Gå til innhold
  • Bli medlem

egilaslak

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for nyttige og gode svar! Selv om jeg presiserte dårlig har dere svart på mye av det jeg lurer på. Stanga skal hovedsaklig brukes til å fiske på fjellturer, og helst være kjapp å montere. Der har jo teleskop en stor fordel - jeg bruker å ha redskapen på så jeg kan slenge ut snøret i en innsjø jeg går forbi. I dag har jeg en 9" Berkley teleskopstang, og er svært fornøyd med kvaliteten og synes den er kjempefin å kjøre fisk på. Her snakker vi ikke om ørret over 2 kilo (selv om den helst skal holde om en 4-kilos ørret skulle bite på). Det jeg merker er at kompiser som kaster med en leddet Beastmaster får noen meter ekstra. Og ofte er det jo disse metrene som avgjør om man når ut til ørreten eller ikke. Fisking og rekkevidde er altså hovedprioriteten, men jeg skulle gjerne hørt noen si: «Ikke noe problem, kjøp XXX-stanga - den er teleskop og kjapp å montere, men lar det kaste like langt som med en ledda Beastmaster!» Men så langt virker det som skikkelig rekkevidde krever ledda stenger. Eller hva?
  2. Jeg har i alle år hatt teleskopstenger, fordi jeg synes det er praktisk og innbiller meg at jeg bruker mindre tid på å montere den enn hvis den er delt opp i flere stykker. Den største potensielle irritasjonen med delte stenger er imidlertid at man ikke får satt de helt sammen (som jeg stadig ser hos andre), og sliter med å få dem fra hverandre. Spørsmålet er derfor: Hvorfor er ikke alle stenger teleskopstenger? Regner med det er en hake siden oppdelte stenger fortsatt finnes. Og: Finnes det knallgode teleskopstenger som er på høyde med skikkelig gode delte stenger?
  3. Utrolig nyttig og interessant tråd! Veldig gode svar her. Her er allikevel flere spørsmål rundt samme løsning: 1: Har noen erfaringer med Nansen-ski i trikkeskinnespor? Eller rettere sagt - i de vanligste sporene i marka? For min del ønsker jeg å kunne bruke dem både i løypa og utenfor. Men vil helst gå for Nansen istedet for Amundsen, siden det prosentvis er ganske stor forskjell på bæreevnen i løssnø til ski som er 76mm vs 67mm. 2: Hvordan går det med 75mm binding i trikkespor? Burde man legge på en plate under for å bygge opp bindingen til løypebruk? Hvordan vil isåfall dette slå ut i bruken når man kjører utenfor løypa?
  4. Hei! Vi er tre normalt godt trente gutter i 20-årene som er ute etter en manndomsprøve til sommeren. Vi ønsker ikke å ha behov for klatreutstyr, men gå hardt i norsk terreng. Et viktig poeng er at det skal være et konkret mål. For eksempel en gammel fluktrute til sverige eller å bestige en eller annen topp. Kan godt være i utlandet, men like gjerne i Norge. Noen forslag? Beste hilsener, Egil Aslak Hagerup
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.