Gå til innhold
  • Bli medlem

esw

Aktiv medlem
  • Innlegg

    627
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    46

Alt skrevet av esw

  1. Vi krysset sporet og gikk ut på isen på Femund.
  2. Vi stoppet opp da vi så bjørnen. Så fort den oppdaget oss løp den bort i full fart.
  3. Er nok ikke vanlig, men absolutt mulig. Jeg så bjørn der en gang. Det var i slutten av april (sen påske). Stedet var ca en mil sør for Røamunningen, i skråningen ned mot Femunden. Avstand var 100-150m, og bjørnen forsvant firt når den oppdaget oss.
  4. Har hatt et par påsketurer på Hardangervidda, men antall skutere har nok vært under 1 om dagen i snitt. Treffer derimot en god del folk på ski i begge retninger, slik at det kan gis beskjed til bemannede hytter om nødvendig, slik at man kan få hjelp ila. dagen om nødvendig. Ta med vindsekk og dunjakke/sovepose, slik at du eventuelt kan vente komfortabelt i noen timer om uhellet skulle være ute.
  5. Har bare vært der om sommeren,men ja, du er nok henvist til taxi eller privat skyss. Har fått haik nedover noen ganger, men det er lite trafikk, så en god del venting må nok påregnes.
  6. Da jeg lagde min egen pulksele brukte jeg også dobbelt med webbing, men jeg la den nederste slik at begge endene peker fremover, slik at lasten når du drar fremover bæres av webbingen, og ikke bare av sømmen rett bak D-ringen. Den er også spredd ut i en V-form, slik at alle de 3 endene på webbingen som peker fremover er sydd fast separat (kanskje lettere å forstå ved å se på bildet). Har ikke hatt noe problemer med denne ila 10 års bruk.
  7. Svetter ganske mye i aktivitet, nesten uansett utetemperatur. Skifter derfor til tørt ved leirplass så fort kroppen har roet seg ned, og før jeg blir kaldt. Om det ikke er alt for kaldt i leir og behov for dunjakke med en gang, tar jeg på meg skalljakken og den våte(ste) trøyen utenpå den. Som regel blir den da sånn halvveis tørr under leirslaging og matlaging, før dunjakken må på utpå kvelden. Deretter går den i pakkeposen og kles på igjen ved turstart neste morgen. Våte sokker tres rundt varmtvannsflasken og går ned i soveposen.
  8. Kanskje noe slikt: https://www.extremtextil.de/en/double-side-release-buckle-25mm-cyberian-dwsr.html
  9. esw

    Miste hundespann

    Kunne man på et eller annet vis ha en sikkerhetssele som er festet i ankeret (eventuelt en annen form for brems), slik at den løses ut når man faller av og blir hengende bak sleden? Eller blir det for stort rykk, som kan skade sleden og hundene?
  10. Har kjøpt hus ved kysten i Nord-Trøndelag i fjor sommer. Kan bare dra på fisketur i sjøen rett utenfor ca. 1x pr måned ellers blir det overfylt i fryseren.
  11. Ta en titt på verneforskriften i Femunden også. Den er ganske streng med tanke på å fyre bål mm.
  12. Høstkveld ved bålet. Oljemaling på lerret. Turminne fra 2016, malt nylig.
  13. Bare om reklamasjonen har noe med modifikasjonen å gjøre. Skal ikke ha noe å si om f.eks. glidelåsen går i stykker.
  14. Hva med å forlenge en bukse som ellers passer bra? Jeg har flere ganger byttet ut nedre opplegget i slitte bukser med nytt slitesterkt stoff (Cordura). På samme måte kan du legge til en del ekstra cm, og samtidig få litt ekstra slitestyrke. Om ikke du klarer dette selv, eller kjenner noen som gjør, kan det ikke koste mye hos en systue heller. Passende stoff får du kjøpt hos f.eks. Extremtextil. Velg f.eks. Cordura uten coating (mest slitesterk), bomull/polyester (som G1000) eller softshell etter behov og type bukse.
  15. Har god erfaring med Nikwax Cottonproof
  16. Som @Måssåbjønn skriver får du kanskje best resultat ved å finne noen passende G-buckles, og modifisere noen bukseseler som du liker. Hvis du ikke orker, kan muligens disse fungere: https://www.skittfiske.no/blaser/237009/blaser-mens-suspenders-passer-alle-blaserbukser?gclid=Cj0KCQjwm66pBhDQARIsALIR2zCuIGrK8lwheFJ6XuQOdf4Z5iNM4ZtvS2SMJ8IwxiwhTDjlcWt7BzcaApXrEALw_wcB
  17. Jeg har hatt stor gleden av zip-en når det skulle foretas reparasjoner. Genialt å kunne komme til på innsiden å gjøre «usynlige» reparasjoner.
  18. I tillegg til hjortelusflue finnes det en del lignende arter, som trives på andre dyr, f.eks. denne, som trives på fugl: https://snl.no/fuglelusfluer. Muligens det er en slik som har forvillet seg opp i nord?
  19. Legg merke til at det er ca. 90m fall på de ca. 6km fra Nedre Myggsjøen til Grunnhåen. Og videre 30m ned til Femunden. Det er nok begrenset hvor mye av dette som er padlebart. Det finnes en tv-episode med Lars Monsen der han tar seg ned der med Ally kano, men nevner nok at det er en grunn hvorfor så få velger den ruta.
  20. Dagens føre: truger og vadere, dvs 50cm råtten snø med stedvis opp til 30cm vann under.
  21. Har hytte litt lengre sør i Tufsingdalen. Det er ofte mulig rundt 17. mai å gå på ski fra snøflekk til snøflekk tidlig på dagen og spesielt i norvendte fjellsider. Neppe mulig å gå sammenhengende tur over flere dager, og ikke føre til å gå med pulk / sekk. Regn med en god del rotten snø og åpne bekker også. Så om du vil ligge på fast plass og gå formiddagsturer kan du kanskje få deg en fin opplevelse, med mye dyreliv denne tiden. Hvis ikke, dra et annet sted, eller vent til medio juni.
  22. Det ble preparert skiløyper i området sist helg. Anbefaler å finne på noe annet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.