Gå til innhold
  • Bli medlem

Andy3000

Aktiv medlem
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Andy3000

  1. Tusen takk. Dette hjelper! Vanskelig å planlegge men godt å vite at det kan hjelpe å flytten også et kort stykke. Men myggnettet er paket.
  2. Vi ska på tur naer Gudvangen (Näröyfjorden/Aurlandsfjorden) nå i helga og lurer på hvis det er noen som vet hvis det er mye mygg i dette området nå? Planen er å bruke Bivuac/Soveposetrekk, men hvis det er veldig mye mygg så kanskje planene må endres...
  3. Er selv på langtur med pulk akkurat nå og har nøyaktig det samme problemet. For meg gjorde alltid mest ont i starten av dagen og jeg insåg at det var da som skolissene var tightest og skyvte føttene bak i skoene. For meg har hælene i hvert fall ikke blitt dårligere siden jeg begynte knyte skoene litt løsere allerede fra starten av dagen. Kanske er det supersåler eller øvelser som må til for at faktisk løse problemet, men å knyte løsere kan vare enkel "quick fix" hvis du er på tur.
  4. Takk for tipset. Har ikke sett den typen pakke tidligere. Fra hva jeg kan lese er det dog fortsatt samme størrelse på porsjonene ca. 540 kcal / 125g - har jeg misset noe?
  5. Er det noen som vet hvis man kan finne frysetørket turmat med litt større porsjoner her i Norge (på nett går fint)? Jeg har funnet Speider Sport, men hadde gjerne hatt litt mer variasjon. Finnes en del å velge på i utlandet (f.eks. Mountain House), men jeg har ikke veldig mye tid, så det hadde vært veldig bra med norsk butikk. Andreas
  6. Noen som har prövt HD på Parispulk? HD'n er 200cm og pulken 150cm. Er det bare at vike den inn eller blir det uansett en masse styr?
  7. Hvis varme og vekt er viktigere enn pris vil jeg anbefale PHD sine jakker, men jeg tror ikke størrelsene er damespesifikke i utgangspunktet. Hvis du ikke finner en størrelse eller specs som passer så kan du alltid designe en selv (LINK). Jeg har selv både jakke og pose derifra og er meget fornøyd med kvalitet og kundeservice.
  8. Takk! Og et godt poeng om hyttene.
  9. Hei! Jeg planlegger en skitur mellom DNT hytter som muligens må skje etter påske. Gitt den varme vinteren, er det noen som har tips på hvilke områder som fortsatte kunne vare greie da? Takker for svar! Andreas
  10. Takk for for tips og video. Nye pigger er kjöpte og backup kommer nå tas med på hver tur.
  11. Takk for svar! Jeg trur det er mer enn bare piggen som har røket. Prøver på nytt med vedlagt bilde... Skal måle som dere anbefaler og deretter bestille et par sett med pigger. Nok greit med et par på lager.
  12. Hei, Etter tur nummer to noensinne på rulleski klarte jeg at ødelegge piggen på den ene staven. Den ser nå ut som på vedlagt bild; er det bare å skifte til f.eks.http://www.oslosportslager.no/produkt/swix-rulleskipigg-10mm-21239.aspx eller er også staven ødelagt så den må skiftes? Takk! Andreas
  13. Takker for alle tips!!! Da vi ikke har vaert i Fidjadalen tidligere, så kanskje det blir en tur dit en gang i påske. Frem med tur- og bussrutekart
  14. Sen finnes det jo problemer med "Før-priser" også. De fleste butikker har f.eks. noen type av tilbud runt/etter jul. Det har (i hvert i Sverige) flere ganger blitt skrevet om butikker som høyer prisene litt før jul så at de siden kan sette "nye, lave" priser. Det viker som at det ikke finnes noen perfekt løsning på problemet. Kanskje er det best at sammenligne med "Best of Prisjakt.no" eller "Average Prisjakt.no" eller lignende. Kan det finnes noen butikk som har "guts" nok at gjøre det?
  15. Takk for tipsen! Det virker i hvert fall som at det er en god idé at holde seg ifra vannen... Da meldingen ikke er helt ny, er det noen som har vaert der de siste ukene som kan fortelle siste nytt?
  16. Jeg har en kollege som funderer på at ta turen Haukeliseter–Holmavatn–Sloaros–Hovden. Noen som vet hva det er for snö- og isforhold der nå? Er det sikkert at gå over vannen? Er det kvistet i det hele tatt? På forhånd takk!
  17. Heisan! Vi bor i Stavanger og hadde tenkt oss en tur på 3-4 netter med telt i fjellheimen. Da vi ikke har bil, så lurer vi på hvis noen har tips på en påsketur der man kan ta seg til/fra start og mål med tog, buss, båt, taxi, ... . Da det ikke skal vare en skitur får det ikke heller vare alt for mye snö. Takknemlig for alle ideer og forslag!
  18. Takker for alle tips! Rando høres nok ut som det beste alternativet, men økonomisk sett er det kanskje ikke så lurt å kjøpe komplett randopakke hovedsaklig for at gå på tur (hvis ikke man finner noe nice på bruktmarkedet da). Hvis man går for alpin / fjellski, hvilken type alpinski anbefales da (bare kiting altså)? Racer, pudder eller noe derimellom?
  19. Jeg har med stort interesse lest tråden om skiseil her på forumet og bestemt meg for at melde meg på kite eller skiseilkurs. Da jeg fortsatt ikke har all verdens utstyr lurer jeg på hvilke ski+støvler som er best for langtur (ja, noen dager i hvert fall...) med kite eller seil? Planen er at ha mulighet at fortsette at gå også hvis det ikke er noen vind. Et par randonee? Eller alpinski til kiten og fjellski for dager uten vind?
  20. Jeg søkte lenge etter en ryggsekk i samme størrelse som du og etter mye research hadde jeg en liste på noen fancy utenlandske sekker. Gick til butikken før å få prøvt dem, men endte opp med en Fjellreven Kajka 75L; litt tung, men veldig gedigen. Anbefales.
  21. Mila, ditt spørsmål er nesten akkurat det samme som jeg stilte før et år siden. Samme bruksområde, ca. samme skiferdigheter. Jeg blev anbefalt å kjöpe Holmenkollen (kan ha vaert av martin.m, faktisk) og de har fungert helt perfekt! Det eneste jeg lurer på er hva du mener med "topptur". Skiene er greit både oppover og nedover, men de er ikke alpinski... Hvis du er berett til å slite litt da det er bratt nedover, så kan jeg ikke annet enn å anbefale Holmenkollen, da det höres ut som at de er "spot on". Som disclaimer skal vel sies at jeg ikke har prövt mange modeller og kan derfor egentlig ikke sammenligne Holmenkollen med noen andre.
  22. Strebus85, hvilken størrelse endte du opp med og hvordan passer den? Selv har jeg Alfa Synnfjell, 44, og kjøpte meg OR Croc gaiters i L, men syns de fortsatt er noe før store. Vurderer at bytte till M.
  23. Takk før tips, skal sjkekke Sir Josepeh også. Problemet er vel at man har altfor mange alternativer... Er det noen som har prøvt å kjøpe f.eks. PHD jakke på nett og vet om de anbefalte størrelsene stemmer bra?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.