Gå til innhold

averill

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  averill ga poeng til Robinson i Vil tillate blyhagl ved jakt   
  Hvordan vet vi at gaupa ikke er farlig for mennesker ?Fordi det ikke er noe som tyder på at den er det.  Ingen påviselig dokumentasjon. Bly har vært med oss mange tusen år , og har vært brukt på måter som er skadelig og som ikke er det. På begynnelsen av 1800 tallet ble bly brukt til å lodde hermetikkbokser. Det var farlig. Romerne brukte bly ble i keramikk som ble brukt til lagring av vin. Det var farlig. Men bly brukes enda sporadisk i keramikk. I allefall til ut på 70 tallet. Så lenge man vet at dette ikke må brukes til drikkeskåler eller til lagring av mat, er den ikke farlig. Blykuler brukt i innendørs skytebaner, der kulene blir knust mot kulefangere av stål, har også vist seg å kunne utgjøre en helsefare hvis man puster inne støvet av blyet.. Derfor har slike skytebaner omfattende ventilasjonsanlegg som skal hindre dette. Med andre ord, vet man ganske mye om bly og hvilke risiko det kan utgjøre. Derfor forsvant også blybensinen. Med all denne kunnskapen har en altså ikke klart å påvise negative effekter av bly i fast form i naturen. At noen  skulle ønske at det er farlig er jo noe annet...
 2. Liker
  averill ga poeng til TL i Monsen på villspor   
  Nei takk
   
  Har "fulgt" Lars Monsen siden jeg i 1993 kom over ei bok med mintgrønt omslag i bokhandelen på Andenes om to kompiser som hadde vandret i et bedagelig tempo med fiskestang og svartkjele langs riksgrensen fra Grense Jakobselv til Halden. Helt ukjente fyrer den gang, selvsagt.
   
  Noe av det jeg har mest sansen for når det gjelder Monsen, er måten han håndterer vanskelige / stressende situasjoner på. Eks, da han gikk seg fast i brattene ned mot Lysedalen og måtte tilbake et stykke. Ikke mye jamring og klaging der nei. Veldig fort aksepterte han situasjonen, selv om det innebar ekstra slit og usikkerhet. Har vel aldri vært noen "blodfan", men liker den positive stemningen i programmene - blottet for intriger, maktkamp, sjalusi og forfengelighet, for å nevne noe. Lun humor og selvironi er det derimot rikelig av. Man bli rett og slett glad til sinns etter å ha sett Monsen på tur.
 3. Liker
  averill ga poeng til Grimner i Tullejakt   
  Folk bør se dette selv i stedet for å lese kommentarer:
   
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   
   
  Her var det ingen - ingen - klare situasjoner hvor skudd var uforsvarlig. Folk ser ut til å glemme at kameraet ikke viser hva skytteren ser. Vinkler, avstand og klipping kan lage mye krøll her.
   
  @Skjult lenke - logg inn for å se den - kikk nøye på gåsesekvensene - du ser aldri flokken og skytterne samtidig så du vet ikke hvordan skuddbildet ser ut.
   
  Det aner meg at "problemet" er at to søte jenter røyker, banner, jakter og har bedre hunder enn gjennomsnittet (et spesielt sårt punkt for en del i hundemiljøet). Fikser gjensausa haner i felten gjør de også. Dette var en mer usminket og realistisk jaktfilm enn mye av de glatte produktene som finnes der ute.
   
  Koste meg, jeg. Særlig applaus for treff fra knestående rett etter fall.
 4. Liker
  averill ga poeng til Josef Mink i Tilbake til utgangspunktet   
  Vil oppfordre alle til å lese denne saken Skjult lenke - logg inn for å se den
  på bloggen til @manepe. Den tjener som inspirasjon for meg i alle fall, som svært sjelden har råd til å svi av flere tusenlapper på nytt utstyr, men som dagdrømmer om det uansett. Rent prinsippielt er også gjenbruk noe å tenke på, for flere av oss på forumet. Selve tanken på forbrukersamfunnets inntog i naturen er jo egentlig ganske ironisk.
 5. Liker
  averill ga poeng til REs i Ulvevalper i Oslo-marka   
  Nå blir det spennende å se om Oslofolk er like positive til ulven, nå når den lusker rundt hushjørnene deres og ikke bare langt borte i de dype skoger hvor en eller annen smårar bonde forsøker å livnære seg på sauehold.
 6. Liker
  averill ga poeng til Kikut i Sjokkert!   
  Om Monsen er frisk eller ei er irrelevant for debatten, medisinen kan ikke drives av pasientanekdoter fra han eller andre. Det dør flere av antibiotikaresistens enn av bilulykker (!!!) i Europa i dag. Tygg litt på den alle dere ukritiske.
  Fortsetter vi med uansvarlig forskrivning uten belegg i medisinsk forskning er vi ansvarlige for våre barn og barnebarns dødsfall grunnet infeksjoner med multiresistente bakterier.
   
  Jeg undres også hvorfor i all verden Luneng ikke har forsøkt seg på en pilotstudie med sine pasienter, for å få litt vitenskapelig belegg for det han driver med? Jfr fanen "forskning" under hjemmesiden til Norsk borreliosesenter. Kanskje fordi det overhodet ikke hadde hjulpet han, da det er gjort massiv forskning på området allerede.
   
  @Borgern: Noie av det som er bra med medisinen, er at den er i stadig utvikling. Den endres i takt med nyere viten og forskning. Det er forsket mye på borreliose (selv om flere påstår noe annet, gjør et søk i Pubmed.gov), og samtlige sammendrag (såkalte metaanalyser) tilbakeviser Lunengs praksis. OM det skulle dukke opp annen viten vil saken stille seg annerledes. Men man må basere seg på det man vet nå. Skolemedisinen har vist gang på gang at den ikke har "trynefaktor", slik enkelte hevder.
 7. Liker
  averill ga poeng til EvenAug i Tar du med deg søppel du finner i marka?   
  Jeg plukker med meg plast og annet ikke-nedbrytbart materiale jeg finner i marka. Gapahuker osv får stå i fred. For alt jeg vet kan det være en lokal barnehage som har gapahuken - kanskje til og med tillatelse fra grunneier?
  For min del er det ikke krise om folk har dandert steiner til bålplassen (flyttet stein) eller gjort andre minimale inngrep. Det som irriterer meg er folk som legger igjen all slags dritt i naturen, eller de som gjør sitt fornødende på helt unødvendige steder. Gå vekk fra stien, takk!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.