Gå til innhold
  • Bli medlem

NN

Aktiv medlem
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av NN

  1. Hei, Viss fellene er like brede som skiene, vil de dekke stålkantene ...... Om det er mulig å klippe de på bredden, uten at de ødelegges, vet jeg ikke. Vennlig hilsen NN
  2. Først vil jeg takke for den gode responsen Med bakgrunn i de rådene som er gitt, står valget nå mellom Nansen og Amundsen. Nansen virker som et kompromiss mellom Ingstad og Amundesen. Det avgjørende blir hvor stor ulempe man får, dersom man tar med Nansen på langtur? Det er spesielt viktig for meg, at jeg slipper å bli "sinken" i gruppa pga denne ulempen. Jeg har veldig lyst på den ekstra manøvrerbarhet som Nansen tilbyr, men ikke dersom det medfører mye ekstra slit på langturene.
  3. Hei, Jeg skal kjøpe fjellski, men jeg klarer ikke å besteme meg for hvilken modell. Jeg vil ha en ski jeg kan bruke på topptur, men som også er brukbar på langtur ( f.eks Finse - Haukeliseter). Når jeg drar på langtur vil resten av gruppen benytte Amundsen. Har jeg en veldig stor ulempe, i forhold til resten av turfølge, dersom jeg bruker Ingstad ?
  4. Jeg vil først presissere at jeg kjøper fiskekort viss det er mulig å oppdrive. Ofte går disse pengene til kultiveringsarbeid (tror jeg ?), noe jeg med glede støtter. Desverre er det ikke alltid like lett å få kjøpt fiskekort ( les dersom kortet ikke selges på inatur eller i lokale butikker) Hva er Worst-case ? Kanskje noen på forumet har blitt tatt på "fersken" ?
  5. Jeg er enig med deg i at private meldinger i utgangspunktet skal være private. Men her er det snakk om uønsket reklame, ikke en reell meningsutveksling mellom legitime medlemer av forumet. Årsaken til at jeg postet den private meldingen var for å avdekke om vedkommende spammet alle som har kommentert i denne tråden. Videre kunne jeg sikkert sendt en melding til moderator, men jeg regner med at vedkommende også leser i forumet
  6. Hei, Noen flere som har fått denne "private meldingen" (se under) ?
  7. Selvfølgelig reklamerer du for produktet(jeg håper for din egen del at du skjønner såpass). Å anbefale et produkt uten engang å oppgi at du selger produktet, fremstår som ekstremt useriøst. Når du så følger opp med å karakterisere andre for manglende seriøsitet blir det nesten komiskt. Du får ha lykke til (jeg tror du kommer til å trenge det )
  8. Hei, Fjerner man alt kroppshår sparer man noen gram Nå er vel egentlig temaet drømmlett sekk, men har man langt nok hår så er det relevant
  9. Hvor skal dette ende ? Er det bare å finansiere et godt formål, så får man en byggetillatelse ? Kanskje Tinn kommune også har en stavkirke eller skole som må pusses opp ? (Første mann til mølla !!) Dersom disse byggningene er viktige å bevare, bør de bli verna. Da må vel eier uansett vedlikeholde byggningene (av egen lomme) iht lover og regler ? Tragiskt
  10. Hei, Jeg finner desverre ingen faglige (uavhengige) vurdering av rensetabletter, til det bruket det her er snakk om. Noen som har lykkes bedre enn meg? Er skuffet over FHI som ikke kommer med noen vurdering av andre rensemetoder enn koking ( som tross alt er ganske ressurskrevede).
  11. Hei, Jeg vurderer også Super Mica fra Marmot, men jeg stiller meg litt tvilende til om den puster godt nok. Viss den ikke puster bra, er det en veldig dyr regnjakke.... Den skal ha en type membran kalt MemBrain® Strata™ med "20,000mm in waterproof performance and 20,000 gr in breathability" (Sakset fra:http://marmot.com/products/super_mica_jacket). Hvordan er disse spesifikasjonene i forhold til f.eks Goretex.
  12. Eiendomsretten er en forutsettning for at samfunnet skal fungere, på en god måte. Men det finnes noen få områder hvor eiendomsretten ikke er hensiktsmessig (les jakt og fiske).
  13. Nå begynner vi å snakke !!!! Keep 'em coming
  14. Hei og hopp !! Dette virker lovende Blir nok noen "koiebesøk" til sommeren. Brage: Kunne du lagt ut koordiantene til de andre "hyttene" også ? Hadde hvert morro å sjekket om disse fortsatt eksisterer (helt eller delvist). Mvh NN
  15. Bra turrapport (bra skrevet var det også) Hvor ligger Knutsbu ? Er den åpen for alle ?
  16. Det stemmer nok at enkelte planter og insekter vil oppleve en tilbakegang, som følge av mindre kulturlandskap. Da må man spørre hvilke arter det er viktigst å beskytte ? Skal vi virkelig (nesten) utslette alle store rovdyr, for å bevare arter som har fått en kunstig høy utbredelse (pga menneskelig aktivitet)? Tror ingen ville klagd om sauekjøtt hadde blitt dyrere, som følge av en forsvarlig rovdyrpolitikk. Sauekjøtt er tross alt ikke noe de fleste spiser ofte (men godt er det). Sitat ” En nedleggelse av saunæringa ville og føre til en kraftig reduksjon i bestanden til de store rovdyrene grunnet svekket mattilgang.” Når rovdyrbestanden er så (kunstig)lav som den er, faller denne påstanden på sin egen urimelighet.
  17. Pris i form av penger og mangel på urørt natur. Denne næringen er ingen bærebjelke i norsk økonomi. Til tross for dette, er vi villige til å utrydde alle store rovdyr i norsk fauna.
  18. Er det mange uoffisielle koier på Hardangervidda, som man kan låne for en natt eller to ? Standarden er selvsagt ikke viktig. Send meg gjerne pm
  19. Poenget er først og fremst å beskytte sauenæringen. Personlig synes jeg prisen vi betaler er alt for høy.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.