Gå til innhold
  • Bli medlem

Primus Motor

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Primus Motor

  1. Ja, har prøvd bioetanol (kun en fylling) og rødsprit i denne varmeren. Jeg ville teste om det var noe forskjell i lukt på avgassen, men merket ikke forskjell. Har ikke målt / testet om det er noen forskjell på effekt, men antar at de to er like i så måte. Ellers er vel bioetanol mye dyrere enn røsprit, spesielt rødsprit fra Biltema? Navnet "bioetanol" er et motenavn på linje med andre "bio-ett eller annet". Etanol (C2H5OH) er vanlig drikkesprit / drikkealkohol og er for det meste basert på gjæring av "biologisk" sukker og destillering. "Bioetanol" og røsprit har tilsatt "gift" og bør ikke drikkes.
  2. Hei der "Tents and Trails" nede ved starten på Brooklyn bridge er en flott butikk. Liten og trang, -over flere etasjer, -men fullstappet av utstyr fra gulv til tak. Og vel så det... Var her i fjor sommer og kjøpte et par MSR primuser. Amerikansk utstyr er rimelig, mens skandinavisk og annet utenlandsk ikke virker billig. Spennende butikk med god service.
  3. Hei der Sjekket sprengtegning (deletegning) hos Optimus. http://www.optimusstoves.com/fileadmin/user_upload/optimus/Downloads/88_Hiker__spr%C3%A4ngskiss.pdf Det er et lite filter i koblingen mellom fuelrøret og brenneren. Dette lille filteret har minimal overflate, kan lett gå halvtett, og kan være en mulig årsak til effektproblemet ditt. Denne brenneren skal normalt koke opp 1 liter vann på 3-5 minutt.
  4. For meg høres dette ut som et dyseproblem. Dette er en relativt ny primus som du skriver. Den har den "moderne" dyserensemetoden, -bruke en magnet som dytter dyserensenåla opp gjennom dysa. På denne modellen (og også på de gamle "skru opp/ned dyserensenåla" -modellene) kan rensenåla brenne fast i dysa. Hvis det er fyr i brenneren og du tar ut reguleringsrattet og skyver brenneren inn mot parkert posisjon (over magneten), vil nåla poppe opp og raskt kunne brenne fast i dysehullet. Ta ut dysa og sjekk om nåla henger fast i dysehullet og om dyse + rommet under er rent. På en ny tilsv brennertype fra Optimus fant jeg en gang rester av stoff / filt i dette området! Med dysa ute: Tøm tanken helt, pump opp trykk, åpne regularingsrattet (utendørs, eller med bøtte under primusen). Det skal nå sprute ut rester av fuel, etterfulgt av et bra "hviss" når lufta kommer ut fra åpent reguleringsratt. Hvis det er dårlig flow, har du forsnevring / skitt i nåleventil, -det tynne røret fra tanken, -eller i innløpet fra tanken. Jeg er ikke sikker på om det sitter et filter i utløpet fra tanken, -jeg har ikke denne modellen selv, -kun tre forskjellige "forgjengere". Lykke til.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.