Gå til innhold

oziranger

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. oziranger

  Sunnmøre sist helg

  Ja. det vert ein liten skitur. Ca 10 km = 1 time til 1 1/2 alt etter form. Frå skolholten 240 til der ein for alvor dreiar til høgre rundt Urdfjellet 850. Snøskredfare må alltid vurderast. Det er som Svein skriv, spesielt eit problem inst ved Grønevatna då det er so smalt at skred kan kome frå to sider og der er ikkje nokon snøgg retrett. Både austa- og vestaver kan her byggje opp skavlar. Startar ein tidleg frå "Auresida" kan ein på ettermiddagen ta returen ned i Velledalen.
 2. oziranger

  Sunnmøre sist helg

  Hva med å ta av til Sykkylven sentrum og kjøre gamle Rv 60 til Hydro-Texaco stasjonen. Derfra tar man til venstre ved siden av verkstedhallene og følger denne veien så langt den er kjørbar. Derfra er det å ta skiene fatt til man kommer til Skålholten. Her tar man over brua og runder Gimsdalstinden på venstre side og fortsetter innover Gimsdalen til Grønevatna. Derfra går man rett fram og opp og er kommet til siste delen av Urdfjellet. Bare hold til høyre hele tiden så gir rutevalget seg selv.
 3. Det var da ein voldsom diskusjon. Eg har gått i fjellet i mange år og kan på mange måtar sei meg samd i dei som vil stenge visse grupper ute frå fjellheimen. Har vi ikkje alle opplevd å møte hyggelege nye landsmenn med store feil i utstyrsval. Personar som lyttar innteressert når du forsøker å rettleie dei vedkomande dette. Rettleie dei i ruteval osb. Men har vi ikkje alle også opplevd å møte AUSTLENDINGAR. Sjølvsikre til 1000, fullstendig blanke når det gjeld fjellkunnskap. Rapande ved borda på hyttene. Brautande og bråkande når andre skal sove. Fullstendig ute av stand til å forstå vanleg høfleg tale, når dei vert bedne om å roe seg. Eg støttar fullt ut forslaga om å avgrense fjellheimen slik at visse grupper ikkje vert ønskt velkomne. Austlendingar, spesielt dei som berre brukar A i villa og Visa, bør visast bort.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.