Gå til innhold
 • Bli medlem

LA3QMA

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  52
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om LA3QMA

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Svarene er kryptiske for å spare plass på meldingen man får i retur. Er ikke så kryptiske egentlig men kan jo være greit med en liten laminert "kodebok". Har prøvd tjenesten men fikk aldri svar fra den, Mulig den var nede den dagen jeg testet. Bruker man en tlf med inreach app så kunne man jo fått laget en extern app som konverterer forkortelsene tilbake til full tekst.
 2. Husker ikke prisen men fornøyd med kjapp leveringstid hos [Hidden Content] som er firmaet [Hidden Content]
 3. Ser at flere sier at SPOT melding ikke kommer frem. SPOT i forhold til andre satelitt dingzer har sine begrensninger men felles for dem alle er at det til slutt baserer seg på 3-part mobiltjenestene som SMS. Så for å være litt rettferdig mot selve systemet så kan det være andre ledd det feiler. Det betyr at SPOT kan ha fått igjennom meldingen men at når systemet sender ut SMS så feiler det på mottaket. Det er ikke alltid mobilnettet sender en melding på nytt. På min SPOT har jeg både lagt inn SMS og e-post til mottaker for da øker man sjangsen for at et av mediene kommer frem. Jeg
 4. Jeg har SPOT og Inreach. SPOT har noen deknings "hull" slik at de som ikke er bevist på begrensningene til alle former for radio/satelitt vil oppleve den som "upålitelig" i noen områder. Inreach har bedre dekning og gir mange andre fordeler. Spesielt er dette med 2veis kommunikasjon er gull verdt. Appen til Inreach med kart som går via BlueTooth er helt ok men erstatter ikke papirkart og/eller skikkelige GPS kart. Inreach har også fordel med at den forteller deg om kommunikasjonen gikk greit. Du kan se din egen posisjon og du får mer for pengene med tanke på antall meldinger og sporl
 5. Som viddal beskrev så er også min erfaring at det er litt lite for 2 personer om vinteren. Selv om man lar noe være ute så blir det lite plass. Andre årstider er plassen helt ok. Har benyttet mitt i kraftig vind hvor jeg var glad jeg gikk over barduner etc før jeg krøp i hi. Når uværet kom så stod teltet like godt men jeg sov ikke så godt som vanlig.
 6. Skal prøve fra PC men nettbrettet og tapatalk henviser til et innlegg men ikke noe info om bestilling etc.
 7. Fint innlegg. Angående kondens om vinteren så er ikke dette et stort problem. Lufter man for dårlig har jeg fått litt snø på innerteltet der man puster ut når man sover.
 8. Bruk altid lithium. Alkaliske kun til nød og ikke vanlig bruk. Man får nå mye billigere lithiumbatterier enn før og de har bedre egenskaper med tanke på hvor mye strøm man kan trekke ut av dem.de tåler også bedre kulde. På lengre turer tar jeg batteriene fra SPOT og putter i kamera og helt nye i SPOT. Da vet jeg at SPOT er 100% og så bruker jeg opp de gamle på kamera. Men som produsenten skriver er det bare fordeler med lithiumbatterier vs alkaliske. Når den sender sos vil nok de alkaliske knele mye raskere og bli varm pga mye større strømforbruk enn vanlig tracking/meldinger.
 9. Jeg har kun opplevd at SPOT melding ikke kom fram en gang. Da hadde de endret måten sms lagres i web interfacet. Derfor altid lurt å sende en test melding før man går. Svakheten til SPOT er enveis meldinger som den vil prøve å sende 3 ganger i løpet av 20 min om jeg ikke husker feil. Satellittene er langt sør og krever at brukeren er observang på dette. Jeg har også inreach og her er fordelen toveis meldinger mange flere satellitter og man er ikke like avhengig å ha god sikt sørover. Som oftest bruker SPOT 1-2 min før jeg får en melding mens inreach ofte er under 30sec. Det er også viktig å hu
 10. Synmat 7 har jeg god erfaring med sommer og vinter. Om vinteren har jeg et tynt underlag i bunn. Med litt trening pakker man den fort sammen men det tar mer tid enn de uten luft av naturlige årsaker. Pumpe den opp i —15 er litt slit om man er kald på fingrene. Har man en tynn brødpose så kan man pumpe med vottene på det tetter hullet greit nok.
 11. Har et Allak telt og ting som ikke drypper legger jeg på innerduken. God plass før det tar borti ytterduk. Er utrolig god lufting på det teltet så det hjelper også.
 12. Oppdateringen til SPOT i tracking modus er 15min og er gjort slik for å begrense båndbredden som kortnummer som 911, help og ok blir "prioritert". Bruker man enheten til fots så begrenser det seg hvor langt man kommer på 15 min. Nødmeldingene sendes mye oftere. Så lenge du er i en sone med dekning så vil satelitten kunne plukke opp signalet gitt at "pakken" ikke kolliderer. Derfor sendes de fleste pakkene flere ganger. En ok melding sies å kunne ta opp til 20min å få sendt men det er basert på at man alltid sender den flere ganger. Har du dekning og ingen andre sender samtidig som deg så
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.