Gå til innhold
  • Bli medlem

LpKlem

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av LpKlem

  1. Hei, Du har nok rett i at forteltet skrår fort ned, og dermed blir ikke plassen så stor hvis du ønsker å ha det som oppholdsrom samt drive med matlaging. Så langt har jeg gått for å ligge inne i innerteltet med glidelåsen helt åpen og styre primusen (i forteltet) derfra. På den ene turen nå i vinter hvor vi var to ble det til at en var i forteltet og lagde mat mens han andre lå inne i innerteltet. Da var det ikke snakk om mye mer plass der ute. Men jeg opererer med pulk så jeg har ikke hatt behov for å ta noe inn i teltet foruten koke- og soveutstyr. Så altså, hvis du mener et stort fortelt er viktig ville jeg absolutt gå for noe annet - Fjellheimen som du nevner (eller ekstra luksus; Svea) er et godt alternativ. Når det er sagt er det en real fryd å sette opp teltet med de løsningene som er på det.
  2. Legger ved min korrespondanse med Helsport ang vekten: "Totalvekt på teltet ink vinterplugger, doble stangsett og pulktrekk er 6,05 kg slik det fremgår på vår hjemmeside. teltvekt 4,95 + 1,1 kg plugger. Komplett vinter ekspedisjon vil veie 5,71 kg. Da er det beregnet at sommerpluggene er tatt (0,34kg) På turer hvor det ikke er behov for en like kraftig konstruksjon på sommerhalvåret, kan man klare seg med enkelt stangsett, droppe pulktrekk samt at man bruker standard plugger. Teltets lettest mulige totalvekt vil da være 4,26 kg. Dersom man dropper doble stangsett og pulktrekk samt bruker sommerplugger vil teltet ha en totalvekt på 4,26 kg."
  3. Denne spaden er helt KONGE (Hvis det er altså Rottefella sin vanlige rød du snakker om, som jeg tror hva angår snøhulegraving, spesielt med tanke på å lage en god krumning i taket innendørs. Var på snøhuletur selv nå for 2 dager siden. Brukte min vanlige spade for selve grave arbeidet (vi var fler dog, så jeg hadde med min firkantformede-blad mens noen andre hadde med rottefellaen), og når vi startet med selve utformingen var det en lek å holde på med det skjeformede bladet
  4. LpKlem

    Ålsfjella

    Hallingdalsløypa, tidligere Eventyrløypa; http://www.eventyrveien.no/index.php?c=5&kat=Overnatting&tellusid=350794〈=no Gikk selv tur fra Skaraåsen (Gol) til hytten min i Mysetområdet nå på lørdag med flott utsikt over Blåbergi & co i strålende sol. Men så var det det med en meget tilstedeværende vind som gjorde at turen tok en smuuule lenger tid enn planlagt!
  5. Kjøpte Åsnes Storetind i mars i år, og har vel... delte meninger om den. Nr 1: Låsesystemet. Opplevd at det har fryst fast/vært veldig vanskelig å skru opp igjen, ved veldig lave temperaturer. (skrulåsesystem altså). Nr 2: To ganger har jeg opplevd at delen, på toppen av den nederste biten av staven som utvider seg når en skal skru den fast, har knukket av. Har fått dette reparert begge gangene gratis. Første gangen var faktisk under jomfruturen min med den, var vel etter sånn 2-3timer. Nr 3: Min venn sin far har opplevd 2 ganger at en av delene har brukket i to. Nr 4: Det ene festet på den ene trinsen min har røket, ser relativt morkent ut ved skaden. Dette skjedde under denne sesongens første tur med stavene, nøyaktig når og hvordan vet jeg ikke, oppdaget det litt etter hvert. Må selvfølgelig sies at nr 2 & 3 kan ha forekommet pga total uvettig bruk og ingen forståelse av staver, men jeg har mine tvil ved det . Min bruk var i hovedsak toppturer og fjellturer gjennom folkehøyskolen, så de fikk god belastning hver eneste uke. Hadde det ikke vært for at de har forekommet flere ganger, ville jeg selv tenkt at det var en uheldig konstruksjonsfeil. Men igjen, ekspeditøren hadde aldri hørt om noe lignende som hadde skjedd med andre ang stavene når jeg leverte de inn, så... Bortsett fra dette så liker jeg de mtp vekt og gode håndgrep.
  6. Heisann Overnattet på Grøssete sist fre-lør, og det fungerte helfint det! Sogndal Folkehøyskole hadde vært der nylig, så det var tråkket opp spor hele veien opp, med tilhørende spor fra Grøssete og retning Torstadsnakken. Må sies at min gjeng gikk fra sommerrutens startsted, og vi klarte ikke akkurat å holde oss på stien så det ble litt karring mot trekvister (spes med lange ski bak på sekken) til vi kom over tidligerenevnte FHS-tråkk. Men hvis du har Sogndal-Lærdals kartet vil du se avmerket hvor vinterruten opp starter. anbefales altså. For egen del tok vi hele veien fra bunn til Grøssete til fots, i de tidligere sporene var snøen hard nok til det (utenfor sporene var den deiligste pudder:), men vil vel egentlig anbefale å ta på skiene etter den bratteste delen er forsert. Da vi hadde veldig flatt lys lørdagen, kom vi oss ikke langt avgårde før vi bestemte oss for å snu igjen. Men på tilbakeveien fikk vi ekte go´kjøring ned bakken bak hytten. Rett etterpå kjørte 3 andre frikjørere ned som vi gikk ut i fra hadde vært på tur lenger oppe. Vet ikke om dette var nok informasjon eller om det er mer du lurer på ang hytten?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.