Gå til innhold

Nissemor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  74
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Nissemor ga poeng til Fantorangen i Tur til Sikatjønna   
  Jeg og datteren på 8 fikk plutselig en ettermiddag et illebefinnende og bestemte oss for å ta turen opp til Sikatjønna i Klæbu kommune. Parkerte ved Brøttem parkering. Vi passerte bommen og gikk "rett frem". Videre var det en oversiktlig skogsvei og etter hvert sti. Vi brukte vel ca. 2 timer opp - men det var godt med pauser underveis for å titte på alt mulig man fant på veien. Vi var ekstremt heldige med været og det var derfor "mye" folk å treffe på stien, tror vi traff på hele 3 turgåere totalt.. Når man har passert det bratte partiet kommer man over på et myrområde, anbefaler derfor godt skotøy. Vel oppe fikk vi nyte et fantastisk område og et fiskevann som tydeligvis var fullt av fisk - vi så fisk som hoppa hele kvelden/morgenen, men på tross av all den fristende fisken fikk vi ikke napp. Den ene lokale vi traff sa at vi måtte ha vært utrolig uheldige, for her fikk man visstnok fisk uansett hva. Fisk eller ei, vi hadde en super tur. Lett tilgjengelig og ikke minst overkommelig for barn. 
  Dette var også vår første tur med hengekøye. Jeg har merket "Ticket too the moon King Size" samt myggnetting, mens min datter faktisk har ei fra ebay som funka knall! Link;  Skjult lenke - logg inn for å se den Fordelen synes jeg med hengekøye, er at det er ekstremt lett vekt på samt at det går uhorvelig fort å sette opp og ta ned. Ulempen er vel kanskje for noen at man ikke får ligge helt flatt, men er du av typen som meg som har et godt sovehjerte og ikke har noe imot litt rare stillinger så vil du nok synes dette er en utrolig fin måte å sove ute på. 
    2. Liker
  Nissemor ga poeng til Mareng i Jakten på det perfekte turutstyret - en superkort guide for å nå målet   
  Litt spøk, men helt sant:
  Man må heller ikke glemme at det var en gang, for ikke så lenge siden, man ikke visste at en sekk på 25-35 kg var for tung og at man ikke kunne bruke stormkjøkken med røsprit på vinteren. Så da bare brukte man det...  💪 ✊

 3. Liker
  Nissemor ga poeng til tubbs i Jakten på det perfekte turutstyret - en superkort guide for å nå målet   
  Nei, hender jeg tar en kikk på min gamle 70 liters Bergans pakkrammesekk som hverken har sidelommer,hoftebelte eller brystreim.
  Liggeunderlag, gummistøvler, sovepose og telt hang på utsiden.
  Er da man tenker: Vi har det ikke så ille på tur i disse dager
 4. Liker
  Nissemor ga poeng til Memento mori i Sinte skigåere på fjellet.   
  For ikke å nevne isbilen! Skjønner ikke at slik unødvendig støy er lov, selv midt i beste kirketid....
 5. Liker
  Nissemor ga poeng til Humbug i Ha med hund på hengekøyetur!   
  En liten hund som sover relativt rolig burde det ikke være noe problem å ha i køya. En større, mer plasskrevende, hund tror jeg nok jeg ville plassert på bakken. Evt laget en slik: 
   
 6. Liker
  Nissemor ga poeng til Bjørn J i Advarsel mot bergfreunde.no   
  Jeg synes det er helt riktig å advare mot bergfreunde.no, og gjøre oppmerksom på at importavgifter ikke er inkludert i prisene de oppgir på den norske nettsiden de driver. At de har et ikke-norsk navn er uinteressant, det finnes nok av norske nettbutikker med fancy engelskspråklige navn (eller helt meningsløse fantasinavn for den del). For ikke lenge siden handlet jeg hos nettbutikken kitchenone.no, varen ble sendt fra Danmark, avsender var goshopping.no - ikke spesielt norske ord noen av dem. Prisene er oppgitt i NOK, med importavgifter inkludert. Varene kom etter en ukes tid. Jeg handler også jevnlig dyremat fra Tyskland, helt uproblematisk, og varene blir levert på døra. Totalsummen blir det som står på den norske nettsiden deres med norsk domenenavn.
  Bergfreunde.no er så langt jeg har registrert den eneste norskspråklige nettbutikken med norsk domene som ikke forteller hva varene faktisk kommer til å koste. Og så er det dette med kostnaden og papirarbeidet av en eventuell retur eller reklamasjon der varen må sendes tilbake til Tyskland, og du skal få ny vare eller tilbake den reparerte. Been there, done that, og vil slippe det igjen.
 7. Liker
  Nissemor ga poeng til Tryllekalkun i Dagens Finn   
  Så hva er poenget med denne posten? Fremheve et spesielt godt bruktkjøp, eller henge ut en uskyldig annonsør som forsøker å selge skiene sine, helt uvitende om at en skokk friluftsnerder diskuterer særskrivinger og uheldige formuleringer?
 8. Liker
  Nissemor ga poeng til Bjørn J i Postnord - stykkpris for varsel pr sms   
  Men det gjør de sannsynligvis. Og om de ikke selger den, skaffer "tredjepart" seg infoen likevel (som Facebookskandelen). Man trenger ikke å være paranoid, men det er skremmende å se hvor bevisstløse folk flest er og hvor lite de bryr seg om summen av all informasjon de legger ut om seg selv.
  Ta for eksempel søkeordlista til Google. Alle ord og uttrykk du har googlet ligger lagret i din profil hos Google, og den lista kan fortelle utrolig mye om deg som person. Kombiner den lista med facebookkontoen, twitterkonto, appene som leser alt i telefonen din og sender det ut,  og all annen aktivitet du gjør på nettet. Da har du et uhyre presist bilde av deg som person, din helse, din politiske tilhørighet, dine interesser, og i det hele tatt. Og du er ikke anonym om du skulle tro det - "de" vet hvem du er og hvor du bor 
 9. Liker
  Nissemor ga poeng til Tom42 i Nervesmerter i høyre kne/legg   
  Nå har skjedd.  Operert på Drammen sykehus 4 april.  Et par nerver er gitt bedre levekår, i tillegg er det foretatt en betydelig renovasjon.  Og dermed fikk kneet endelig bedre leveforhold.  Våknet rimelig smertefri, og kunne glede meg over å gå uten krykker
  Og bare det er mye å glede seg over.  9 måneder med intense smerte var litt i overkant.  På den andre siden har jeg fått et lite blikk inn i en kronikers liv.  
  Når må jeg bare summe meg litt, men kjenner jeg meg rett er jeg snart i full gang med planlegging av - ett eller annet.  Og "dette ett eller annet" blir ikke mer ambisiøst enn tur på skauen i nærmeste  nærområde med kaffekjele og winerbrød - og komme hjem og lukte bål.
   
   
 10. Liker
  Nissemor ga poeng til Anders Eriksen i pannebandFørstereisgutt på telttur   
  Så langt i sommer har det blitt flere dagsturer med hele familien og fiskestanga. Det har resultert i flotte turer og lite fisk. Ikke noe nytt der altså. Heldigvis har Tormund kost seg ute, og nå var vi klare for å ta ei natt i telt. Endelig skulle Tormund, i en alder av drøye syv måneder, oppleve sin første natt ute. Kursen ble satt mot et spennende fjellvann der det i følge ryktene skulle gå fin fisk. Dermed måtte jeg børste støv av min Bergans Alpinist-sekk på hele 130 liter. Etter Nordkalotten-turene sverget jeg at den aldri mer skulle på min rygg. Nå måtte jeg bite i det sure eplet. Det blir tydeligvis en del ekstra å bære på når man skal ha med en liten tass på tur.

  Skjult lenke - logg inn for å se den En som følger spent med på at pappa fisker. Fra en av våre dagsturer i sommer.
  Det er ikke mange stedene her på Sunnmøre man finner lett tilgjengelige fjellvann med mulighet for storfisk. Derfor velger jeg å ikke avsløre hvor vi var. Men når det er sagt, så jeg ikke mye til storfisken i løpet av det døgnet vi var der oppe. Noen fine vak registrerte jeg, men fisken ville ikke ta. Uansett var vi veldig fornøyd med turen og minstemann så ut til å trives godt. Han våknet riktignok klokken 05.15 og var klar for å starte dagen, så da var det bare å komme seg opp. Egentlig bare bra det siden vi da kunne ligge i teltåpningen og følge med på soloppgangen og naturen som våknet til liv rundt oss. Med andre ord skal det bli flere teltturer fremover. Ellers lar jeg bildene fortelle om resten av turen.

  Skjult lenke - logg inn for å se den Tormund og Kathrine er klar for tur. Skjult lenke - logg inn for å se den Et litt tyngre sekk en hva jeg er vant med. Skjult lenke - logg inn for å se den Der oppe ligger målet. Skjult lenke - logg inn for å se den Vi passet på å ta rikelig med pauser oppover. Skjult lenke - logg inn for å se den Kaldt fjellvann er aldri feil på en varm dag. Skjult lenke - logg inn for å se den Siste bakken. Skjult lenke - logg inn for å se den En som fisker og en som sover. Skjult lenke - logg inn for å se den Første turen med nytt telt. Hilleberg Kaitum 3gt. Skjult lenke - logg inn for å se den Ingen fisk å få. Skjult lenke - logg inn for å se den Leirkos. Skjult lenke - logg inn for å se den Tormund har sovnet og vi nyter stillheten og solnedgangen. Skjult lenke - logg inn for å se den Noen siste kast for kvelden. Skjult lenke - logg inn for å se den Idyll. Skjult lenke - logg inn for å se den Kaitum i solnedgang. Skjult lenke - logg inn for å se den Klokken 05.15 og dagen er i gang. Den ble startet med kaffikok i forteltet. Skjult lenke - logg inn for å se den En som følger spent med på det som skjer ute. Skjult lenke - logg inn for å se den Kan ikke klage på dette. Skjult lenke - logg inn for å se den Et siste bilde før vi satte kursen hjemover.
  Nå som første teltnatt med Mr. T er gjennomført har vi gjort oss noen erfaringer som blir gode å ta med seg videre. I sommer håper vi som tidligere nevnt på noen teltturer over flere dager. Da er det greit å ha prøvd seg litt på forhånd. Hvor vi drar er ikke bestemt. Sånn det ligger an nå, drar vi dit det er best vær. Målet er å kose oss gløgg ihjel. Utvilsomt. For far sjøl må det være et lite og naivt mål å dra opp en storfisk. Da snakker vi over kiloen. Med andre ord meget usannsynlig. Men å kose oss, det skal vi klare. Garantert! Skjult lenke - logg inn for å se den
 11. Liker
  Nissemor fikk poeng fra AltHåpErUte i På tur med revmatisme og kronisk sykdom - Tips?   
  Kunne det kanskje være en ide å flytte fokuset og ambisjonene dine litt? Ser du drømmer og fokuserer på Dovre tur til høsten: Nydelig! Men jeg tenker det muligens kan være greit å skru forventningene i bånn og bare hoppe uti det? Oppleve turgleden og heller strekke begrensninger ved ny erfaring. Ser du har utstyr allerede. Pakk det ned, og bestem deg for tur ved første mulighet. Ikke legg opp til noen store greier. Men finn en ok plass der du kan kjøre helt frem.  Sett opp telt/utstyr og kos Deg!  Ligg over en natt eller to. Lær utstyr og kropp å kjenne på ny. Bortkastet er det på ingen måte, du høster erfaringer selv om bilen er 10 meter unna. Tur-iveren vil spire ved bålet, og gleden ved å ligge ute og høre på naturen om kvelden, vil inspirere deg videre. Bare det å komme seg ut, gjør så godt. I steden for å sitte hjemme, og lure på hvor formen en hadde før kroppen streiket, er blitt av. 
 12. Liker
  Nissemor fikk poeng fra AltHåpErUte i På tur med revmatisme og kronisk sykdom - Tips?   
  Kunne det kanskje være en ide å flytte fokuset og ambisjonene dine litt? Ser du drømmer og fokuserer på Dovre tur til høsten: Nydelig! Men jeg tenker det muligens kan være greit å skru forventningene i bånn og bare hoppe uti det? Oppleve turgleden og heller strekke begrensninger ved ny erfaring. Ser du har utstyr allerede. Pakk det ned, og bestem deg for tur ved første mulighet. Ikke legg opp til noen store greier. Men finn en ok plass der du kan kjøre helt frem.  Sett opp telt/utstyr og kos Deg!  Ligg over en natt eller to. Lær utstyr og kropp å kjenne på ny. Bortkastet er det på ingen måte, du høster erfaringer selv om bilen er 10 meter unna. Tur-iveren vil spire ved bålet, og gleden ved å ligge ute og høre på naturen om kvelden, vil inspirere deg videre. Bare det å komme seg ut, gjør så godt. I steden for å sitte hjemme, og lure på hvor formen en hadde før kroppen streiket, er blitt av. 
 13. Liker
  Nissemor ga poeng til Anders Eriksen i Jomfruturen til femundsmarka   
  Du kan også parkere ved Langen gjestegård. Det gjorde vi på\ vår tur i Femundsmarka Skjult lenke - logg inn for å se den Koster noen kroner, men husker ikke hvor mye. Overkommelig var det, til og med for en Sunnmøring:) Bare å henvende seg til resepsjonen der så får du hjelp...
 14. Liker
  Nissemor ga poeng til Tobleronen i Primusplate   
  Etter å ha funnet ut at å bruke spade eller lokket til kjelen som primusplate ikke var den mest praktiske måten å spare vekt på, har jeg laget en lettvektsversjon av primusplaten min. Fremdeles overbevist om at kryssfiner er tingen, har jeg laget en plate bestående av to 3mm kryssfinerplater stiftet sammen med 1mm plast fra en dokumentmappe. Plaststykket gjør at de to platene kan foldes sammen og blir liten og kompakt. Hele greien veier ca.120 gram. Platen kan bare foldes den ene veien, og man kan enkelt flytte både flaske og brenner med en hånd. 15. Liker
  Nissemor ga poeng til esw i Kanotur med en sneip på ni måneder.   
  Husk at myggen kan være nokså ivrig sommerstid i områdene rundt Isteren/Femund.
 16. Liker
  Nissemor ga poeng til Kimball i Jomfruturen til femundsmarka   
  Torsdag neste uke starter turen vår til Femundsmarka og gjett om vi gleder oss!
  Det blir meg, bikkja og en kompis fra sverige. 
  Vi har en liten ruteplan på rett under 5mil som ender opp i Røosbua og dette har vi beregnet 9 dager på.
  Det kan virke som en litt kort rute, men bedre med en kort en der vi kan ha utstikkere til områder som ser spennende ut enn en lang rute der vi kan få tidspress.
  Planen er bare å vandre så smått og fiske der vi føler for, ta bilder og bare ha det kos.
  Det blir sti der vi kan og offroad der vi må.
   
  Dag 1 tipper jeg blir tidlig opp og kjøre fra Ålesund til Synnervika. Derifra har vi valgt å gå stien opp til Lortholbua, før vi drar østover mot Røstberget.
  Det blir ca 6km "lett gange", er jo så fryktelig tungstartet kroppen og trenger litt bevegelse før den kommer skikkelig i gang.
  Er vi i fin flyt og klokka ikke alt for mye forsetter vi til vi krysser grensa til selve nasjonalparken. Hvis ikke så blir det rundt Mugga vi kamper første natta.
  Dag 2 og utover har vi ikke noen planer om hvor vi skal campe, det blir det vi føler for. 
  Heller ikke noen planer om hvor lang hver etappe skal være, det kan være fra 5 km til 2 mil, alt ettersom vi føler  Viktig og ikke ha det travelt i femundsmarka har jeg hørt rykter om!
  Jeg har personlig veldig lyst til å ta omveien om Rogen ned mot Storfisktjønnan og videre mellom Litlsjøen og Roasten.
  Men den omveien tar vi hvis det passer seg slik:)
   
  Par spørsmål på tampen: 
  1. Hvor mye kokekaffe bør en ta med seg når en er 2stk? Tenker og ta med kokekaffe for leirbruk og Guatemala pulverkaffe for evt pauser vi tar. Den pulverkaffen er knakende god forresten og kommer i en lett plastikkbeholder. Hele greia veier 150gram. Bilde nedenfor for evt referanse hvis dere er nyskjerrige på å prøve den ut. Den koster vell rundt 80kr.
  2. Parkering i Synnervike skal jeg nok finne, men evt parkeringsavgift og hvor en kan betale hadde vært kjekt å vite.
  3. Ikke fisket på en så lang tur før og heller ikke den mest rutinerte fiskeren så lurer på om det er lurt og ta med seg ekstra snøre hvis ulykken skulle være ute?
  Eventuelt tips om vann på ruta som huser storfisken er ett obligatoriskt spørsmål såklart
  Andre tips/anbefalinger er det bare å komme med også  

  Min trofaste følgesvenn Fox
   
   
   
   


 17. Liker
  Nissemor ga poeng til Miamaria i Ang bålforbudet...   
  Jeg tolker den nye loven som "ikke start en brann, da får du skylda". Så om det regner, er spørsmålet hvor mye tørke det har vært i forkant. Er jeg sikker på at jeg ikke kan starte en brann, og at bålet ikke er plassert på et "suspekt" sted, så fyrer jeg hvis jeg har lyst.
 18. Liker
  Nissemor fikk poeng fra ahh777 i Lavvo ovn   
  Siden du bor i Finnmark,  så ta også en titt på Sogra lavvo ovn. De har visst forhandler der oppe, i tillegg til at de sender ovner. Den ovnen varmer som et lite Lokomotiv! Brenner lenge om du struper den, og "spiser alt". Sogra har et skjold som fordeler og sirkulerer varmen, samtidig som det forhindrer at du får farts-striper på hunden om den kommer litt for nære. God plass til to gryter på toppen.
 19. Liker
  Nissemor fikk poeng fra kvakko i Hvem har hund og hvilken rase?   
  Denne jenta har vært bestevennen min i 8,5 år nå Fremtiden, blir nok ikke så veldig mye lengre, men håper på enda en sommer med mange netter i friluft
 20. Liker
  Nissemor ga poeng til Memento mori i 12 netter i 2017   
  Husk å ta med popkorn, litt olje og salt. Smaker himmelsk på tur.
  ps: Fordel med gryte med lokk! 
   
 21. Liker
  Nissemor ga poeng til Björn i Sove under åpen himmel, med eller uten fjellduk?   
  Köp den billigaste yllefilt du kan hitta och lägg den över din sovsäck. Ylle brinner inte så lätt och skyddar bättre än syntet eller bomull. Är den normalstor så räcker den till för att skydda din sovsäck och du slipper problem med kondens. Samt att den inte väger speciellt mycket.
 22. Liker
  Nissemor ga poeng til fiskekongen i Vintertur og ryggsekk   
  Hvis du skal i områder med skog, så trenger det virkelig ikke gjøres avansert! Ta med en tarp, ei sag og en litt stor kniv. Har du sovepose og underlag som duger så har du det du trenger   Det er ikke all verdens man trenger på en kortere vintertur. Bare pass på å ha med tørre sokker og undertøy til du kommer frem!
  Ett tips første gangen er å reise en plass hvor det er oppkjørte løyper som går litt vekk fra sivilisasjonen, for så å slå opp teltet et stykke fra løypene. Man får gått ett stykke hvis man vil bli sliten, og enkelt å komme seg hjem hvis en føler for det. 
  I skogsterreng med mye snø er ett kav om du har pulk eller sekk. Hvis det er endel skog så syns jeg selv det kan være lettere med sekk.  
 23. Liker
  Nissemor ga poeng til Tor-Erik-L-77 i Vintertur og ryggsekk   
  Helt enig med Skjult lenke - logg inn for å se den her. Ikke gjør første turen veldig avansert. Finn et sted hvor det er oppkjørte skiløyper så bruker du disse til hovedtransport så kan du jo brekke av skiløypa et fornuftig sted og finne en rolig plass et lite stykke utenfor løypa. Ikke beveg deg lenger en at du enkelt kan "rømme" tilbake til bilen/sivilisasjonen om det skulle bli krise, maks 2-3km kanskje... da har du litt margin om noe går galt. Det var sånn jeg startet min første vintertur, med sekk, langrennski osv  
   
 24. Liker
  Nissemor fikk poeng fra awesomevicc i Hunde, hukommelse   
  Det er litt snedig at ting som  vi, som har hatt hund lenge, tar som en selvfølge, må andre forske seg frem til
  En annen digresjon; Av hunderaser, har jeg alltid hatt en av rasene som ligger på topp av "intelligens-lista", + den som nesten alltid havner nederst. Tror nok ikke intelligensen er så forskjellig. Begge raser tenker og løser utfordringer. Det er nok heller det vi mennesker ønsker som skiller. Hver til sitt bruk sier jeg bare
 25. Liker
  Nissemor fikk poeng fra awesomevicc i Hunde, hukommelse   
  Det er litt snedig at ting som  vi, som har hatt hund lenge, tar som en selvfølge, må andre forske seg frem til
  En annen digresjon; Av hunderaser, har jeg alltid hatt en av rasene som ligger på topp av "intelligens-lista", + den som nesten alltid havner nederst. Tror nok ikke intelligensen er så forskjellig. Begge raser tenker og løser utfordringer. Det er nok heller det vi mennesker ønsker som skiller. Hver til sitt bruk sier jeg bare
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.