Gå til innhold
  • Bli medlem

HåkonJ

Aktiv medlem
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om HåkonJ

  1. § 1. Lovens formål "Lovens formål er å legge til rette for at grunn og naturressurser i Finnmark fylke forvaltes på en balansert og økologisk bærekraftig måte til beste for innbyggerne i fylket og særlig som grunnlag for samisk kultur, reindrift, utmarksbruk, næringsutøvelse og samfunnsliv." Selv om noen har særrettigheter i forhold til næringsutøvelse/utmarksbruk bryter de allikevel loven ved å ikke forvalte naturressursene på en _økologisk bærekraftig_ måte. Garn tvers over en utos kan vel ikke kalles økologisk bærekraftig på noen måter.
  2. Fra røverkjøp-tråden så jeg et innlegg om billig alkylatbensin fra felleskjøpet, statoil og Jula. Den fra FK og statoil er vel fra samme produsent, men hva med den fra Jula? Er den like god? Blir som vanlig skeptisk når litersprisen blir såpass mye mindre.
  3. Har svart, og må si meg enig med resten her. Mye rare (spørsmål og) svaralternativer. Følte ikke jeg fikk frem meningene mine på ordentlig vis. Hadde jeg vært dere ville jeg nesten vurdert å lage en helt ny undersøkelse.
  4. Bildet til Gullars beskriver Man vs. Wild bra. Synes det vedlagte youtube-klippet er hysterisk, utrolig hvordan man kan overdramatisere. Allikevel er det jo morsomt at han kommer til Norge.
  5. De fleste som bor i byen vet vel om det, men i midtbyen i Trondheim er det Toilldaga lørdag 12. mars. Masse gode tilbud Axel Bruun: 60% på masse skalljakker, ski, (sykler) og tur/fritidssko G-sport: Norheim Munin dunpose 399 (før 1299) Mountain Hardwear Sub Zero dunjakke 1599 (før 3999) Haglöfs Route Q jakke 1119 (før 2799) + 60% på mye klær/ski/sko
  6. Kampanje/lagerrydding på Parabolflua i Harstad: Mange gode tilbud på fiskeutstyr/fluebindeutstyr, et par damesoveposer og noen telt http://parabolflua.no/salgsside2.htm
  7. Dette er jo ikke noe å kverulere på. Poenget er at å slå etter noen som etter din mening gjør noe du ikke liker er aldri rett. Særlig når det kan få så store konsekvenser som i dette tilfellet.
  8. Enig i dette. Samvittigheten lettes når bålet fyres et sted jeg vet det ferdes lite folk. Blir det ikke liggende mye ubrent treverk igjen av dette? Smart løsning. Populære utfartsområder hadde blitt skånet godt om mange brukte slike. Man levner vel knapt igjen noe annet enn litt aske og en grop, hvis veden også bæres med. Har dog aldri sett en slik ute i marka selv, selv om prinsippet er svært enkel. Dumt med den høye vekta. Sant. Når man er 20 år tenker man seg vel ikke alltids like godt om, men en slik grad av egoisme burde da ha forlatt sinnet for lenge siden.
  9. I dag gikk jeg en tur i bymarka i Trondheim (byens mest trafikkerte utmark på snaut 60-80 kvadratkilometer). På vei ut gikk jeg forbi en ungdomsgjeng (rundt 20 år) som rigget til en liten "camp" med sittegrop, presenning og bålplass, ca 3-400m fra det travleste utfartspunktet (Skistua). Jeg var litt spent på hvordan det kom til å se ut etter de, og da jeg kom tilbake så bålplassen ut som det vedlagte bildet, pluss at bardunene til presenningen (hyssing) lå igjen, fastknytt til trær og treplugger som sto i bakken. Man unner jo folk å bruke marka, men å etterlate en camp på den måten synes jeg er i drøyeste laget egoistisk. Nå skal ikke jeg være skinnhellig og mene at jeg opptrer perfekt i naturen. Det har blitt et par unødig store bål, og ikke alltid har jeg klart å dy meg fra å fyre kaffebålet på steder det kanskje ikke burde vært fyrt opp. Men jeg gjør i alle fall så godt jeg kan for å fjerne spor. Jeg er unektelig glad i kaffe-/leirbålet, og liker lukta, stemninga, varmen og synet. På steder som bymarka reserverer jeg meg i ganske stor grad for å fyre opp et bål, og tar heller til takke med primusen for å få litt kaffe på kjelen, selv om dette på langt nær er like koselig. Den mest skånsomme måten jeg har funnet for å fyre bål på er ved å lage en steingrue, bruke mye tid på å finne dødt/tørt nedfall og døde/tørre greiner, la bålet brenne helt ut, og fjerne asken og grua, og ikke minst fyre bålet i størst mulig grad godt unna trafikkerte områder. På vintern synes jeg i midlertid det er litt verre å få til et "skånsomt" bål, da jeg ikke får laget en spesielt god grue til bålet (vanskelig å finne tak i stein o.l). Jeg bruker å fyre oppå halvtørre kubber, men disse blir det ofte en del igjen av, og det svis merker i bakken. Jeg tenkte kanskje det gikk an å samle litt tips og triks til god bålkultur (vedsanking, opptenning, fjerning av spor, plassering osv) her, da jeg ikke klarte å finne en slik tråd (hvorfor er det ikke mulig å søke bare i emnetitler?). Ønsker å lære mye selv, og generelt spre litt god kultur for bålfyring. Hvis det finnes en tråd som dette beklager jeg, og tar gjerne imot link. Har bare funnet litt info spredt rundt omkring i diverse tråder som handler om andre ting. Så, hva er dine beste tips for god bålkultur, spesielt på vintern?
  10. Herlig post. Bra at du har tatt til mot og fått ski på beina. Vinterhalvåret må jo ikke utelukkes for friluftsliv for en sånn fillesak Går du mest i preparerte løyper eller med fjellski utenfor? Hvis du skal kjøpe noe på skisalg kan du jo kanskje kjøpe fjellski i stedet for smørefrie (hvis du ikke har), slik at du har mulighet til å gå hvor du vil. Hvis du i tillegg kjøper med kortfeller vil du ha veldig bra feste, og en brems for nedoverbakkene. Vinn-vinn kanskje? Var selv ute (i bymarka) i dag og labba litt utenfor løypene. Fantastisk deilig å suse lydløst ned bakker i fersk puddersnø som ingen har kjørt i før deg. Stå på med skigåinga i alle fall, føl mestring, og ikke gi opp om det går trått
  11. Rent mekanisk er en trekantkonstruksjon mye mer stabil enn en firkant. En firkant kan forskyves (til et parallellogram) uten å endre lengde på noen sider, mens det er umulig på en trekant. Som martin.m sier, kryss stengene og stiv av krysset slik at du får to "faste" trekanter. Har også en dragløsning med de samme 16mm VP-rørene fra Clas Ohlson som deg. De funker kjempebra når jeg har de i et avstivet kryss. I bratte bakker med god gli må jeg bruke bremsetau for å holde pulken rett bak meg, men i 95% av terrenget har jeg ikke behov for bremsetau, og pulken holder seg godt bak meg. Poenget for min del med denne halvstive dragløsningen er at pulken ikke skal gli forbi/i meg for hver minste lille kneik og nedoverbakke. edit: Det er 20mm rør jeg har. De har størst bøyestivhet. Du kan jo vurdere å tre et sett med 20mm rør over de på 16mm, evt bytte ut rørene. De kosta vel en slikk og ingenting uansett.
  12. Begrepet turglede kan vel defineres på mange måter. Ekstra liggeunderlag/tjukkere sovepose på vintern = mindre frysing = mer turglede. Et par ekstra baconpakker = et par ekstra deilige frokoster = mer turglede. Et tørt sett undertøy i sekken = et mer behagelig leirliv = mer turglede. Denne turgleden krever jo sklart mer plass, men 20 liter ekstra mener jeg kan gi veldig mye mer turglede enn 3-4kg mindre på ryggen de timene du går. Er hovedmålet forflytning (som jeg ikke er spesielt stor fan av) blir jo vekta på sekken mer avgjørende. Men dette blir jo en smakssak, som så mye annet. Selv må jeg si meg enig med strebus85. Har samme sekk som han, og angrer ikke et sekund på størrelsen. Justeringsmulighetene er svært gode, og ved å bruke noen minutter på justering før du tar den i bruk vil mye unødig ubehag forsvinne.
  13. kanskje litt mer tidkrevende, men røyk sidestykker (av ørret) ved siden av bålet og ha på brødskiva med majones. Prima Det er vel én av tingene du får gjort i marka men ikke på kjøkkenet.
  14. Spørs jo hva du er ute etter med skiene. Mest kjøring eller gåing? Det burde vel være avgjørende for bindings-/skovalget. Selv har jeg Ingstad med BC Magnum + Garmont Finse sko. Passer meg utmerket, da jeg er mest interessert i vandring med oppakning utenfor løypene, og ikke så mye kjøring.
  15. Går PuP ja. Er nok ikke så svak for lykter, men har svart på undersøkelsen din i alle fall
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.