Gå til innhold
  • Bli medlem

jenseman

Passivt medlem
  • Innlegg

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jenseman

  1. Hvor vanskelig er dette? Dere kommer antagelig til å le av meg, men håper å få noen seriøse svar.

     

    Litt om meg selv: Jeg er I slutten av 20 årene, I rimelig bra form, ikke overvektig og løper 40-50 km i uka. Har minimal erfaring med å overnatte i naturen eller gå lange turer, dvs en typisk "byperson"

     

    Hvor lang tid vil det ta? hvor mye planlegging kreves? hvor stort budsjett?

     

     

     

    Håper noen kan gi meg noen tips om hvordan jeg kommer i gang.

  2. Heisan :-)

     

    Jeg er interessert i tips om rute/ kart ifm vandretur fra Femunden til Stattlandet gjerne tips om hel rute inklusiv hytter etc.

    Turen er planlagt fra uke 32 tom 35. Start 3 aug  - 4 uker frem. Usikker på om dette er gjennomførbart men vi har bestemt oss for å prøve. 

     

    Tar imot tips om kartnr, tips om hytter og provianteringsmuligheter med takk :-)

     

    Jenseman

  3. Hei :-)

     

    Viste seg at det å gå opp i str ikke er "bare bare". Ergonomiske såler er vel og bra men lengden på støvlene blir jo for lang i allefall selv om sålene bygger oppover i støvelen. Jeg gikk opp 2 nr. Det ble for mye. Solgte de for ei uke siden og tapte kr:1.400;- Ja ja. Den som intet voger intet taper  :-) Tilbake til Varg jeg nå med annen type ergonomiske såler. 6 uker langs grensen med pulk i vinter og det gikk greit. Ikke vedig varmt men greit . Ikke bra å stå stille. Skulle gjerne ha sjekket Alfa i riktig str. Alt ble stress pga snarlig avreise på langturen. Fikk derfor ikke tid til ytterligerer testing. Varg er en komfortabel støvel men under eksreme forhold kunne det vært ok men ennå varmere støvel.

     

    Jenseman.

  4. Hei :-)

     

    Utrolig at jeg ikke så innlegget ditt da det var aktuelt :-) Takk for svar. Fikk buss fra bussholdeplassen til Synnervika. Hadde super regnværstur i  tre og ei halv uke. Kom til Steinkjær etter tre dager med sol resten stort sett regn.

     

    Takk for fint svar i allefall !

     

    Planlegger Abisko- Nordover fra 3.4-2014 med pulk. Være med :-) ?

     

     

    Jenseman.

  5. Godt spørsmål, godt resonnement. La meg derfor omdefinere: Får jeg f eks en mobiltelefon med tilfredsstillende kamera og GPS og samtidig er vanntett og robust?

    Dermed må jeg sikkert også revurdere prisen.

    Hei

    Sikkert sjekka ut Samsung GT-B2710?

    Bra batteri, tåler juling. Har brukt den til endal overraskende bilder oxo

    Jenseman

  6. Er veldig uenig. Det er nettopp ved å tilrettelegge at folk uten nødvendig kompetanse tar seg ut i naturen.. Hvis alle måtte stole på å ta 100% ansvar for seg selv, tror jeg det ville vært færre ulykker. 

     

     

    Men det ville selvsagt vært færre ute i naturen også..

    Hei :smile:

    Husker jeg traff et svensk-tyskt par i femundsmarka en gang. Kledd som om de skulle en tur ned å kjøpe en is en varm sommerdag. Sommerdag var det, men det de ikke hadde var fjellvett. Vi snakket litt og jeg fortalte dem at der de skulle gå kunne det faktisk bli ganske kaldt hvis været snudde. De nærmest "fnyste" da jeg uttrykte meg undrende over mangelful bekledning, samt mangel på utstyr .De skulle jo gå på merkede stier og ta båten videre så "no problemo " Kun drikke flaske og en lett jakke hvis jeg husker riktig.... En turistbrosjyre i hånden var kartet...

    Viktig emne dette faktisk!

    Jenseman.

  7. Hei :smile:

    Tydelig at de har hentet seg inn noe..... Fikk pakke til over 4000 kr som jeg bestilte før jul til langtur i febr-April for ca 3 uker siden. "Litt" sent? Tja.... Hva skal man si. De forklarte at Brynje ikke klarte og følge opp og hadde tomt på lager etc. Hvis man har tid til å vente er det jo det samme men.... Blei Devold ekspedition klær fra G-sport Mysen til en veldig hyggelig pris (Anbefales)

    Jenseman.

  8. Etter å ha ligget værfast to netter på Svartisens tak på denne tiden i fjor i regn, sludd og snø, storm og tåke,

    var det godt å kunne innkvartere seg i Tåkeheimen.

    Takker DNT for det, Jensemann !!

    Ikke særlig lysten på en boikott der og da.

    img1672v.jpg

     

     

     

    2

     

    img1673wv.jpg

     

    Etter å ha ligget værfast to netter på Svartisens tak på denne tiden i fjor i regn, sludd og snø, storm og tåke,

    var det godt å kunne innkvartere seg i Tåkeheimen.

    Takker DNT for det, Jensemann !!

    Ikke særlig lysten på en boikott der og da.

    img1672v.jpg

     

     

     

    2

     

    img1673wv.jpg

    Hei:-)

     

    Ikke noe behov for å boikotte noe men forstår hva man prater om mht merking og ikke minst store "hytter " eller nærmere hoteller ....? Spørsmålet er om vi ser langt nok frem ift utviklinga og hvordan vi ønsker å ha det fjellet. Bruker og nyter hyttene selv jeg så det er sagt.... :smile:

  9. Her jeg bor er det lite merkede løyper og enda mindre DNT hytter - men desto mer Jeger og fiskeforeninger. De gjør en kjempeinnsats i sine områder - har små gapahuker,  noen hytter og koier. Fiskeklubber for småbarn og fellesturer og dugnader. Alt er basert på frivillighet og det fungerer aldeles utmerket - uten de store kassabeholdningene og uten så mye bruk av rødmaling i fjellet.

     

    Skal man på tur i områder man ikke er kjent så er det kart, kompass og GPS som gjelder.

     

    Jeg har ikke så mye erfaring med DNT, men gikk trekanten i Trollheimen for noen år siden. Ble veldig overasket over et par ting som for meg virket veldig forunderlig.

    • Hei :)
    • Gå kun der det er rødmerket (ble vi fortalt).
    • Ikke drikk vannet i fjellet - men bær med vann i flasker fra hyttene.
    Vi hadde det i grunnen ganske morro internt i gruppen om dette, men denne holdningen var kanskje et unntak.

    Jeg tror vel at de lokale turlagene gjør sitt beste for medlemmene - men desto viktigere at storsamfunnet styrer utviklingen slik at tilretteleggingen blir gjort så skånsomt som mulig.

     

    Personlig liker jeg ikke så mye tilrettelegging. Syns det er helt greit at enkelte fjellområder av og til er utilgjengelige på grunn av f.eks flomstore elver, manglende bruer o.l,  Det er sånn naturen er og det er desto mer givende å komme til et område som krever litt innsats for å komme dit.

    Hei :smile:

    Er rulletrapper det neste for å "legge til rette"

    ?

    Jenseman

  10. Balle får ta seg en bolle.

    "før hele fjellheimen er dekket  av DNT-hotell og rødmaling!" er vel å svartmale en smule.....??

    Hmmm...

    Men det er ikke "langt igjen" sett i et litt lengere perspektiv. Så førevar prinsippet...??

    Jenseman

  11. Hei :-)

    I kort tekst, om hvordan du fyrer opp /starter, pumper, og ikke minst tømmer systemet for bensin.... Snu flasken og la den brenne ut tømme trykket i gjennom dysen. Det siste kan jeg ikke huske og ha lest i manualen som jeg for øvrig har mistet .

    Rask kundebehandlig og tilbakesending da det hastet. :-)

    Jenseman :-)

  12. Hei:-)

    En venn ringte butikken og sjekka at de faktisk hadde varerene før vedkommende kjørte 8 mil en vei. Ikke no problem bare og komme:-/

    Retur uten varer..... Skuffet? JA.

    Hadde veldig mye bra og si om dem egentlig jeg ... men hvis dette føyer seg inn i rekken over mange lignende tilfeller så bør de ta lærdom og reaktivere rutinene sine i alle fall. Hvem eier butikken, hvor mange ansatte, fungerer datasystemet, er komunikasjonen opppver god ?? etc etc.. Manga praktiske ting innvirker på efektiviteten i hverdagen til de som står "på gulvet " men alikevel. Sleivete sagt god bedring .:-)

    Jenseman :-)

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.