Gå til innhold
  • Bli medlem

fflfjellforum

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om fflfjellforum

  1. Hei, Takk for tilbakemeldinger. Jeg tar kontakt med DNT. Oversikten ligger på DNT sine sider, men jeg ønsker en liste inn i et regneark/excel, slik at jeg kan bruke dette som grunnlag for planlegging. Også tenkte jeg å spare meg for tiden å legge de inn selv (skjønt det tar ikke mer enn 20 minutter). GDB filen det vises til er et et godt forslag, men da må jeg konvertere GDB til Excel - og det tar nok lenger tid... f.
  2. Hei, Jeg ønsker å starte et lite prosjekt for å motivere meg selv og ungen på å komme ut å se nye steder: Besøke alle hyttene til turistforeningen. Er det noen som har et regneark med alle hyttene til turistforeningen? Da sparer jeg litt tid og kjedelig arbeid i planleggingen... frode
  3. Takk for gode tilbakemeldinger. Ang skaden: Jeg skadet meg alvorlig i en fallskjermulykke for fem år siden. Menisk er borte/skadet i det ene benet. Bruddet det andre kneet har grodd fint og er ikke noe problem. Fremre og bakre korsbånd er helt avrevet på vært sitt kne. I tillegg er leddbånd skadet. Jeg har de siste fem årene blitt gradvist bedre. Knærne varierer fra dag til dag. Noen dager kan jeg løpe 10km i skogen mens andre dager klarer jeg så vidt å gå (selv om jeg ikke har utfordret bena i forkant). I fjor turte jeg å gå på langrenn igjen. Har ikke gjort dette tidligere av redsel for å falle og vri bena. Da er det tre uker på krykker. Etter at jeg begynte å gå langrenn, har knærne blitt vesentlig bedre. Virke som dette trenger styrke uten å belaste samt gir god stabilitetstrening. Nå løper jeg nesten ingenting, men bruker elipsemaskin (drit kjedelig) og sykler. Samt noe svømming. Knærne virker nå rimelig sterke og stabile. Så gode at jeg i vinter forsøkte slalom igjen. Det gikk ganske bra. Ble øm, men det var pga mye ploging og tverring (fortsatt redd for å fart/fall/vridning). De positive erfaringene med alpint gjør at jeg har lyst å forsøke toppturer og da telemark. Men jeg ønsker da gode råd på hvordan jeg kan "trene og styrke telemarkssmusklene":-) f.
  4. Takk for gode refleksjoner. Tror nok jeg går for 200 slik at jeg har en minimum av spenn med mine 89kg/188cm. Satser på at bredden/innsvinger hjelper meg med svingene, slik at 200 skia ikke blir helt håpløs ned.
  5. Hei, Jeg har skadet begge mine knær: Korsbånd, leddbånd, menisk, samt et lite brudd. Ønsker å forsøke meg på telemark (toppturer). Er det noen styrke- og stabiliseringsøvelser "garva" telemarksfolk kan anbefale for å forebygge yttligere skade og slitasje?
  6. Jeg er ikke så bekymret for flyten på løssnø. Det vil funke bra nok for min del. Lånte et par amundsen 190 og det fløt greit nok, så da vil værtfall ingstad holde plenty. Det jeg er bekymret for er om jeg vil slite med å ha en trivelig skitur bortover sammen med min fru. Eller vil alt feste gå av etter 300 meter og kortfellene vil subbe hele veien. Og går jeg opp i størrelse, er jeg redd at 200 blir for vanskelig å lære seg å kjøre telemark, eller til å ta parallellsvinger med.
  7. Vedr ingstad og smørelommer: Hvilken lengde har du/dere? Og hva er nettovekt (uten utstyr)?
  8. Hei folkens, Har brukt et par uker på å tråle de ulike forumene her, men klarer ikke bestemme meg... Har egentlig bestemt meg for Ingstad, men ikke lengde. Hadde egentlig tenkt Ingstad 195, men den finnes ikke. Er redd Ingstad 190 blir for myk og håpløs å gå bortover (spes sammen med andre som har mer spenn), men at 200 blir for lang for enkel telemark/parallellsvinger. Har dere noen refleksjoner på lengde? BAKGRUNN: - Jeg er nybegynner på fjellet/topptur - Ønsker ski for å gå dagsturer OG toppturer (typisk) - Har ødelagte knær (korsbånd/leddbånd/minisk) - heavy telemark blir vanskelig - Har kjøpt meg Scarpa T4 plaststøvel (for stabilitet pga knær) - Klarer greit å kjører slalom, går bra på langrenn - Er 188cm / 89kg i nettoen - Dama/turkamerat har Nansen
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.