Gå til innhold
  • Bli medlem

ter

Passivt medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Høvik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Med Fondsbu som utgangspunkt kan jeg anbefale å ta båten fra Fondsbu til Torfinnsbu - Gjendebu - Fondsbu. Dette er en lett tur. Turen gjennom Svartdalen mellom Torfinnsbu og Gjendebu er veldig flott. Har gått denne turen selv. Dere kan jo selv velge om dere vil ta en overnatting på Torfinnsbu. Turen fra Gjendebu tilbake til Fondsbu er også fin. Dere kan også legge turen innom Olavsbu hvis dere har tid. Noe lengre etappe, men fin tur. Når det gjelder Aurlandsdalen, så e det ein flott tur. På sommeren går det buss fra Vassbygdi tilbake til Østerbø/Ål eller til Flåm. Ikkje så lett å parkere bil på Finse Då blir det Haugastøl eller Geilo. Tar du turen innom Flåm må du regne me mange Cruise passasjerer som tar Flåmsbanen. Fin tur å gå ned Aurlandsdalen, ta buss te Flåm, Flåmsbanen og bytte tog mot Oslo.
  2. Eg he gått Besseggen begge veier og synes at eggen e Brei. Det er sjølsagt individuelt om ke som oppfattes som brei På eine turen hadde eg me to personer med høydeskrekk og det gjekk heilt fint. Då gjekk me motsatt vei. Det vil si ned ned Besseggen. Dei opplevde ikkje turen som luftig. Ein annen tur som eg meine e møje finere enn Besseggen e Knutshøe. Denne ligger på andre siden av Gjende. Der e ein passasje som e litt bratt, men ikkje luftig. Her går du på ein fjellrygg heile turen. Ja den er brei Heimdalshø i nærheiten av Gjendesheim, ser også ud som ein fin tur. Den ska eg nok teste når eg ska opp te Beitostølen seinare i høst.
  3. Så synd at det ikke ble tur, og det gjer jo ikkje sagen bedre å vite at veien åpna seinare på dagen! Då e det bare å gje lyd, så e eg klar for tur Når eg sjekke kalenderen så e det bare 10-12 mai og 31 mai - 2 juni som e ledige Reise te Folgefonna 17 Mai helga, så får stått litt på ski da. Veit ikkje om der e någen topper å bestige der. Gleder meg til det Torkel
  4. Var i Hemsedal i helgen, men blir gjerne med på topptur. Hva med en helg i mai? Ble det en fin tur?
  5. ter

    Jotunheimen

    Hi 1. To avoid to many people, July is a good month. 2. There are bridges on some rivers, but not all. 3. I would recommend to take the bus to Bygdin and then take the boat to Fondsbu. That is a good starting point. For bus: http://www.nor-way.no/ For boat: http://www.jvb.no/bitihorn/ . 4. You have picked very popular routes in Jotunheimen A nice trip is Fondsbu – Olavsbu –Skogadalsbøen-Olavsbu (choose a different route) – Leirvassbu – Spiterstulen – Glitterheim and then to Gjendesheim, where you can take the bus back to Oslo. There are, of course a lot of other route options. 5. Both Galdhopiggen and Glittertinden are easy to reach. Spiterstulen is a good starting point for Galdhopiggen. If you walk from Spiterstulen to Glitterheim, one of the route are over Glittertinden. There is not so crowded on Glittertinden. 6. I have never been in Trollheimen, but I assume there is not that many people there Hopefully the input from me help you in your planning.
  6. Var på Fondsbu i helgen og vi besteg Galdeberget. Det var tungt å gå pga "mye" snø. Snøen ligger fra 1500 moh og fra 1800 moh går du fort i snø til knea eller låra. Ser ut som mye av snøen som har kommet ligger på vestsiden. Så skal en på topptur i Jotunheimen anbefaler jeg truger eller at du er i god form. Det er tungt å gå i snøen. Snøen bærer ikke, så du vet ikke hva som ligger under snøen heller. Men kommer enn på toppen, så er det en jysla go følelse Bilde fra Galdeberget http://www.fjellforum.no/gallery/image/751-/
  7. Hei Takk for gode tips og estimat på tid Høres ud som det e best å krysse Leirungsåe ganske høyt oppe, for å unngå å gå heilt ned til Vargebakkan. Ved å komme oss over på sørsiden, vil det være enkelt å dreie opp mot Vandrerhjemmet.
  8. Vi er en gjeng som skal til Jotunheimen neste helg. Jeg har kikket litt på kartet og tenkt at en fin tur kan være å ta båten inn til Torfinnsbu gå opp Svartdalen og så dreie ned i Leirungdalen. Planen er å sette en bil ved Valdresflya Vandrehjem. Når jeg måler turen på kart så er den ca 2 mil. Den har jo litt stigning i starten, men så går det jo nedover resten Er det noen som har gått denne turen? Som kan gi meg noen tips om hvor mange timer jeg bør regne på denne turen? Vi som skal gå er relativt spreke
  9. Jeg har akkurat snakka me bestyrer på Glitterheim. Det er fortsatt ein del snø, men han meinte at Nautgardstind (2258) fint går an å bestiges på beina. Det virker som det er mindre snø på den kanten av Jotunheimen. Vet ikke om dette blir for langt å kjøre fra Lom.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.