Gå til innhold
  • Bli medlem

Ullsokk

Aktiv medlem
  • Innlegg

    461
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Innlegg skrevet av Ullsokk

  1. Jeg er åpen for å bli "ny og innovativ" og kjøre på med en batteripakke som er kombi usb-lader altså, og ble tipset om Fenix. Noen erfaringer her? 

    Ellers er Nao et godt alternativ siden den har ledning, men jeg blir litt sånn...meh...på tanken at batteriet går tomt og så får jeg ikke bytta. Og det vil vel helst skje typ midt på natta eller noe annet teit? 😨

    2 hours ago, KS10 said:

    Nitecore HC60 og nu32 her i gården. 

    De har vel ikke ekstern batteripakke?  Det må jeg ha, til de lange kalde turene på ski...:)

  2. 2 hours ago, Lofoten-Møring said:

    Har stort sett brukt sportstape, samt en gang kinesiotape. Har ikke prøvd Tensoplast, hvor kjøpes det? Duoderm kjenner jeg heller ikke til. Kan faktisk hende løsningen er noe så enkelt som en skikkelig god tape og hyppige sokkeskift - det ville i så fall vært gull! 

     

    Sportstape holder ikke. Tensoplast og Duoderm kjøpes på Apotek. Kjøp den tynneste Duoderm (er "fake" hud, men like tynn overalt og kan klippes til). Tensoplast finnes i ulike bredder, 5 cm er mest brukt, finnes også i en bredere (8 cm?). Bestill på apotek den og. La innersokken lime seg fast i tapen, i beste fall kan du slippe unna med sokkeskift og. ;) 😅

  3. Hvilken tape bruker du? Jeg har god erfaring med Tensoplast utenpå Duoderm. Tensoplasten kan formes, klippes til og har sjukt godt lim som varer en hel Nijmegenmarsj. Bruk en tynn ullsokk innerst; limet i Tensoplasten trekker seg gjennom tapen og fester seg i sokken, dsv at friksjonen ikke skjer mellom hud - tynn sokk, men mellom tynn sokk - tykk sokk. 

    Kan godt være du  har prøvd Tensoplast, men ja, om ikke er det verdt et forsøk. Sportstape fester ikke på mine (svette) føtter. 

  4. Mitt hotte triks er å skifte sokker regelmessig og tørke de på pulken underveis. Mot vann har jeg limt på et par Berghaus Gaiters som tar av for det verste, men de øker samtidig temp innenfra mtp svette, derfor sokkeskift. Jeg ville tenkt dampsperrelag som en god investering, enten det er polposer eller søppelposer. :) Hva med forebygging; lime på Duoderm og tape eller liknende  i forkant?

  5. Det er to avisartikler jeg husker godt; en hvor barnet døde i pulk i Nordmarka på tur til Kikut. En annen hvor noen turgåere fant et spedbarn liggende alene midt i skiløypa! Far var på tur med barnet i pulk, barnet hadde falt ut (!) av pulken og lå alene i snøen. Faren merket dette etter hvert og gikk sporet sitt tilbake og møtte de som hadde funnet barnet. Barnet fikk heldigvis ingen skader. Så, uhell skjer, også i pulk.

    Det sagt; jeg syntes aldri det er grunn til å være hysterisk. Men, det er god grunn til å tenke og reflektere over rammene rundt en pulktur; egen erfaring, temp, sted, vind, alder på barnet, påkledning og underlag og sovepose. Tryggest mulig bruk av pulk handler om kultur, erfaring og kunnskap, og mange av risikomomentene kan enkelt elimineres. Jeg tipper langt de fleste her inne, mot normalbefolkningen, har tur-kunnskaper nok til å ta disse valgene på en innsiktsfull, god måte. På en måte kan det å bruke pulk sammenliknes med å legge barnet ut til å sove i -10 grader. I Norge gjør vi det med den største selvfølgelighet, i andre land er det uhørt. 

    Jeg har dratt 3 barn i pulk, men gjort mine valg underveis ift sikkerhet. En annen erfaring er å bære barnet i sele på mage eller rygg på skiturer(noe enkelte også mener er uforsvarlig). Fordelen her er nær kontakt med barnet og god temperaturregulering. Ulempene er at du bør velge et snilt terreng og ha gode skiferdigheter, så det er kanskje ikke et bedre alternativ for "folk flest". Ja takk til pulk, men med god info om "trygg pulktur" og egeninnsikt i prosessen så tror jeg risikoen blir minimalisert. 

     

     

     

     

    • Liker 1
  6. Det hendte meg en gang. Dvs; det viste seg at det var så kaldt at parafinen frøs, så det var pr def ikke de to brennerne (Primusboksene til forsvaret) det var noe galt med. 😕 Åkke som, resultatet ble det samme - lite varme og lite mat.  Vi krysset Hardangervidda i februar fra Finse og skulle til Rjukan, men brøt og dro ned til dalen med buss til Rjukan. Denne turen er grunnen til at jeg alltid bruker forsvarets feltflasker på tur (se annen tråd laget i dag!) 😂 De har stor åpning som lett kan fylles med snø, store gjenger som gjør at flaska ikke fryser med påfølgende lekkasje og flaska er flat og lett å tine vann på inntil kroppen. Turmaten ble kald havregryn med smeltet snø på, og kalde pølser varmet på kropp. Jan kan fortsatt dra på tur med bare en brenner, men sørger for å planlegge maten slik at jeg iaf overlever ved brennerfusk eller brennstoff-tull, men som regel har jeg med to da jeg oftest er på vintertur med to unger og matlaging går fortere med to brennere på bensin (multifuel/omnifuel). 

    • Liker 1
  7. Korken gikk i stykker på min, så jeg trenger egentlig bare en ny kork men for meg som sivil skjønner jeg at det blir vanskelig.... Og så ønsker jeg meg en ekstra flaske til unga. 

    Så: Hvor får jeg kjøpt forsvarets drikkeflaske med trekk til en grei penge? 

    Eller har noen en ekstra kork å gi bort? Eller en flaske eller to til salgs? :D 

    ( Viktig at det er den norske flaska med stor kork, og at den er "flat". ;) )

  8. The North Face, enten Mountain 25 eller klassikeren VE25 som egentlig er et 3-mannstelt. Men jeg ville seriøst vurdert VE25 pga takhøyde og kupppelformen, når du ikke skal bære det selv. :) 

  9. Fikk smake røkt Harr for første gang i helgen, fikk Harr selv også og vurderer å skaffe røykeovn. Antar  det finnes endel typer og merker her og så alt annet? Så, hva anbefales? :) 

  10. Stoppet for å handle, fikk tips i Pacraftforumet om å bruke søplesekk koblet mot avskjært colaflaske som skulle gå i gjengene på båten. Så nå har vi søplesekker og Colaflasker i allefall, så ei rå blir det nok! 

    Mange gode tips her ellers, tusen takk! Skal sjekke bilen for pumpe. 👍 Europris er vi desverre et stykke unna, men det var lurt til senere. Dere er supre! 

    • Liker 3
  11. Etter tre barn og utallige bærehjelpssituasjoner til andre kan jeg varmt anbefale to ting; elastisk bæresjal i nyfødttiden og til 3-4-5-6  mnd, kombinert med Manduca. Både elastisk sjal og Manduca får du rimelig på Face-grupper.

    Elastisk sjal er fantastisk å knyte på seg, og ha på hele dagen. Ha feks baby inni og jakka utenpå. Om du skal inn i bil/butikker/vogn mm tar du bare baby inn/ut av sjalet, men lar det fortsatt være knytt på. Veldig praktisk og komfortabelt. Enten feks slik: 

     eller i "buddha"-stilling slik: 

    Åh, elastisk til nyfødte er helt magisk! ❤️ 

     

    Så: Manduca. Kan også brukes på mage til nyfødt, men er SUH-VE-REHN til ryggbæring til større barn. 

    I sommer besteg vi Stetinden med ei 2,5 åring på rygg - hun veide 16 kg, men det føles ikke slik i en Manduca. Med en liten rumpetaske under får du med deg litt nødvendigheter også.

    (Og, helt på siden, men om du er glad i tur, så vil jeg tipse deg om å sjekke ut EC for babyer. Gjør hele bleie-geiene på tur mye enklere, ;)  ) 

    Gratulerer og gode turer! :D 

    • Liker 2
  12. Jeg digger gamasjer. De sparer også buksene for slitasje, varmer litt ekstra og er et genialt sted og oppbevare dopapir som reserveløsning. Rein bomull eller gtx fungerer fint. Rimelige "vanntette" gamasjer som er belagt med et hvitt gummistoff på innsiden puster ikke og blir klamme, de anbefales ikke.  

    • Liker 1
  13. Ospray Ace! Vår 11-åring har den, hatt den et par år. 8-åringen er for liten, han bruker Deuter 30. Men! Ospray har geniale løsninger ift Deuter og lavere egenvekt. Jeg angrer stort på Deuter kjøpet etter at vi fikk Osprey i hus....gå for den! :D

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.