Jump to content

MeFF

Aktiv medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

About MeFF

MeFF's Achievements

 1. Jeg lot Polarisen både forvarmes skikkelig. Samt vært i drift ca 5-6 minutter før jeg satt på gryta for å teste. Stemmer at det er biltema sin 3 sesongs (blå) som ble brukt til Primetechen. Er jo glad for å se at primetechen fungerer så bra. Gjør jo bare en super brenner enda bedre. Men synes likevel at det er litt underlig at Polarisen ikke er bedre. Og ja, Nova/Polaris kunne nok med fordel vært solgt med hørselsvern. Personlig synes jeg det likevel er noe beroligende med å vite at den brenner. (Primetechen er så stille at jeg av og til tror den er sluknet)
 2. Mine tidligere novaer har foretrukket alkylatbensin, så antok det samme her. Flammen er kjempefin, så ser ut som denne også liker det. Forvarmet skikkelig, og vært fyr i den en stund før jeg satt på gryta. Tenkte også at kanskje det var trykket. Så har prøvd en gang med det jeg mener er unormalt mye trykk. Men skal ta en ny test etterpå med enda mer. Samboer ser ikke helt vitsen med desilitermål, termometer og stoppeklokke.... Men jeg forsikrer henne med at det drives forskning på semihøyt nivå!
 3. De siste 15 årene har jeg vært en trofast bruker av Optimus Nova. Novaen måtte til slutt pensjoneres, og jeg gikk derfor over til en Primus Primetech. Superfornøyd. Likevel overbeviste jeg meg selv om at jeg trenger en multifuelbrenner også. "Gass fungerer jo ikke så bra vinterstid". (Eventuelt at trangen etter ny brenner ble for stor). I helgen kjøpte jeg en Optimus Polaris. Jeg tenkte derfor å sammenlikne koketid på da hhv. Optimus Polaris m/ Coleman fuel (vet ærlig talt ikke hva det er i praksis) og Primus Primetech på biltema gass. Jeg benyttet Primus Primetech sin 2,3l gryte med varmeveksler. Innendørs i en garasje. Anslår temperaturen til å være ca 0 grader. Resultatene fikk meg til å stusse: Primus Primetech brukte 4,5min på å få 1 liter iskaldt vann til å fosskoke. Noe jeg anså som forventet. Optimus Polaris brukte 6,5min på å få 1 liter iskaldt vann til å fosskoke. Noe jeg synes var rart. Jeg gjentok testen et par dager etterpå, og ca samme resultat. Polarisen brenner med en helt blå, fin og hissig flamme. Skal ikke i teorien Polarisen gi mer effekt og da også koke vannet kjappere enn Primetechen? Eller er rett og slett Primetechen såpass overlegen effektiv selv i et vindstille og medium kaldt scenario?
 4. Om ikke du trenger kjele som i kaffekjele, kan jeg varmt anbefale Optimus Terra He cookset. Jeg har brukt det i mange år. Veldig fornøyd med at stekepannen ikke er så tynn at den buler opp etter kort tid. Samt at undersidene av panne og gryte har "mønster" for antiskli. Kan bruke medfølgende pose for å la evnt gryterett slowcooke mens man feks steiker/koker annen mat. Vekten er modulær i forhold til hvor mye du gidder å ta med deg.
 5. Min kjære Optimus Nova har nylig fått et lite problem. Merket her om dagen at selve brennehodet satt litt løst i brennerhuset. Så tenkte å stramme til den mutteren som sitter på undersiden. Så fort jeg pirket borti mutteren med universalverktøyet, knakk likegodt hele mutteren og bunnen av brenneren av (gjengene). Vet ikke om det var en god nok forklaring... Spørsmålet mitt nå er om det er mulig å sveise selve brennehodet fast i brennerhuset fra undersiden? Tenkte først og fremst på i forhold til de forskjellige metallene osv... (jeg er helt grønn på både sveiseområdet og hva primusen er laget av). Og ja, jeg hadde tenkt å delegere oppdraget til noen mer kyndige. Bildet vedlagt er hentet fra nettet. Min er et hakk eldre, fra 2003.
 6. Snakka med uniflame nå! Stemte det dere sa, om at den ikke skal kunne snurres rundt! Så bestilte meg en slange til å ha i tilfelle det skulle bli lekk! 285kr med porto. Suveren service av dem!
 7. Nå ble jeg i tvil. Såpass i tvil at jeg gikk ut av min varme seng, opp på loftet og fant frem min trofaste Nova. Skal ikke koblingen som avbildet nedenfor kunne snurres rundt? Min kan. Men ble i tvil om den har kunnet det før eller ei....
 8. Gjelder dette alle G-max butikker, eller typisk kun en nyåpnet en?
 9. Jeg er på jakt etter nye fjellsko, og hadde egentlig sett meg ut nettopp Crispi Skarven. Men nå ble jeg plutselig i tvil... Er det et kjent fenomen at Skarven-skoene sprekker fremme med foten?
 10. Eneste problemet nå er vel at jeg allerede har sett igjennom alle filmene deres! Hehe Ser allerede frem til neste!
 11. Veldig bra skrevet! Liker spesielt dokumenteringen i form av bilder og ikke minst video! Gjør sånn at det klør i bena etter å gå på tur. Tror jeg også må prøve kamera på neste tur... Ser videre at du har flere filmer, og kan trygt si du herved har fått en ny "fan".
 12. Takk for suverent kjappe svar! Rettet opp nåla, samt skrapte litt på filteret, og den brenner nå så fint som aldri før! dsk: Da tok jeg visst feil av at jeg hadde den eldste. Hehe...
 13. Hei. Har den siste tiden sett antydninger til at min trofaste Optimus Nova (Den eldste versjonen) brenner med små snev av pulseringer i flammen. Har alltid brukt fritidsparafin filtrert gjennom kaffefilter (gammelt råd jeg fikk av forhandler). Jeg skrudde fra hverandre primusen igår, og bet da merke i at rensenålen var litt skjev. Men mitt spørsmål er derfor; Skal rensenålen være litt skjev\bøyd? eller helt rett? Jeg byttet rensenål når Novaen var ny (produksjonsfeil i 2004, den var knekt) men kan ikke huske hvorvidt den var rett eller ei...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy