Gå til innhold
  • Bli medlem

tld

Aktiv medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om tld

  1. Hei, Soveposen har blitt brukt en god del, rundt ti døgn i telt, og også ved noen andre anledninger (natttog blant annet). Den har overgått selv høye forventninger, og både jeg og jenta er kjempefornøyd. Det går veldig fint å vaske den, uten at man nødvendigvis er nødt til å gjøre det i stor maskin. Selv har jeg vasket den i en vanlig 6kg vaskemaskin. Den blir lett ren, og tørker forholdsvis fort. Vi har ikke brukt den om vinteren, men har vært ute noen døgn hvor det var nedover mot frysepunktet, og jenta har vært god og varm. Den er kanskje litt stor til en på 3, men neppe så stor at det er noe problem, ihvertfall ikke hvis dere bruker en annen pose til vinteren. Jeg har egentlig bare positive ting å se om den. Eneste jeg er usikker på er om den vil skli litt lett på noen typer underlag, men den har vært stabil på skum-underlag (er vel Jerven hun har brukt, men vi bytter til bamse). Jenta pleier å sove i ullundertøy, men jeg har likevel merket meg at innerstoffet ikke virker så kaldt som det kan være på noen poser. Jeg har absolutt ingen reservasjoner med å anbefale den. Sportsdeal har den til 399,- nå forresten: http://www.sportsdeal.no/index.php?main_page=product_info&cPath=10355_10365_10367&products_id=9887 Gi gjerne lyd om det er noe spesielt du lurer på.
  2. For min egen del blir det jeg "tar med meg hjem" fra rapporten at det faktisk er en reel problemstilling rundt CO og matlaging i telt. Kan være det går helt fint hvis man lufter greit, men siden det er en reel problemstilling, og jeg ikke er trygg nok på hvor grensen går, så kommer jeg nok til å avstå fra matlaging inne i selve teltet. Det koster meg fryktelig lite å flytte brenneren til teltåpningen ut fra forteltet, og evt. lage mat der.
  3. Rapporten: http://rapporter.ffi.no/rapporter/97/04713.pdf (ta gjerne alt jeg skrev med en klype salt, og les selv. )
  4. Tror det kan være hensiksmessig å skille mellom forskjellig bruk i telt: Oppvarming og matlaging. Forsvaret testet for en tid siden en god del forskjellige primuser, og fikk SINTEF til å uavhengig gjøre samme testing. Konklusjonen derfra ble at de fleste testede modellene kunne brukes helt greit til *oppvarming* i telt. Ved matlaging fant de ut at det ble ufullstendig forbrenning, og høyt nok CO nivå til å være problematisk (les; potensielt livstruende). CO-nivåene kom opp i nivået som skal til for å miste bevisthet, noe man gjerne ikke er klar over på vei dit. Mao, man får kanskje ikke stoppet brenner og luftet før det er for sent. Personlig tenker jeg at jeg vil holde meg unna matlaging i selve teltet, men kanskje gjøre det i veldig godt ventilert fortelt, hvis jeg kan gjøre det nær åpning, ha god lufting osv. Kan tenkes å være lurt å ikke ta alle argumenter for "bruk av brenner i telt" som å nødvendigvis mene "matlaging i telt", ettersom funnene fant at det var en vesentlig forskjell på de to.
  5. Ett stykke ut i kurset nå, og tenkte bare jeg skulle oppdatere og si at dette er noe jeg med god samvittighet kan anbefale til andre som vil komme i gang med klatring med barn. Hyggelige, flinke og hjelpsomme instruktører, og ganske sosialt. Anbefales til alle som trenger en innendørsaktivitet med sine respektive små.
  6. Mulig jeg er litt konservativ, men mye sysadmin-jobbing har gjort at jeg er glad i ting som er kjedelige. Ting som bare virker. Ting som ikke gir overraskelser, som å slippe ut den magiske blå røyken akkurat når man minst trenger det. Jeg tror jeg skal ta med meg disse erfaringene også når jeg velger turklær. En ullgenser er jo fint kjedelig plagg. Den holder deg varm, og gir ikke de helt store overraskelsene. Ryken en søm, så kan man fikse. Har man ikke nål og tråd, så kan man improvisere. Skal mye til før en ullgenser ikke har noe å tilføre. Jeg kan ikke heeelt se for meg at jeg får den samme tilliten til hverken batteripakke eller trådløs fjernkontroll. Tror ikke det ville vært like lett å reparere på tur heller. Og tur i kaldt vær er jo nettopp en sånn tur hvor man virkelig ikke vil at noe skal streike. Ikke har jeg veldig lyst til å ta med meg både klær og backup-klær i tilfelle batteripakka dør heller.
  7. Mammut (som produserer blant annet klatretau) har en del informasjon om tau-trygghet i brosjyre du kan finne her: http://www.mammut.ch/images/Seilfibel_E_030617.pdf Kan nevne at de anbefaler maksimum 10 år levetid på tau, selv hvis de er helt ubrukte, kortere ved hyppigere bruk. Nå har jo Mammut en egeninteresse i at tau blir byttet ut siden de lager dem, men jeg ville nok også vært litt skeptisk til ett 25 år gammelt tau. Enkle svaret blir: Ikke 25 år. Minner om at det også er forskjeller på statisk og dynamisk tau. Hvis du bruker begge, så vil det dynamiske utvide seg, så du risikerer at det statiske får størsteparten av belastningen alene. I værstefall kan du få en situasjon hvor det statiske får hele belastningen alene, ryker, det dynamiske får hele, og så ryker det også. Hvis du titter litt rundt kan du finne en sele for 300,- (XXL) og tau for en drøy tusenlapp (Anton Sport i Bogstadveien). Jeg er ikke i tvil om at jeg ville byttet til nytt.
  8. Er ikke store kostnaden heller. Kan få en til $2.18 og gratis frakt: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29488 Eller 4 for $5.69: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.30969 For dem av dere som ikke kjenner til DealExtreme, så er de muligens kongen på haugen hva billige plastting av variabel kvalitet angår. De har en egen seksjon for camping-gadgets: http://www.dealextreme.com/products.dx/category.805 Frakt er gratis for mindre bestillinger, og for større bestillinger (som sendes rekommandert) koster det $0.01. Kan ikke klage på det.
  9. tld

    Hansker til barn?

    Hei, Jeg har en datter på snart 7 år, og jakter på hansker til henne. Det er lett å finne tynne bommulshansker, men mer av typen som passer seg til bruk når man skal en tur til byen, enn en tur i skogen. På de kalleste dagene blir det jo gjerne votter, men jeg ser etter noe som kan la henne holde hendene tørre og litt varmere på andre dager. Beste ville kanskje vært noe ala en enkel og ganske tynn gore-tex handske med lett fleece inni eller denslags, men jeg finner veldig lite. Noen som har kommet over eller kjenner til noe som kan passe formålet?
  10. tld

    hansker

    Tenkte jeg skulle titte etter hansker etterhvert, så ble litt nyskjerrig nå. Noe annet du heller vil anbefale?
  11. Hei, Takk til alle tre. Har kommet frem til at vi begynner med Voksne med Barn gruppe hos Klatreverket. Kolsås klatreklubb sitt tilbud virket også bra, men 2 timer var en del mindre enn 5 kvelder hos Klatreverket (første med voksne for å lære sikring, neste 4 med barn og voksen). Vi begynner hos Klatreverket, så regner jeg med at jeg tar Bratt-kort, så vi kan klatre litt her og der, og se hvor vi føler oss hjemme. Igjen, takk skal dere ha.
  12. Hei, Noen som kjenner til om det er noen innendørs klatrevegger i Oslo-området, hvor man også kan få litt kursing/hjelp til å komme i gang, som er egnet for barn? Lurer også litt på om noen har noen kloke tanker om når det passer å begynne med slikt? Har en datter på snart 7, som har en voksende interesse for utendørsklatring. - tld
  13. Fikk tak i en Nanok Comfort -5 i barnelengde (140cm) til datteren min (6 år), nedsatt 50% hos gsport i Oslo sentrum (brugata?). En slik sak: http://www.nanok.no/page0/page24/page25/page25.html Ikke testet enda, men den virker veldig lovende. Kanskje litt lang til de minste, men går jo fint å stroppe av slik man ville gjort med en voksenpose, og burde gi litt rom til å vokse.
  14. Finnes utvidet bitset til Leatherman, kan tenkes en av dem ville passet? Jeg tenker at litt av fordelen med leatherman ikke er at man har med mye man vet man trenger på den, men at man har med verktøy man kanskje ikke hadde forutsett ett behov for, som fort kan være greit å ha likevel. Noe revnet, man prøver å sy, og nåla blir sittende godt fast i tykt stoff. Hva gjør man? Flipp ut nebbtanga, og dra nålen lettere gjennom. Kanskje ikke noe man hadde tenkt på på forhånd, men veldig greit akkurat der og da. På den annen side, etterhvert kjenner man kanskje både utstyret sitt, og reperasjon av det, godt nok til å ha bedre oversikt over hva som kan trengs enn hva jeg har?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.