Gå til innhold
  • Bli medlem

Rune Skjølberg

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Rune Skjølberg

  1. Jeg monterte sist vinter fjellpulken dragfester på min Paris pulk, og valgte å kjøre på med stålplater som forsterkning under dragfestene. Disse platene går også nedover fronten på pulkskroget. Det er mildt sagt solid montert og tåler sikkert mer enn pulk materialet tåler. Monterte også en plate med ring på på bakenden på pulken for å kunne koble på sikringstau osv. Hele opplegget er toppet med hjemmesydd pulktrekk og Helsport strammereimer. Gikk en ukestur i Sylan med pulken i påska og den oppførte seg bra i forhold til hvordan den var med den opprinnelige ordningen jeg hadde med rør med taukarabinkroker osv. Den stives bra opp av fjellpulkendraget. man kan sikkert si det er overkill med så mye forsterkning, men da vet jeg i allefall at det holder.
  2. Hei, lurer på om noen på forumet har noen tips for skitur til toppen av Rensfjellet. (Melhus) Vi er to kompiser som tenker å gå dit på søndag om været er sånn nogenlunde. Vi har smale fjellski med 3\4 stålkant og er ikke superdrevne på skigåinga. Lurer på om hvilken rute man berger med tur\retur om man skal komme seg velberga tilbake før mørket, som kommer vel halv fem kanskje. Vi bor i Trondheim og starten på turen blir fra sørvest siden av Selbusjøen, ev. fra Samsjøen, men vet ikke om det er brøytet vei til Samsjøen nå? Turen fra Samsjøen er vel på 4,5 kilometer hver vei har jeg sett noe om, men fra Selbusjøen blir det fort bortimot to mil en vei. Så den kan bli drøy. Noen anbefalinger? Lurer også på om noen har gått opp dit på en av disse rutene nylig og hvordan føret er nå. Bratt? Kurant med kortfeller?
  3. Tenkte jeg skulle hive meg rundt og oppsummere turen jeg fikk mange tips til. Det ble ingen Oppdalstur da vi var skeptiske til 22 minus og litt vind som det ble meldt. Med forholdsvis liten erfaring med "ekstremkulde" på tur med telt, falt valget på en lokaltur. Vi var to stykker som gikk tur i Estenstadmarka i Trondheim, for da kunne vi gå fra ytterdøra hos mine foreldre og rett opp i marka. Det ble tur til fots i harde oppkjørte løyper gjennom marka opp til Liaåsen som er det høyeste punktet der. Vi brukte ca to timer på å gå opp dit. Sekken min veide 21,5 kilo. Da hadde jeg telt, sovepose, underlag, primus med bensin, mat, klær og diverse i sekken. Vi fant oss en forholdsvis flat og grei teltplass og fikk brukt de nye snøpluggene fra Helsport jeg skaffet. Vanlige teltplugger er ikke mye tess på vinteren har jeg funnet ut. Vi var jo ikke akkurat i ødemarken, da skiløypa gikk i nærheten, men vi følte det var greit å prøve seg på ca 17 minus som det kaldeste på en plass vi visste vi kunne evakuere tvert om vi følte vi måtte. Noe som ikke skjedde da. En kollega fra jobben gikk skitur og kom innom på kvelden og sa han hadde møtt på tre elger rett bortom teltet, så vi var jo ikke alene oppi der! Jeg merket jeg lå og spekulerte litt i soveposen til natta om det ville bli ufrivillig møte med elgen i leiren men det slapp vi hverfall. Det var klarvær og sol på dagene. Erfaringer fra turen kan sies å omfatte: Rim på innsiden av teltduken, noe som kan kreve en børste for å få bukt med. Et par fotposer eller lignende for å ikke fryse så mye på beina er å foretrekke! Kanskje bivuakk sko eller noe, har kjøpt et par polsokker fra Helly Hansen som kan brukes i telt eller i fotposer utenom teltet. Litt lengre snøplugger er å foretrekke på vinteren Nye ullvotter pluss vindvotter fra Bergans var gull verdt. hadde tynne innerhansker jeg brukte til gjøremål inne i teltet. Klokka fem om natten var det 16,5 minus ute, og 5,5 minus inne i innerteltet. Når vi hadde opp døra mellom inner og ytter telt og fyrte med primus var det greit med plussgrader inne. Min gamle billige 65 liters sekk har gjort sin siste jobb, nå har jeg skaffet en Bergans Rondane 85 jeg håper jeg blir fornøyd med. Etter turen har jeg også skaffet en leatherman, ny hodelykt, en teleskopisk snøspade og reinsskinn. Utstyrsfreak? Neiiida. Ser fram mot nye teltturer på vinter, kanskje når dagene blir litt lengre igjen. Helsport sine komforttemperaturer på soveposer har ikke noe med meg å gjøre!! Dunjakke komprimert i pakksekk man kan finne fram i leiren er kjempeflott. Ønsker meg veldig pulk, men vet ikke om Fjellpulken transportbrett med drag er noe å satse på. Ønsker meg fjellskipakke fra Åsnes, tror valget faller på Amundsen i såfall. Gruble gruble. Ellers takk for gode tips.
  4. Høres ikke dumt ut det heller nei, hehe. Vi har hytte å være på i Oppdal med alle bekvemmeligheter så hvis vi ikke telter har vi jo muligheten til komfort Men vært litt spesielt å kunne berge over telt tur i rekordkulde på Oppdal også, eller ?
  5. Jeg har planer om å skaffe meg et reinsskinn fra xxl men en av turkameratene er ganske allergisk, så da kan det bli ubehagelig for han da. Ellers har jeg et par myke digre sko med masse for og myke såler under jeg tenkte å bruke i "leiren" Er nok ganskle fornuftig å trene på bruken av primus ja, blafrer opp en del når man forvarmer om man ikke er forsiktig.
  6. Hei, er ny på dette forumet og har lest litt på de forskjellige trådene men er ikke helinformert om alle emner som er tatt opp. Siden i høst har jeg og noen venner gått en del dagsturer i området rundt Trondheim og har campet et par netter, blandt annet ei natt på Vassfjellet med snøfall. 2,5 minus. Nå har vi snakket om tur i Storlidalen ved Oppdal til helgen men værmeldingen ser vel kjølig ut.. Vi har jo litt turerfaring men har jo ikke akkurat mye erfaring med tur i så kaldt vær. Har varmereflekterende folie på ruller som vi bruker i teltbunnen. Noen meninger tips, gjennomførbart? Det er snakk om en ikke lang skitur for så å campe, kanskje 1-2 timer unna bilen. Skjønner jo at det handler om rett klær osv men er litt mer skeptisk enn de to andre angående denne turen. Jeg har et Helsport Svalbard High camp 3 telt og vi har Helsport Isfjorden poser. I tillegg har jeg en bomulls lakenpose som kan brukes hvis praktisk. Vi har fyrt i teltet på Vassfjellet-turen og syntes det gikk bra. Multifuel fra Primus med renset bensin. Takker for all eventuell hjelp
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.