Gå til innhold

Stone-T

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  110
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
 2. Liker
  Stone-T fikk poeng fra The Lone Wolf i Om ikke breene smelter fort nok - så kan de jo få litt hjelp!   
  Hjelpe mæ, er det mulig????
  Jeg måtte sjekke kalenderen min, men det er 1. Oktober, ikke April...
  At noen på et sent nachspiel kommer opp med ideen er så, men at de husket den når de våknet på søndagen, og i tillegg fikk satt den ut i live?
  Snakk om miljøværsting da gitt!
 3. Liker
  Stone-T ga poeng til Kristinalet i Tur i nærhet av Trondheim   
  Blir Oppdal, så inn mot Orkelsjøen. Enkelt å komme seg til og fra for en kort helgetur.
 4. Liker
 5. Liker
 6. Liker
  Stone-T fikk poeng fra esw i Fotokonkurranse. Ditt beste turbilde fra sommeren. Premie er å kjøre hundespann for to.   
  Ettermiddag ved teltet

 7. Liker
 8. Liker
 9. Liker
  Stone-T ga poeng til Thoreau i Hillebergtelt revnet i vind   
  Når det gjelder dette lettvektshysteriet mange sverger til, er det ikke bedre å gå ned noen kilo? Snakker også for meg selv i den forbindelse.....
   
  Kan det være så viktig med lettest mulig vekt om utstyret blir skjørt og lite holdbart?
 10. Liker
  Stone-T ga poeng til Timmey78 i Hillebergtelt revnet i vind   
  Ett telt som har revnet så er Hilleberg sitt gode rykte ødelagt? Stoler langt mere på Hillebergteltene mine enn "billigteltene" mine iallfall. Sover nesten bedre jo verre været er:) 
 11. Liker
  Stone-T ga poeng til esw i Hillebergtelt revnet i vind   
  Med litt erfaring ved symaskinen selv vil jeg tro at det er vanskelig å sy duk som er svekket, med godt og holdbart resultat. Da måtte de i så fall ha gitt (eventuelt rabattert) et nytt yttertelt. For min del blir dette for mye å forvente når teltet er 10 år gammelt og har vært brukt i over 100døgn. Da har lettvekstutstyr rett og slett begynt å nærme seg slutten av levetiden. Det kan godt være at trådstarteren har vært uheldig i så måte at han har et eksemplar som tar kvelden litt før gjennomsnittet, men tross alt har det holdt ut 2x lengste reklamasjonsfristen iht forbrukerkjøpsloven.
 12. Liker
  Stone-T ga poeng til Nikke i Hillebergtelt revnet i vind   
  Jeg blir matt av mindre.

  Hvilken verdi pr-messig skulle Hilleberg hente ut av å gi en skarve nordmann nytt telt i bytte for et gammelt telt? Hvordan kunne Hilleberg brukt denne saken i markedsføring?
  Tror noen tillegger potensialet til feks FF vel mye påvirkningskraft.
  Dessuten, vi vet lite om antall reklamasjoner Hilleberg har på verdensbasis pr år. Trolig finner Hilleberg bedre pr-muligheter i andre, relevante, reklamasjoner.

  "Lakken sprakk på min BMW etter bare 10år/150.000km, jeg vil derfor ha en ny bil." jez.
 13. Liker
  Stone-T ga poeng til Omnilite i Hillebergtelt revnet i vind   
  Er det virkelig sånn at man skal forvente å få nytt produkt av en produsent om noe en har brukt i 10 år går i stykker?
  Og hvilken rett har man til å sutre i sosiale medier om en ikke får viljen sin?
 14. Liker
  Stone-T ga poeng til REJOHN i Norrøna recon   
  Du kaller din oppfatning seriøs, kan det muligens komme av at du aldri har vært ute i 2 grader, sterk vind og regn i 12-16m i sekundet? Det har jeg opplevd et par ganger, og vært sjeleglad for Gore-tex klær. Riktignok den gamle Recon jakken (og Dovre bukse).
  Jeg har i mange år, over 10, brukt ytreklær som koster opp mot 7000 for et sett, med god samvittighet .

  Buksa vare 8 måneder og jakken noe over to år, og jeg er glad for å ha råd til å fornye klærne når det er nødvendig.
 15. Liker
  Stone-T ga poeng til REs i En liten motvekt til jegertvillingene.   
  Etter at skyteglade tvillinger har fått en del pes her på forumet så har NRK nylig vist noen programmer om eneboeren Severin.
  Personlig likte jeg programmene, og spesielt det siste. Aldri har vel noen snakket så lite og fortalt så mye.
  Programme sluttet med at hovedpersonen jaktet hjort som ham dro hjem etter geviret for så å lage seg et måltid hjortefillet.
  Slik går det faktisk an å fremstille hjortejakt uten at det blir sakt et eneste ord, men stemning var det like vel nok av.
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 16. Liker
  Stone-T ga poeng til steingrd i Når 1km er nok   
  Det er ikke alltid man trenger dra så langt, noen ganger er 1km akkurat passe.
   
  Turkompisen og jeg har vært på mange turer med de eldste ungene, begge 7, men småsøsknene har ofte måttet bli igjen hjemme. De klarer ikke gå så langt, eller det er for kaldt, det passer ikke denne gangen osv har blitt brukt som unnskyldning. Men endelig skulle det bli en tur med de minste ungene igjen, på deres premisser; det vil si bøtter og spann med kakao, lek og moro!
   
  Ikke så langt og ikke så lenge, men akkurat nok til at de kan si de har vært ute en vinternatt før.
   
  Egentlig skulle vi dra ganske langt hjemmefra, en 20 minutters kjøretur kan føles ganske lang når det eneste som blir sagt er "Er vi snart fremme?".
   
  Men da vi ankom planlagt sted var det andre folk der og Georg (3.5 år) måtte innse at han nettopp hadde gått 1km til ingen nytte, så vi måtte snu og traske tilbake til bilen. Litt godteri hjalp på motivasjonen.
   
   

   
  Dermed ble det nok en biltur og vi dro dit vi egentlig burde dratt med en gang, i Vår Egen skog.
   
  På vei innover i skogen på leting etter den perfekt leirplass fant vi restene av en gapahuk på en liten topp med flott utsikt. Her ble det vurdert om vi skulle gjøre den i stand igjen, men så kom vi på at det var jo ungene som skulle få bestemme, og de ville ha telt. Skikkelig telt og ikke bare en ussel presenning. 
   
  Georg klatrer i gapahukrestene.
   

   
  Vi tuslet ned til vannet igjen, fant en fin plass og samarbeidet om å slå opp teltet; annenhver teltplugg, rettferdig må det være.
   
  Neste prosjekt var kakao / kaffe / pølser. Jeg trodde det fantes grenser for hvor mye kakao som kunne drikkes, og hvor fort man kunne få i seg en kakaokopp, der tok jeg skammelig feil gitt. Den neste timen dreide seg stort sett om å koke opp vann, røre inn kakaopulver i vannet og pent formane ungene om å ikke søle så veldig mye på tøyet sitt. 
   

   

   
  Plutselig ble det leggetid og joda, det ble litt "Jeg vil hjem til mamma" i noen få minutter, men det ga seg heldigvis raskt. Bøker ble lest, bamser ble kost og ritualer ble fulgt. Og før vi visste ordet av det sov vi alle fire.
   
  Helt til to av oss våknet igjen og satte kursen ut mot bålet for litt voksentid  Nå som ungene sov kunne vi jo nyte en øl eller to, og pølsemiddagen var egentlig mest for ungene, så vi delte en pose Fuizion Freeze Dried Coq Au Vin og noen flasker Austmann Onkel i Amerika. 
   
  (Om Fuizion så synes jeg det er god smak og bra mat, men porsjonene er litt små, og de veldig dype og smale posene er utrolig upraktiske, man ender jo opp med bare griseri.)
   
  Neste morgen våknet vi brått og med kjempesmil om munnen. Og da vi omsider fikk somlet oss inn i klær og ut av teltet ble vi overrasket av et lyst og hvitt landskap. Snø! 
   
  Her måtte det utforskes på nytt! Vi sanket ved, fant uttallige grevlinghuler, beverspor og ikke minst ekornspor. Joda, helt sant.
   

   
  "Morrabålet er det beste bålet" pleier jeg å si, og her ble det servert eggerøre, kakao, bacon, kakao, polarbrød med nugatti og kakao. Og kaffe selvsagt. Og kakao.
   

   
  Det finnes grenser for hvor lenge en treåring kan holde seg varm ved å drikke kakao og før man vet ordet av det så er man kald og man vil hjem. Nå. Soveposer, liggeunderlag, krimskrams, sekker og telt ble pakket i rekordfart og vi gikk den korte turen ned til bilen.
   

   
  Tur med unger er alltid gøy og denne turen var intet unntak. Men tur med små unger er ikke bare ferie og lek, det er også masing og enda mer masing Men det blir bedre etterhvert, helt klart.
   
  Og så får vi bare håpe at de husker noe av dette når de blir eldre og at et bittelite frø blir sådd slik at de også drar på akkurat passe lange turer med sine barn, en gang i fremtiden.
 17. Liker
  Stone-T ga poeng til Anti i Kjøpe Ryggsekk   
  Eller nesten tre halvlitere! (for de av oss som liker å konsumere vekta i løpet av turen)
 18. Liker
  Stone-T ga poeng til afe i Totalvekt på bo og sove   
  telt: 1,7kg
  sovepose i vanntett pakkpose: 1,5kg
  liggeunderlag: 0,5kg

  Etter eit bomkjøp av lettvektstelt av amerikansk modell, er det heilt uaktuelt for meg å reise til fjells med den type telt. Så 1,7kg reknar eg som nær grensa for kor lett eit telt kan vera for å ha plass til meg og sekken min. For den som ikkje er så lang, er det litt å spare i endå mindre telt, og det er tildels mykje å spare på kortare sovepose. Det er i alle fall langt betre utvalg av lette soveposar for korte personar.

  I tillegg må du ha mat og utstyr for å tilberede maten. Og litt ekstra klede, i alle fall dersom det er vær så ein har lite på seg.
 19. Liker
  Stone-T ga poeng til Bjarne H.S. i Hvordan lager du din "fiskegryte"?   
  Funker fint med kokfæsk, men heller ikke min favoritt. La fiskestykkene trekke i saltet, kokende vann til den slipper beina. Fisken skal ikke kokes altså. Anbefaler heller gjerne Lofoten fiskesuppe fra Toro med en dæsj tørrmelk oppi og fine terninger med fersk fisk. Snadder mat og mektig! Lett å kokkelere i leiren.
   

   

 20. Liker
  Stone-T ga poeng til Bamsemums i Nytt telt. Hilleberg Enan   
  Jeg dro på meg prøvekanin-pelsen og bestilte et grønt Enan hos outnorth i dag.
  Så får vi se på leveringstid og når jeg rekker å ta det i bruk...
 21. Liker
  Stone-T ga poeng til famjsv i Det perfekte tau?   
  Paracord 550
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 22. Liker
  Stone-T ga poeng til LightDan i Er langtur med hund ett lovbrudd?   
  Jag har hört att det var en lov, men en veileder ger ju massa utrymme för skjönn och sunt förnuft.
  @Skjult lenke - logg inn for å se den
  tack för länken.

  Då har man lärt något nytt idag igen!
  Kan tryggt fortsätta planlägga turen utan att få Mattilsynet på mig.
 23. Liker
  Stone-T ga poeng til Rismyhr i I gammelfurua sitt rike [FILM]   
  Hei folkens!   Er ute med ny film, dette er den lengste filmen jeg har laget siden "En vandring i grenseland" ble til. Mange timers arbeid ligger bak, håper dere liker den.    God tur!   Fra youtube:   "I februar gikk turen til Femundsmarka Nasjonalpark, som sammen med tilgrensende verneområder på svensk side utgjør en av de største sammenhengende villmarksområdene i Sør-Skandinavia.   For ti tusen år siden trakk isen seg tilbake og la igjen et øde, urtidspreget dødislandskap. Et landskap som nesten ikke har forandret seg siden den gang. En uke ble tilbrakt i området, med ski og pulk."
 24. Liker
  Stone-T fikk poeng fra famjsv i Gå Oslo - Trondheim?   
  Eller ta toget til Trondheim og gå til Mosjøen
 25. Liker
  Stone-T ga poeng til Lompa i Blyhagl igjen..   
  Og jeg bor midt i Oslo, så jeg fant det lurt å vente litt jeg også..
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.