i disse blir du kliss våt ved fysiske anstrengelser).

    - goretexplagg er uforholdsmessig dyre. Prisen er drevet opp av folks manglende forståelse for teknologien, manglende forståelse for elementær fysikk og knefall for reklametrykket.

    - membranen vil over tid tettes av smuss slik at den dårlige fukt-transporterende evnen reduseres. Dette gjelder typisk for skotøy og avhengig av brukstype. Når dette inntreffer etter relativt lang tids bruk, vil membranen uansett ha blitt hullete og ha mistet sin effekt.

    - skal du ha tett skotøy for lang tids bruk, ikke kjøp skotøy med goretexmembran. Fuktigheten vil trenge inn, og tørketid og pusteevne vil være dårligere enn for lærstøvler uten membran, fordi porene er tette og fuktighet kun slipper ut gjennom hullene i membranen.

    - fordi vanlig goretexmembran har så dårlige mekaniske egenskper, er det lansert en oppfølger som heter XCR eller noe slikt. Det er liten tvil om at folk vil la seg lure til å betale dyrt for denne.

    Goretex er en mediejippo av dimensjoner. Goretex er blitt et mantra som nær sagt ingen lenger betviler gyldigheten av. Kyndige og ukyndige turfolk lar seg lure i hopetall.

    Forholdene over gjelder også for andre og lignende membraner-

    thomas

    http://www.intersport.no/product/647758(BC_6)/h%C3%A4rkila-hovden-jaktjakke/

    Passer til jakt og friluftsliv! mote????

  9. hei

    jeg tenkte jeg skulle kjøpe en tursekk. jeg har ingen erfaring med hva som er best siden jeg har ikke vært noen villmarksgutt lenge. tidligere har jeg brukt en sponsorsekk på cirka 25 liter. dette er håpløst siden jeg må bære flere ting på siden som ikke får plass i sekken. jeg lurer altså på om dere har noen tips til meg? hvilke sekker er bra(eventuelt link)? hvilken størrelse burde jeg ha (1.80 høy)? er dette lurest å velge en der teltet får plass i sekken(avogtil uten telt)? jeg setter ikke noen prisklasse siden jeg vet ikke hvor mye en må bruke for å få en god sekk i disse dager.

    Ha en fin dag :)

  10. heisann

    jeg lurer på om dere følger bålreglene ? her jeg bor er det ikke lov å fyre opp bål etter 15 april og før 15 september. betyr det altså at jeg må la være hele denne perioden. finnes ingen unntak? hvordan gjør dere dette?

  11. ser faktisk ikke helt poenget i en sånn pose jeg, for det første når jeg er på tur og blir sulten så blir jeg sulten og må ha mat NHU!...når jeg lager real tur pakkene altså hatt vannet oppi og ventet til maten er svullet og færdig er jeg forbanna glad at maten ikke fortsatt er så satans varm at jeg må vente 10 min til for og spise den, men smak og behag :wink:

    enig der :)

  12. heisann

    Jeg har dette teltet: http://www.youtube.com/watch?v=lZ4LnANpM18

    har ikke fått brukt det til mer en små turer i skogen og er hittil ganske fornøyd.

    men det jeg lurer på er hvor mye et slikt telt egentlig tåler?

    tenkte meg på fjellet i helga og vet ikke om jeg skal velge dette eller et mye tyngre telt.

    viss dette falcon teltet gjør susen er det jo ikke vits i å drasse på ekstra kilo.

    noen erfaringer? setter pris på svar :) !

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.