Gå til innhold
  • Bli medlem

Skallagrim

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Skallagrim

  1. Skallagrim

    Regntøy?

    Jeg har god erfaring med ArcTeryx Beta bukse, men Beta jakken blir litt kort for lange turer i regn. Buksen kan jeg trygt anbefale. Det er glidelåser hele veien ned så utlufting er intet problem. Under har jeg gjerne en Lundhags traverse bukse som puster godt. Er det kaldt og senhøstes, går jeg med lang brynje under i stedenfor Lundhags buksa. Som Bjørja sier spiller det selvsagt stor rolle om man er overvektig eller ei. Jeg er alltid i bedre form rett etter skisesongen da jeg går mye på ski, og merker at jeg svetter mindre da. Etter en sommer med god mat og mindre aktivitet, blir de første høstturene litt som å gå i motbakke de første ukene, men det går over. Ikke noe er deiligere enn å være ute i regn og frisk luft så lenge enn ikke blir kald.
  2. Jeg bruker også Lundhags Treverse og er meget godt fornøyd med denne. Svært lett å gå med og med gode luftemuligheter. Ulempen er som du sier at den blir fort våt. Jeg har gjerne med en Arc Teryx Beta bukse i Gore Tex Pro Shell i sekken som holder meg tørr i flere timer i regn, spesielt når man går i tett skau, kjerr, kratt eller lignende, er denne buksa god. Ulempen er at den er kostbar i innkjøp. Kvaliteten er utmerket og jeg har hatt min i flere år og den har vært mye i bruk.
  3. Jeg fant denne tråden da jeg i flere år har vurdert å anskaffe Norrøna Recon. Jeg har Finnskogen fra før, men det viktigste for meg er ikke at den er lydløs, men mest mulig vanntett. Finnskogen blir våt i ytterstoffet etter noen timer ute i regn. Jeg benytter ellers ArcTeryx regntøy som jeg er meget godt fornøyd med. Dette koster omtrent det samme som Recon, men er tynnere og lettere. Med dette kan jeg holde meg tørr i fire timer i regnvær i marka, men jeg er ute etter en dress som kan holde opp mot åtte timer. Aktiviteten er gange med hund i relativt godt tempo, men ikke løp eller stillesitting. Det er særlig for bruk senhøstes at jeg anser Recon for å kunne være optimal til dette bruket. Stor var skuffelsen da jeg for noen år siden måtte gjøre vendreis i november etter kun et par timer i striregn i en relativt ny Helly Hansen jakke som ble gjennomvåt. Det var etter det at jeg kjøpte ArcTeryx jakken som jeg er meget godt fornøyd med.
  4. "N" står for Nils. Nils Rustad ga ut boken Minner fra Fjell og Skog i 1945. Det er mye interessant lesestoff i boken. Blant annet en tur på Hardangervidda der Rustad prøver ut en ny oppfinnelse for en oppfinner. Oppfinnelsen er en ryggsekk som kan gjøres om til en kano. Han forteller også om en strabasiøs tur til gamle Reinheim som ble bygget i 1888 og som ble erstattet av nåværende Snøheim i 1952, men som Forsvaret overtok allerede i 1959. Rustad skrev også de første turguidene "til fots" på 1930-tallet sammen med høyesterettsadvokaten og vandreren Niels Onsager.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.