Gå til innhold
 • Bli medlem

jenseman

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  169
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  jenseman fikk poeng fra Tessatroll i Pasvik-Alta på ski i Mars.   
  Hei:-)
  Hadde prøvd m festesmørning som alternativ hvis ikke pulken er for tung.
  Har gått mye m fell og greit nok d der d er nødvendig. Men blir jo en kg sak , type snø og ikke minst stigninger som avgjør. Fellen må være med. Kommer langt m kortfell.
 2. Liker
  jenseman ga poeng til matsraknerud i Norge På Tvers   
  Skal sette meg ned og tegne ruta. Hadde jo vært moro å sett på selv også.
 3. Liker
  jenseman ga poeng til Haakon i Norge På Tvers   
  Rekord? Jeg har gått Norge på tvers på 3 timer og 3 kvarter......Riksgrensen-Rombaksbotn. Er nok ikke rekord, for det kan gjøres raskere.
 4. Liker
  jenseman ga poeng til matsraknerud i Norge På Tvers   
  Hehe. Det var slitsomt ja. Til tider helt på grensa av hva vi følte var forsvalig mtp. at vi ville unngå hviledager. Hadde en hviledag i Ørsta.
   
  Oi. 700km. Det hørtes drøyt ut. Vi gikk nok en mye kortere rute. For å være helt ærlig så var målet hele tiden å gjøre det på kortest mulig tid, så det ble noen dager her og der med asfaltlabbing lengst vest. Der sparte vi nok mye, selv om knærne sa takk for seg når vi kom til Ørsta. Hehe.
   
  Dag 1: Vestkapp - 5 km østover (bare kort tur da vi begynte 21:00)
  Dag 2: 5km øst for Vestkapp - Åheim
  Dag 3: Åheim - Steinsvika
  Dag 4: Steinsvika - Volda og så ble det buss til Ørsta. Planen var å ta buss tilbake til Volda etter hviledag, men etter litt diskusjon ble vi enige om å gå videre fra Ørsta da det i praksis ikke var noen snarvei.
  Dag 5: Hviledag
  Dag 6: Ørsta - Urke (ferge Sæbø - Leknes)
  Dag 7: Urke - Hellesylt
  Dag 8: Hellesylt - Kaldhusseter (ferge Hellesylt - Geiranger)
  Dag 9: Kadhusseter - Veltdalshytta
  Dag 10: Veltdalshytta - Bjorli
  Dag 11: Bjorli - Lesjaverk
  Dag 12: Lesjaverk - Dombås
  Dag 13: Dombås - Hageseter Turisthytte
  Dag 14: Hageseter - Sletten Fjellgård
  Dag 15: Sletten Fjellgård - Haustdalen??
  Dag 16: Haustdalen - Alvdal
  Dag 17: Alvdal - Raudsjødalen
  Dag 18: Raudsjødalen - Ellefsplass
  Dag 19: Ellefsplass - Jonasvollen
 5. Liker
  jenseman ga poeng til matsraknerud i Gratis mat på Kaldhusseterhytta   
  Hadde en proviantstasjon på Kaldhusseterhytta for noen uker siden. Nærmere bestemt i den lille hytta ved siden av (den med DNT hengelås).
   
  Trengte ikke all maten jeg hadde sendt, så det står igjen noe greier der. Kanskje 10 poser turmat, noe knekkebrød og noe annet tjafs. Husker ikke helt. Noen som bor i nærheten som har bruk for sånt? Førstemann til mølla.
   
  Ja jeg veit det er dustete å ikke rydde opp etter seg. Men alternativet var å kaste alt sammen, noe som gjorde vondt i bondehjertet.
   
  Står "Mats Raknerud blablabla IKKE STIKK AV MED DENNA blabla" osv. på esken.
   
  Any takers?
 6. Liker
  jenseman fikk poeng fra Trond Arvid Hagen i Fuskepelskant vs. ekte pelskant på hette.   
  Hei

  Mye hykleri ute og går også da. Hvis dyr ikke er utrrydningstruet så... Jakt på en så human måte som mulig etc.etc?

  Hva er greia. Vi er noen miljøsvin hele gjengen enten vi vil eller ei :-)

  Ellers måtte vi flytte i tid og sted tror jeg.

  Jenseman
 7. Liker
  jenseman ga poeng til Larsdx i Er Norge på langs mulig for en fullstendig nybegynner?   
  Å sette opp telt er kjempelett, straks du skjønner hvordan. Å lage mat med gassbrenner er også svært enkelt, like lett som å bruke komfyren hjemme. Å bruke primus er litt mer komplisert, du må øve litt. Det kan du gjøre på trappa utenfor der du bor eller i en park. Men du trenger bare primus om du skal på tur om vinteren. Vår, sommer og høst går gass bra. 

  Det viktigste tipset er at du må øve på å pakke sekken. Jeg vil ikke anbefale deg å gå for ultralette løsninger, ettersom disse krever litt ekstra kunnskap, men vær veldig forsiktig med å pakke altfor mye. Igjen gir filmen "The Wild" en fin pekepinn på hvordan det ikke skal gjøres (...)
  Jeg tror veldig mange, meg inkludert, venter alt for lenge med å gjennomføre slike turer. Plutselig skjer det noe i livet som
  gjør at muligheten er borte. I mitt tilfelle går det nok nå hvert fall ti år før jeg får sjansen til å gjennomføre en slik langtur. Kom deg ut!
 8. Liker
  jenseman ga poeng til Kjell Iver i Er Norge på langs mulig for en fullstendig nybegynner?   
  Siden du er i god form så er nok dette overkommelig. Men jeg ville anbefale starte i det små. Ta en ukestur eller fler først. Det er vel nesten umulig å klare denne turen uten en ganske stor oppakning - så trening med stor sekk og rutine med telting er å anbefale. Godt utstyr bør du også ha - skovalg er viktig.
   
  Skal du starte fra sør eller fra nord - vinter eller sommer? Det er mange rutevalg å ta som vil være avgjørende for om det blir suksess. Normalt går man jo ofte kanskje både 2-3 mil pr dag på en sånn tur og det er ikke bare flate fjellet heller.
   
  Budsjettet blir etter hvilke valg du tar mhp mat og overnatting..
 9. Liker
  jenseman ga poeng til torivers i NORGE PÅ TVERS.   
  Hei! Leste en bok av Maria Grøntjernet om denne turen, som hun gikk i 2012. Mye av rutebeskrivelse og mange bilder ligger også på nett her: 
   

  (Logg inn for å se skjult innhold)
   
  Ruta hun gikk er lenket i en av blogginnleggene: 
  (Logg inn for å se skjult innhold)
 10. Liker
  jenseman ga poeng til Jeajorg i Feste pulk til sekk   
  Ser det er mange år siden dette var i diskusjon.
  Poenget med å dra pulk med sekk er for man bruker andre muskler når man drar pulken. Ryggmusklene jobber mer en hoftene, og fordelen med å dra med sekk er at man slipper såre hofter. Det blir og lettere å dra pulk med sekk siden det er flere muskulaturer i arbeid. Den største ulempen med å dra med sekk er at man begynner og svetter veldig fort og det blir slitasje på skuldrer.
  Det å trekke med sekk er opp til vært individ om hva man føler seg behagelig med. Jo behageligere man har det jo bedre og lengre går man.

  Så hvordan feste man draget til sekken. Jeg anbefaler vanlig pulk drag som igjen er festet i noen gummistrikker. Når man skal feste til sekken så foreslår jeg 2 klatrekarabinere som en festes på vær sin side av sekken på den mest solide plassen. Karabinere er enkle og ta av og lett å justere etter hvor du liker å ha feste til pulken på sekken. Å feste med tau er helt greit det og, men er stor ulempe i nedoverbakke. Ingen liker å få mange kilos pulk i hælene. Men som en nødløsning er dette kjempefint å ha ekstra i pulken itilfelle draget skulle ha tatt kvelden.
 11. Liker
  jenseman fikk poeng fra Bierdna i Optimal frokostblanding?   
  God morgen:-)

  Mange gode tips. Ser ikke ut til at det har skjedd store revolusjonerende inngrep i frokosten de siste årene som sjeg ikke har fått med meg, men interessant at flere deler erfaringene

  Så....

  Jenseman
 12. Liker
  jenseman ga poeng til Pearl i Vakre Finnmarksvidda i januar   
  Siste helgen i januar tok jeg med meg en kollega og hans kompis til Finnmark!
  Vi krysset vidda i kaldt, men utrolig vakkert vær!!
  For et nydelig område!

  For flere bilder og full tur rapport se min blogg på www.annkristinskinlo.no !
  (Logg inn for å se skjult innhold)

  (Logg inn for å se skjult innhold)
 13. Liker
  jenseman ga poeng til surre i DNT Den Norske Turistforening   
  Vet ikke hva som er skjedd, bortsett fra at noen er omkommet. Heller vet jeg ikke hvilken erfaring/bakgrunn de hadde. Hvilke utstyr de hadde. osv....
  Men at DNT gjør mye bra, er helt klart!
  Har også støttet den lokale turistforeningen med "grasrotandelen" i mange år. Samt hvert medlem i en årrekke.
  Har også benyttet noen turstier, og prøvd noen hytter. En trygg enkel måte å komme seg ut i naturen.
  Men som regel er jeg noe utenom alt på turene. Og som sneglen, bærer jeg det meste på ryggen.

  Åge
 14. Liker
  jenseman ga poeng til graham i rørosmedlemmer;-)   
  Det var jo ingen som svarte deg, så jeg kan jo prøve å hjelpe deg. Jeg er ikke fra Røros selv, men med dine forutsetninger ville tatt med meg sykkel på toget (det høres ut som du kommer med tog), ringt Gauldal Billag og hørt om de har noen avganger med skolebuss til Feragen sånn litt etter at du ankommer. Røros vgs ligger et drøyt steinkast fra jernbanestasjonen i nordlig retning. Grunnen til at jeg nevner sykkel er at turistforeningen nevner dette som grei adkomst til hytta, da veien er sperret med bom 12 km før hytta. Så parkerer du eventuelt bare sykkelen på Ljøsnåvollen.
  Skjærer det seg med bussopplegget kan du fortsatt sykle til Feragen, da blir det en 3 mil ekstra på sykkelen.
  Ellers kan jeg jo nevne at det er greit å starte trasking i fra Langen. Dit er det nok enda verre å finne kollektivtransport på ettermiddagen. Bussen innover går vel om morgenen og korresponderer med Femundsbåten (www.femund.no). Det er vel en 3 mil fra Røros til Langen også. Ganske så flatt terreng. Fra Langen er det en times trasking til Lorthålet hvor det er fine plasser å hive opp telt ved elva (eller skal du gå hytte til hytte?).

  Det var bare noen tanker fra min side. Eller så kan du ringe til Ljøsnåvollen og høre om de har noen du kan haike med, evt om de har noen forhåndsmeldte gjester du kan spørre. Eeeeeller så kan du ringe til Røros Bruk, Røros Tweed, Norbitech, Byggmakker, Røros Metall, Rørosmeieriet etc og høre om de har noen fra Feragen som skal hjemover som du kan haike med.

  Jeg var litt sør for Ljøsnåvollen og rota rundt i forrige uke. Vannføringa var normalstor for årstiden sett ut i fra mitt uerfarne ståsted. Men med varmen vi har nå i distriktet kan det jo være at det blir litt fart i eventuell restsnø i høyden. Under tregrensa er det snøfritt.

  Det er endel lemmen, men bestanden har fått seg en knekk, det var betydelig mer rundt påsketider. For å si det slik, har du med firbent kompis som er glad i gnagere glefser den over kanskje én lemmen i timen. Har du ikke firbent kompis ser du et og annet levende individ, samt en del døde langs stiene der bikkjer har gått før.
  Det er ikke verre enn at jeg drakk av bekker/elver med stor vannføring, men paranoiaen tok overhånd ved mindre stillestående vann, der kokte jeg vannet. Jeg er fortsatt frisk og rask.

  Jeg bor dessverre to timer unna Røros, ellers skulle vi ha fått til noe lurt.
  Det ble mye fjas her en torsdag aften, håper du kan trekke ut noe vettugt fra det.

  God tur!
 15. Liker
  jenseman ga poeng til Tor Magne i Konflikt syklister - fotgjengere   
  Det var en gang en mor som bar på besøk hos sønnen sin som var i militæret. Den ene dagen de var ute å marsjerte, stod mange stolte foreldre å så på. SE!!! utbryter moren til Olav begeistret: Olav er den eneste som kan marsjere!! ( alle andre gikk i utakt)
  Tog du an?
 16. Liker
  jenseman ga poeng til Nils Martin i Hvilken mobiltelefon anbefaler du?   
  Har som nevnt en Samsung E2370. Den ser fortsatt som ny ut og har tålt regn og fall ned i gulv, asfalt og fjell. Men den har begynt å "logge ut" av og til. Jeg stoler ellers helt/nokk på hållbarhet. Har ikke brukt gps funksjonen da jeg ikke har hatt behovet, og de gangene jeg har prøvet å åpne gps så har det tatt en evighet... Holder meg til kart og kompass...

  Når jeg etterhvert skal skifte kan det bli en Samsung s4, for å dekke helt andre behov og samtidig få et kamera med 13 medapixler. Leser at den skal komme i en "active"-utgave, men vet ikke om den er på markedet enda.
  For noen år siden var det mye snakk om sonim sine telefoner som tåler "alt". Det er ikke så mye snakk o disse nå. Leser på andre forum at det eren del trøbbel. Noen som har erfaringer?
 17. Liker
  jenseman ga poeng til Lompa i DNT Den Norske Turistforening   
  Er veldig uenig. Det er nettopp ved å tilrettelegge at folk uten nødvendig kompetanse tar seg ut i naturen.. Hvis alle måtte stole på å ta 100% ansvar for seg selv, tror jeg det ville vært færre ulykker. 
   
   
  Men det ville selvsagt vært færre ute i naturen også..
 18. Liker
  jenseman ga poeng til Norge på langs de Luxe i Två svenskar skidar Norge på Langs 2013   
  Den 23 maj klockan 13.00 nådde vi Nordkap efter 139 dagar och 253 mil på tur genom hela den Skandinaviska fjällkedjan.

  Var sak har sin tid. Vinter blir vår och det känns naturligt att nu avsluta turen. Men det kommer nya vintrar och därmed möjlighet till nya skidfärder!

  Se bilder, filmer och reseskildringar från turen på:
  www.norgepalangsdeluxe.com

  Hälsningar,

  David och Niclas
 19. Liker
  jenseman ga poeng til ost i Två svenskar skidar Norge på Langs 2013   
  Gratulerer med vel gjennomført tur. Dere har jo hatt maks flaks med godvær nesten hele veien. Flinke til å oppdatere bloggen har dere og vært.

  Å gjennføre vasaloppet i tillegg midt under en NPL står det respekt av=D
 20. Liker
  jenseman fikk poeng fra Dalieduppsko i Två svenskar skidar Norge på Langs 2013   
  Hei

  Starter på min lengste etappe av Norges grense/ npl. rundt 17,18 februar fra grenseområdet rundt Sætertjønnhytta som ligger på høyde med den Trønderske byen Steinkjær. Derfra er planen og gå så lagt jeg kommer til jeg må på jobb igjen etter Påsken. (målet er Nordkapp) eller så langt jeg kommer. Jeg går også med pulk men provianterer ikke mere enn det som uventet måte oppstå. Derimot tar jeg inn på hytter, fjellstasjoner og legger ruta opp etter flest mulig hytte overnattinger.

  Er det urealistiskt og klare seg med 60-70 kg i pulk uten store depoer?

  Tar imot info tips her

  Jenseman
 21. Liker
  jenseman fikk poeng fra Larsdx i Aktivitet i sykkelforumet   
  Hei

  Lurer på om noen har syklet Finnskogleden ( Morokulien-Osensjøen) eller deler av den?
  Noen tips ang ruter etc?

  Jenseman
 22. Liker
  jenseman ga poeng til elgen i DNT Den Norske Turistforening   
  Hei

  Denne debatt går i stor grad parallelt med "boykot DNT". Så dett blir litt svar til begge.
  Jeg her vært medlem av DNT en del år først og fremmest for å ha hyttenøklen. Uansett om en har gått av T-sti eller på må få over fjellet kan det være behagelig å komme inn i hytte i en regnfull periode for å tørke opp. Selv Lars Monsen har vist gjort det! Jeg hjemsøker utelukkende ubetjente eller selvbetjente hytter og har bar 2 ganger vært på betjent hytte, som jeg finner for hotellaktige nå om dager. Haukeliseter mest, ved landeveien. Der var jeg inne å kjøpe en brus og flyktet straks videre til fjells med telt. Går man i øvrig på de noe mer uvanlige ruter er det ikke folksomt på stiene eller i hyttene. Jeg har såmen gått en rute, som holdt på å gro helt igjen. Formentlig flere år siden noen var der.

  Jeg finner, at DNT har utviklet sig mot vekst i medlemstall og mer hotellaktige betjente hytter med aktiviteter som mål over de siste 10? år. Vekst er jo et mantra for virksomheter fremfor langvarig stabil utvikling. Men DNT er en forening, hvor det ikke en nødvendig med profitt maksimering til aksjonærer, blott økonomi til fornuftig videre drift og kanskje en ny hytte på få utvalgte plasser. Olav Thon betaler i øvrig ofte disse.

  Det er mulig, at det skal være sådan for å lokke ikke-fjellfrelste ut i friluftsliv, men det betyr også, at jeg ikke har lyst på delta i dugnad på lokale hytter, merke stier eller annet, selv om det kanskje er en trivelig felles aktivitet. DNT sentralt avviser også, at det er mulig å tilrettelegge for hund på hytter, på tross av flere lokalforeninger får det til på forbilledlig vis fx Trondheim turistforening. Det kan vel ikke være vanskeligere på Østlandet??

  Tema her forsvant ut av en tangent mht til "turister" som forulykker i Norge. Jeg sjekket faktisk tv2 lenken. Mange var omkommet ved rafting og basehopping som vel er farlig i hele verden for alle. Mange båtulykker, hvor det kan sies at innlandseuropærer mfl. har vansker med å vurdere situasjonen. Få var omkommet til fjells. Dessuten manglet her et par tilfelle: ung danske (gruppereise) forsvunnet i Kjerag, dansk kvinne frosset ihjel på Norefjell - faktisk sammen med sitt norske turfølge.

  Men fjellaktive folk fra alperegionen kan ha nok så bra fjell - klatre erfaring og bra kunnskap om snøras - lawiner. Men de har selvsagt ikke lokal kunnskapen om de enkelte fjellsider i Troms. Jeg har sett ras - i alpene altså -som tok et par tyske turister. De overlevde, fordi det var en redningshund stasjonert tett på. En lokal var tatt av ras samme plass noen år i forveien og overlevde ikke.
  Det skal nok også være noen av våre innvandrere fra Pakistan, Afghanistan, indre Tyrkia, som er nokså fjellvante, fra plasser hvor de fleste norske vil gå i dørken av høydesyke.

  Hilsen Elgen
 23. Liker
  jenseman ga poeng til Shana i DNT Den Norske Turistforening   
  Jeg er veldig takknemmelig for jobben DNT gjør. pappa tok meg regelmessig med ut i skogen, fra jeg var lita jente. desverre hadde jeg plutselig ingen pappa til å ta meg med ut lenger, og jeg hadde ingen kunnskap å bygge den voksende friluftslivinteressen på.
  det å kunne begynne med noe så enkelt som aleineturer på oppmerkede løyper gjorde det enkelt å komme igang igjen. jeg sier ikke all utmark skal  merkes opp, men at de tilbudene vi har nå er gull verdt.
  jeg tror vi må innse at ulykker vil det dessverre skje uansett. det at stiene er oppmerka betyr ikke at en kan trave ut der uten noen form for kunnskaper, men kunnskapen kan bygges opp gradvis. de som setter ut på for store "prosjekt" for seg selv tror jeg ville gjort det, enten stien hadde en T eller ikke.. 
 24. Liker
  jenseman ga poeng til toshiba i DNT Den Norske Turistforening   
  Du mener sikkert dette som ironi, men du er ikke så langt unna sannheten det finnes spesielle utsikts og andre steder hvor man har tilpasset for rullestol og andre handikapp og så klart så skal vi det der det er riktig.
 25. Liker
  jenseman ga poeng til Dag G - Evje i Boikott DNT!   
  Etter å ha ligget værfast to netter på Svartisens tak på denne tiden i fjor i regn, sludd og snø, storm og tåke,
  var det godt å kunne innkvartere seg i Tåkeheimen.
  Takker DNT for det, Jensemann !!
  Ikke særlig lysten på en boikott der og da.

   
   
   
  2
   

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.