Jump to content

Mr. Bratsberg

Aktiv medlem
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mr. Bratsberg

 1. XXL (Hvertfall på Tiller Trondheim, vet ikke med resten av landet) har PRIMUS 1Liter Termos til 99kr! den pleier vel og koste 3-4x så mye normalt. tilbudet skulle vare til fredag. Jeg var der i går og det så ut som det var en god del igjen (100 ca).
 2. takk for respons alle sammen. vurderer og kjøpe Ajungilak Bi-core mat, ser den har fått terningkast 6 på klikk.no (hvis de er til å stole på)
 3. Jeg sover på siden, og opplever noen ganger at det blir vondt i skuldre og hofte med kun ajungilak Bamse liggeunderlag. Derfor tenkte jeg meg å skaffe noe mer komfortabelt, som forhåpentligvis vil bedre nattesøvnen. å kjøpe et stort tykt oppblåsbart liggeunderlag har jeg ikke vurdet, siden jeg skal bruke det på vinteren og vil ikke risikere hull. Derimot har jeg vurdert å bruke to liggeunderlag: et oppblåsbart i kombinasjon med et vanlig skumgummi. (bamsen i mitt tilfelle) Da lurer jeg på 1. Er det en god kombinasjon? 2. Hvilken av disse to bør ligge øverst, har det noe å si i det hele tatt? 3. (Viktigst:) vet dere om et bra oppblåsbart liggeunderlag ca 2,5 - 6 cm til ca 1000 kr? Setter stor pris på alle svar og tips. ps: hvis noen har egne erfaringer om liggeunderlag hadde det vært supert.
 4. nallo har keron 1200 ikke 1800. det har jo forsåvidt kaitum også. jeg hadde sett for meg et "ekstrem" telt, vekt blir prioritert bort (til en viss grad.)
 5. så hvis jeg bestemmer meg for å kjøpe en av disse teltene, vil jeg ikke bli skuffet? -Hilleberg nammatj 3 (gt) -Hilleberg keron 3 (Gt) -hilleberg kaitum 3 (gt) -Helsport svalbard (hva med helsport spitsbergen?)
 6. Har de fleste telt plass til det i stangkanalene? og litt tilbake til fortelt på hilleberg sine tunnelltelt. er det lurt og kjøpe GT versjonen for bedre plass? og om telt generelt. Tåler de å stå med langsiden mot vinden? (skjønner jo at det varierer fra telt til telt, men for eksempel et et helt vanlig tunneltelt)
 7. jeg synes forteltene til hillebergs keron, kaitum og nammatj ser litt i knappeste laget ut til å fyre primus. stemmer dette? dessuten, bryr jeg meg ikke om jeg må gå med et ett kilos tyngre telt på sommeren - da er sekken så lett uansett. det viktigste er at teltet er solid og pålitelig på vinteren. Og hva med Helsport svalbar (high 3 camp)? er litt usikker på vindstabiliteten siden jeg og en kompis opplevde at stengene bøyde seg. (vi hadde bardunert skikkelig, men likevel føltes det som teltet skulle fyke av gårde med vinden.)
 8. Jeg skal skaffe meg et helårstelt i god kvalitet. Det skal være solid, tett og ha god ventilasjon. Det skal være 2 mannstelt ( god plass), med muligheter for å fyre primus i forteltet og å oppbevare to sekker der. ca max 8000 kr. Har sett litt på Hilleberg Nammatj gt. Men: Vet dere om et bra telt som passer til beskrivelsen. har sett på hilleberg nammatj gt. takker for alle erfaringer og annen hjelp
 9. Visste du at Norge bare har to årstider? Hvit og grønn vinter.
 10. grubbs neoprenstøvler er fint hvis du kommer til å bli blaut under isfiske. Men du må nok ha skikkelige (tykke og mange) sokker i dem, de har bare et tynt neoprenfor.
 11. men får du bort klorsmaken? jeg har nemlig en camelback sekk jeg var så dum og fylte med engelsk springvann, den lukter (og vannet smaker) enda klor, selv om jeg har skylt gjennom med rent norsk vann. noen tips?
 12. en viss type blått lys gjør det umulig for fluene og se derfor vil de styre unna.
 13. Jeg vet av et kvartal der det er noen som så brukbare ut.
 14. Leste nettopp i SAS survival av John Viseman: å reise tre i lag kan være uheldig siden det kan ofte bli slik at to stemmer ned den ene. og det er ikke alltid like morsomt og være den ene.
 15. Ser hva du tenker på. Jeg tror en velfungerende gruppe uten noe svakt ledd er det aller beste, men det er ikke alltid like enkelt å få til.
 16. Takk for svar. (Har og vurdert og lage en enkel smie )
 17. Yes sir. I 2008 tror jeg, men vi jukset og kjørte bil. (det var mens ferja Bergen - Newcastle var i drift) Fint sted nord England
 18. Etter å ha restauret en bajonett fra andre verdenskrig fikk jeg litt dilla på knivlaging. Vurderer og kjøpe meg en bok om hvordan man lager kniv. Problemet er at det fins så mange bøker og velge i. Derfor lurer jeg på om noen her på forumet har peiling på bøker om knivlaging og kanskje har en bok og anbefale. Boken kan gjerne være på engelsk.
 19. Borgern: med "den" mener du omni- eller multifuel?
 20. Veldig fine bilder på en sikkert veldig fin tur! Det romerske badet, lå det i nærheten av noe som heter "Chesters fort"?
 21. takk folkens. vurderer og kjøpe omnifuel, men venter til den kommer på salg. ( det har jeg gjordt i 1 år nå)
 22. Enda et forslag: det blodet som du gav, kan du ta tilbake og pumpe det i årene dine en liten stund før løpet
 23. Jeg vet det er mange tråder angående primus her på fjellforumet. Men desverre er jeg for lat til å lese alt. Hvis noen kunne forbarme seg over en lat stakkar og sagt hva som er forskjellen på Omnifuel og multifuel så hadde det vært kjempe fint På forhånd takk
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy