Gå til innhold
  • Bli medlem

Bjarne H.S.

+Blogger og sponsor
  • Innlegg

    1 771
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    58

Innlegg skrevet av Bjarne H.S.

  1. Har ikke med pute på tur, men bruker pakkposen med ekstraklær og fyller denne gjerne med dunjakka er det mulighet for det hvis ok temperatur på natta, på sommerstid ofte.

    Jeg har et triks jeg gjerne kan dele i samme setting. Jeg bruker en bomullstrøye eller bomullst-skjorte som "laken" i hodeenden på det oppblåsbare liggeunderlaget. Trer T-skjorta ned på underlaget og legger "puta" inni. Da ligger "hodeputa" rimelig stabilt, på rett sted, gjennom natta. Samtidig er det digg å ha bomull som underlag og ikke plastikk. Jeg bruker nemlig posen oftest som dyne i sommerhalvåret.

    :)

    • Liker 5
  2. rayun skrev (10 timer siden):

    Nå har ikke jeg kjørt gjennom bommen på Steinsbøle på et par år, men da var det 50,- for å passere bommen. Med mindre de har endret opplegget velger jeg å tro at det fortsatt er slik.

    Kanskje noen på forumet som har kjørt der nå i år kan bekrefte / avkrefte. 

    Men når det gjelder parkeringen på Synken er den priset pr døgn og jeg har puttet penger i konvolutten. Husker ikke om det er mulig å Vippse, men det er i hvertfall mulig å bruke mobilen der.

    Har sagt det før og sier det igjen: 50,- for bompassering er helt innafor, det er tross alt et langt strekke inn til Synken. Sist jeg var der kostet det 50,- pr døgn å parkere og  husker jeg ikke feil 130 eller 140,- pr døgn for kortet. Begge de siste noe i overkant dyrt. Men det er et flott område og går du litt lengre enn de første vannene så er det ikke for mye folk heller.

    Leste et sted at parkeringen på Synken nå var priset til 75.- per døgn.

    • Liker 1
    • Trist 1
  3. Kristian J. Vabø skrev (1 time siden):

    Begynner å vurdere en tur til Vikbekkfjellet selv, etter mye gode innlegg og turrapporter her inne. Se om man kan planlegge en runde der, eller bare ta det på sparket..
    Tur fra Haukeliseter hadde vært foretrukket, da det er kort for meg å kjøre dit, men fiskekort øst for stien opp til Hellevassbu er jo helt borte, og har jo vært der tidligere, så nye områder frister. Femundsmarka frister aller mest, men 10 timer i bil frister svært lite. Veibeskrivelsen på 1881.no sier litt over 4 timer til Kalhovd og det kan man fint leve med når man er drittlei av å kjøre bil. Betaler heller gladelig litt penger for parkering ved Synken, enn å kjøre i timesvis..

    Har ferie siste delen av august, da må det vel være fint å gå på fjellet der, uten for mye mygg og ...folk :D  

    Misunner deg den turen, men husk at det ikke selges fiskekort etter 19. august.

    • Liker 2
  4. zimwalker skrev (7 timer siden):

    Takk for nyttig info @Walle. Farlig sport å begi seg utpå dette forstår jeg, farlig for lommeboka altså. Det vil si om det blir som med det meste annet av utstyr når man får litt erfaring, det holder ikke med ett eksemplar av arten. Og det ser jo slik ut (men du har nok holdt på med dette en stund da) :-) Og ja, er bare til meg og sekken. Får sette meg til veggen med bena strakt ut og måle.

    Skulle jeg kjøpt i dag hadde jeg nok valgt 245. Jeg har 20cm foran beina mine i 265'n, noe jeg opplever jeg ikke har behov for. Spesielt skulle jeg gjerne sittet mer "fastlåst" i båten nedover strykene i Fmarka i fjor. Jeg er 190cm.

    Jeg forsøkte uten kjølfinnen over Roastensjøene i fjor og merket ikke veldig forskjell ang. retningsstabilitet, men sekken på 25kg i baugen oppveide mye mener jeg. Uten tung bagasje foran, så vingler den mer har jeg merket. Padler jeg stille vann er vanligvis kjølfinnen på hos meg.

    • Liker 1
    • Takk 1
  5. zimwalker skrev (55 minutter siden):

      

    Ser på målene som er oppgitt for Innvendig bredde:
    Kipara Char 265 Large:    36cm (+/- 1,5cm)
    MRS Microraft L:             33cm.

    Er ikke det j****g trangt? "Kler man på seg" en packraft, er de så trang?  Med mine 125+ sitter jeg greit i Helinox Chair One.  Måler jeg Chair one innerst der rygg og sete møtes er den faktisk litt smalere, så da er det kanskje håp for denne kroppen i en packraft også da?  Har ikke hatt packraft før, men vurderer å anskaffe en, og da helst en jeg får plass i.

    Tro meg, med dine ++ kilo som du oppgir får du fint plass i en Char 265 Large. Jeg får nemlig ... ;)

     

    • Takk 1
  6. Oksen skrev (3 timer siden):

    Jeg har sett på og tenkt:

    Fjellreven og Hilleberg sine kuppeltelt utgår pga vekt og pakkvolum. Er kun Unna som er i nærheten vektmessig og høydemessig, men mistenker at det er for mye skrå i veggene og dermed for kort liggelengde. Hos helsport er alle lette telt bortsett fra reinsfjell enten for lav eller kort. Usikker på om reinsfjell 2 sl er langt nok? 

    Har vært innom andre merker som Terra nova, big sky, vango, big agnes, marmot, msr, vaude, Jack wolfskin, salewa for å nevne noen. Og sikkert flere jeg ikke kommer på. Amerikanske telt har god plass, men så pleier de veie for mye og/eller være alt for dårlig i vind. Utgangspunktet her er at jeg ønsker et lett telt som tåler mye vind, og i tillegg til å høre om andre alternativer er det veldig interessant å høre hva andre tenker om de som er lagt fram 😊

     

    Har brukt Helsport Reinsfjell SL 2 siden 2015 og har til nå ikke sett meg om etter annen modell eller produsent. Jeg finner ikke noe som matcher dette ennå. Jeg er 190 cm på strømpelesten og 100++ i vekt. Tunneltelt er long gone hos meg! ;) 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.