Gå til innhold

Returbukken

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Returbukken

  Sikkerhet på tur......våpen?

  Tror ikke fyren trakk Colten sin så veldig ofte. Han hadde vel heller en forestilling om, eller ville veldig, at den snille, norske naturen skulle være lik den Canadiske, både når det gjaldt bjørnetetthet og utstrekning, og var på den måten vel ofte i nærheten av imaginære bjørner. Jeg tror det er viktig å skille på vår egen lille bakgård og strøk på kloden hvor det virkelig er viktig å ta hensyn til rovdyrfaren.
 2. Returbukken

  Sikkerhet på tur......våpen?

  Adler: Går du virkelig rundt og venter på at ulven skal slå til, og at du kan bli neste offer, når du er ute i naturen? I norsk natur? Seriøst?
 3. Returbukken

  Sikkerhet på tur......våpen?

  I det nå nedlagte forumet på Friluftsliv.no opptrådte for noen år siden en fyr som på sine tøffe turer "på de endeløse viddene rundt Røros" stadig "sendte bort" bjørn som nærmet seg ved hjelp av knallskudd. Samme fyren hadde også en Colt .45 som standard inventar i sekken sin på tur. Jeg tror at det mest er inni hue på enkelte at rovdyrfaren i (fastlands)norsk utmark holder til. I virkelighetens verden er den tilnærmet fraværende, hvis man ser bort fra at statistikken hadde en topp i 1906 med hendelsen i Vassfaret.
 4. Returbukken

  villmarkskunnskap?

  Bøker om flora og fauna og andre håndfaste ting er forsåvidt grei lærdom, men når det gjelder "ulike teknikker og andre relevante ting" vil jeg i tillegg foreslå "prøve og feile-metoden". Ingen ting er så grunnleggende tilfredsstillende som det å gå på trynet og lære av det "the hard way". Selvfølgelig er det greit å unngå de helt store blemmene ved å lese om andres erfaringer, men jeg garanterer at du blir mest fornøyd med det du lærer ved å prøve selv.
 5. Returbukken

  Hva hadde du pakket? (3 mnd overlevelses-tur)

  Hva ville McGyver ha gjort, tro?
 6. Returbukken

  en døgnflue eller fremtiden

  Når batteriet er tomt så er det tomt, men like tungt, og du står der i ei jakke full av metalltråder som leder varme bort fra kroppen. Mener å ha sett noe liknende i salg for 20-30 år siden, en slags heldekkende dress med innlagte varmetråder. En døgnflue det også. Ull og flytende brensel har alltid fungert.
 7. Returbukken

  Hva hadde du pakket? (3 mnd overlevelses-tur)

  Ser for meg følgende avslutning på denne casen: "...og etter tre måneder var endelig den verdensomspennende atomkrigen over, og jeg var tilbake i den vanlige tralten takket være at jeg hadde vært forutseende og godt utrustet til fjelltur".
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.