Gå til innhold

Bjørn J

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 965
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  25

Bjørn J vant dagen sist 28. mai

Bjørn J hadde mest likt innhold!

Om Bjørn J

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

4 269 profilvisninger
 1. Her er et sitat fra Petter Bøckmann (Bondebladet): "– De farligste dyrene i Norge målt i antall drepte mennesker er sannsynligvis kyr. De er hverken iltre eller vil oss noe vondt - det skyldes snarere at de går i flokk, er store og at mennesker ofte kommer i kontakt med dem." Alle vet at man skal holde seg unna elg med kalv. Det samme gjelder kyr med kalv, beskyttelsesinstinktet er sterkt. Og turgåere med hund blir oftere angrepet.
 2. Kanskje ikke mye hjelp, men for noen år siden fisket jeg i et fjellvann i Tromsø (ved Skarvassbu). Det var is nesten på hele vannet, men enkelte steder var det noen få meter vann mellom land og iskanten. Etter kort tid fikk jeg ei røye, men det er den tynneste røya jeg har sett, den hadde tydeligvis hatt det veldig knagert i løpet av vinteren. Men det viser i hvert fall at det er mulig å få fisk fra land mens det ennå ligger mye is på vannet
 3. Norrøna følger også RDS, og Fjällräven garanterer at dunet er 100% sporbart, og plukket av døde fugler.
 4. At en pose blir fylt med dun i Tyskland sier lite om hvor duna kommer fra, og om den er plukket fra døde fugler. For ikke mange år siden ble det også plukket dun fra levende fugler i Europa, Ungarn var et skrekkeksempel. Forholdene er blitt bedre over hele verden, også i Kina. Jeg savner en dokumentasjon på påstanden om at "mye av kinaproduktene er fylt med dun fra ender som blir plukket levende".
 5. Enig, dette faller utenfor mitt begrep av "mat". Jeg kan gå med på å kalle det "næring" For min del er det å fyre opp kjøkkenet og lage god og forhåpentligvis velsmakende mat et høydepunkt når man har slått leir og satt opp teltet.
 6. Du bør også vurdere om du vil ha en eller to staver. Én stav hjelper veldig bra, og gir god støtte, særlig i bakker og skrått terreng. Jeg synes to staver blir litt uhåndterlig og upraktisk, men det kommer jo an på hvor dårlige knær/bein man har.
 7. Jeg har dårlig erfaring med fliplock (hva pokker kaller man det på norsk) både på staver og kamerastativ. På vandrestaver har det lett for å hekte seg i småkvist og tjafs, og det blir fort slarkete. Jeg synes skrulås fungerer best, der du vrir to ledd mot hverandre for å åpne og låse. Jeg har Leki og Komperdell vandrestaver, begge har vært gode, men Komperdell virker et hakk over kvalitetsmessig.
 8. Helt klart Reinsfjell fordi det har to innganger og to fortelt. For min del er telt som skrår så mye bakover i innerteltet som Lofoten helt uaktuelle, de gir mye dårligere romfølelse enn telt av typen Reinsfjell. Forøvrig er det litt synd du har låst deg på de to teltene, det finnes andre gode, lette alternativer. Men det høres ut som du har bestemt deg
 9. Ja, men jeg tror det kan variere fra butikk til butikk. Min lokale xxl selger pent brukte innbyttesko til halv pris, de har tidvis mange par sko i den bingen. Kun sko som er så stygge/slitte at de ikke regner med å få dem solgt, blir kastet. Systemet blir utnyttet, noen kjøper sko rett før de skal på langtur, og kommer tilbake rett før bytteretten går ut, og får et nytt par. Jeg har byttet brukte sko på den måten, de trengte ikke emballasje, men selvsagt kvittering. Skal du bytte ubrukte sko som xxl kan selge som nye, må du ha emballasje, naturlig nok.
 10. Ja, jeg ville byttet. Tror du vil oppleve at stanga blir som en stokk, og vanskelig å spenne opp under kast. Men jeg synes forsåvidt 10-30 også høres litt stivt ut dersom du ikke bruker sluker tyngre enn 14 gram. Men den er bedre enn 14-40-stanga
 11. Helt klart et godt poeng. Helsport, Norrøna, Bergans (og sikkert noen andre) er kjent for sin gode service, selv om produktene deres lages utenlands. Det er utrolig hvor lite varer som faktisk produseres i Norge. Men mange norske importører tar også ansvar og gir god hjelp, selv om de "bare" er importør. Å importere en vare selv kan være rimeligere, men hvis man skal reklamere eller trenger hjelp, kan det være problematisk.
 12. Takk, jeg lette på weatherhawk sine egne sider, men fant ikke noe der.
 13. Store deler av verden sliter for tiden, ikke bare Norge, et av verdens rikeste land og med et av de beste velferdssystemene for innbyggerne.
 14. Kestrel oppgir at den er kalibrert til vindstyrker opptil 40 m/s (orkan starter på 33). Weatherhawk oppgir ikke noe maks. vindstyrke på sine Windmate, dessuten har de sluttet å lage vindmålere.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.