Gå til innhold
  • Bli medlem

bolletog

Passivt medlem
  • Innlegg

    258
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bolletog

  1. Behagelig liggeunderlag til 260 gram: jysk skumgummi liggeunderlag 96 gram + en halv thermarest z-lite til overkroppen for litt mykere underlag i det området.

    Tenkte jeg også skulle teste ut om en tapetkniv kunne gjøre jobben som sløyekniv...tapetkniv ligger på rundt 15 gram for de minste kontra min sløyekniv til 120 gram

    Kan også anbefale backpackinglight.dk for de som ikke har lyst å bestille for langt hjemme ifra. Nettbutikken spesialiserer seg på turutstyr i den ultralette kategorien

  2. Jeg har godt med erfaring med både Helsport og Hilleberg og vil påstå at kvaliteten merker jeg ikke egentlig noen forskjell på men må være enig med de som trekker frem at Hilleberg har noen små detaljer som at valget gjerne har falt i den retningen. Det kan være slikt som utvendige stangkanaler og at Hilleberg sitt bardunsystem fører til sinnsykt mye mindre floker enn Helsport. (Joda man kan surre opp bardunene men å surre opp alle bardunene på et Svalbard-telt etter natten mens det er minusgrader og frisk vind er en ekstra jobb man merker.)

    Har hatt flere forskjellige hilleberg og helsport telt gjennom årene og syntes det er lett å skjønne at hilleberg ligger et hakk over helsport telt globalt sett. Når det gjelder bardunene på teltene er hilleberg sine av høyere kvalitet slik at de ikke strekker seg når de blir våt. Det er ikke tilfellet for helsport sine barduner. Jevnt over så syntes jeg hilleberg har bedre løsninger enn helsport.

    Og ingen her må tro at det er noe spesielt med helsport fordi børge ousland bruker det på sine ekspedisjoner, det helsport teltet er kraftig modifisert og det finner du ikke i hyllen XXL;)

  3. Testet dette teltet en natt. Det regnet ikke så vanntettheten vet jeg ikke noe om, men utifra kommentarer på forumet her så skal det være tett i regn.

    Testet også en vintersovepose samme natten, det var ikke så lurt. Med et luftunderlag ble det rett og slett så trangt at å klø seg på tåen ble utfordring.Bivuaken til Helsport feiler totalt med plassering av inngangen. Inngangen er en glidelås som følger den ene stangen som løfter opp hodeenden av teltet (hodeenden av teltet går ned når du åpner den). Du må altså åle deg inn i teltet med beina først, samtidig som at du kløller til alt av liggeunderlag og sovepose på veien inn.

    Jeg nekter å tro at folkene på helsport prøvde dette teltet etter det ble laget. Kanskje de satt det opp og så litt på det...men hadde de forsøkt å krype inn i det så må de ha skjønt hvor idiotisk inngangen er plassert.

    En glidelås langs teltet på siden hadde løst alle problemer. Det er vel også den løsningen de fleste andre bivuak telt har (som jeg har sett).

    Alt i alt, skal du ha bivuak telt så kjøp et annet!

    Click here to view the article

  4. Hei...har en Helsport Bivuak laget av Gore Tex...ser slik ut: http://komplettfriti...-gore-tex-gronn

    Har bare brukt den to ganger på tur, men det er en stund siden...lurer på om jeg skal ha meg en natt i den eller to snart. Det jeg liker med den iforhold til vanlige telt er at den kan ikke blåse ned i kraftig vind...Den har en stang, men den er så kort pluss at hele teltet/posen har så lav profil at vinden ikke blir noe problem.

    Men det som bekymrer meg er at soveposen berører selve posen...det er ikke til å unngå uansett hvor stramt du setter den opp.

    Så det jeg lurer på er om noen har brukt lignede telt, om det har vært problemer med at soveposen blir våt av kondensen inni teltet?

    Slik jeg ser det så er vel kondens litt vanskelig å unngå, noe som gjør hele posen ubrukelig til annet enn nøds

  5. Hei. har vært på to aleneturer på sommeren da det er lyst og fint. men når mørket kommer da blir jeg liggende og tenke på hva som er utenfor teltet, også tror jeg at jeg hører ting. er det noen som har tips om hvordan jeg skal motstå denne redselen for og ligge ute alene??

    Folk som feks har angst for edderkopper kureres for dette ved at man litt etter litt utsettes gradvis for edderkoppen.I praksis kan dette feks være at man står 10 meter fra edderkoppen og når kroppen har lært å slappe av så nærmerer man seg (feks 5 meter)...og hele tiden så går man gradvis nærmere edderkoppen og samtidig som kroppen slapper av og lærer at ingenting er farlig. Til slutt har man edderkoppen i hånden og du gjør deg den erfaringen at her er ingenting farlig.

    Samme prinsippene kan du overføre til angst i andre situasjoner...ta deg en overnatting i trygge omgivelser, det kan feks være i hagen om nødvendig, går videre til lokalfjellet osv osv...hele tiden gjør kroppen din nye erfaringer og skjønner at det er trygt.

    Og i utgangspunktet som jeg alltid påpeker til andre som spør om jeg er redd for å vandre i fjellet alene...jeg ville ha vært mer redd for en fuktig bytur på en lørdagsaften, enn en fjelltur alene :)

  6. Dette er vel kanskje ikke så overraskende. Gjennomsnittskunden hos de store sportskjedene etterspør friluftsutstyr som ser sporty ut for en billig penge. Jeg ser for meg at denne kundegruppen ikke stiller særlig høye krav til utstyret heller, annet enn at det ser trendy ut og holder dem tørre/varme på en spasertur i byen. Disse kjedene leker jo ikke butikk, så de varene som har høyest margin får også mest hylleplass.

    Selv prøver jeg å unngå de store sportsskjedene og legger heller pengene mine igjen hos spesialistbutikker hvor jeg kan få skikkelig utstyr, og hvor betjeningen faktisk står inne for kvaliteten på de produktene de selger.

    Nøyaktig slik jeg forholder meg til butikkene også. Mitt eneste håp og ønske er at disse menneskene som driver butikk en dag skal få opp øynene for skikkelig lettvektsutstyr. Kommer jeg inn i en sports/friluftsbutikk og utvalget er representert med bergans, fjellreven og helsport så er jeg fort ute av butikken!

  7. Har nå etter mange år og mange skokjøp irritert meg kraftig over de jevne dårlige grip-egenskapene til fjellsko. Så snart det er fuktig og vått er det reneste kamikaze missions å gå i utfordrende terreng. De siste fjellskoa jeg kjøpte var av typen "topptur støvel". Fant ut at så og si alle skoa i dette segmentet ble levert med Vibram Mulaz sålen. Jeg antok derfor at det var en respektabel såle. I praksis finner jeg ut at denne sålen er (minst) like shitty som de fleste andre såler, og direkte farlig på vått underlag. Kjenner jeg blir provosert når high end fjellstøvler (3000kr+) blir levert med slikt. Skulle ikke vært lov. Prøver produsentene å spare penger ved å lage ræva gummiblandinger, hvor det er mer plast enn gummi i sålen? Slitestyrken går ned ved høy gummiblanding, men valget er enkelt; ligger man halvdø nedi ura fordi skoa glapp der den ikke burde gjøre det gir man faen i om sålen har bra slitestyrke!

    Hva er det ultimate på markedet mtp grip?

    Jeg bruker inov-8 sko for sommer/høst/vår...disse er laget for terrengløping og forholdsvis kjent for veldig bra grep. Ikke den typiske fjellsko egentlig, men pakker du lett, så kan du bruke lett på beina også. Det nærmeste de har fjellsko er inov-8 roclite 390.

    Bruker inov-8 roclite 312 nå som løpesko og har aldri opplevd bedre grep med en sko.

    http://www.inov-8.com/Products.asp?PG=PG1&L=26

  8. Samme spørsmål ble stilt i fjor vinter, ligger sikkert noen svar der også om du søker det opp.

    Selv har jeg brukt vaselin når jeg har jeg stått på ski i alpinbakke i ned til -32 grader (romjulen på Bjorli kan være meget kald). Effektiv kulde er da ganske heftig og ansiktet må varmes opp med hendene på slutten av bakken for å ikke få frostskader - spesielt om jeg ikke bruker vaselin. Vil uansett anbefale å være forsiktig med effektiv kulde selv om du bruker ansiktsmaske eller vaselin.

    Vaselin er en bra ansiktsmaske. Bjørnefett og selfett om du får fatt i det er enda bedre da dette er naturlige stoff (har jeg hørt - aldri prøvd). Vaselin er laget av petroleum og har mange bruksområder. I tillegg fungerer vaselinen som solkrem ettersom den blokkerer en del UV stråler. Det beskytter også leppene og huden fra å tørke ut i tørt vær. Vaselin fungerer ikke like bra i varmt vær siden det har et smeltepunkt rundt 37 grader.

    Vaselin er alltid med meg på tur :( Spesielt siden jeg også kan bruke det som impregnering på lærsko og til å lettere starte et bål i vanskelige forhold.

    ja, også som glidemiddel da...ikke glem det

  9. Trebestikk m/læretui Eagle

    Trebolle 3,5 dl

    Trefjøl m/intrgrert kniv LAVVUFJØLA

    Treglass/Turkopp 2 dl.

    Tretallerken stor

    Tretallerken liten diam. 16 cm

    Stormkjøkken Eagle Anodisert

    Stormkjøkken Eagle Anodisert

    Hodelykt LedLenser H14

    Fotvarmere Heat Company

    Håndvarmer Heat Company

    Bergans PowerFrame Ryggsekk 130L

    Sovepose

    Primus Meal Sett Grønn

    Gerber Bear Grylls Ultimate kniv

    Gerber Bear Grylls Machete Parang

    Buck Camp Axe Øks

    Gerber Gorge foldepade Spade

    Light My Fire FireSteel Army 2.0

    Lifesystems Stormfyrstikker 20 stk

    Light My Fire TinderDust

    Light My Fire TinderSticks

    Kartpenna digital kartmåler

    Lifesystems Mountain Leader Pro førstehjelpssett

    Hendig engangskluter 8-pakk

    Silva ADC Pro vind/høyde/barometer/luftfuktighet

    Led Lenser P7 Pro Focus

    Heat Factory håndvarmer, 12 par

    Heat Factory håndvarmer, 1 par

    Heat Factory kroppsvarmer

    Heat Factory tåvarmer, 1 par

    Gorilla tape 11 m

    Gorilla Glue lim 1000ml.

    har jeg allt det jeg trenger eller mangler jeg noe ??

    Foreslår at du tar deg en overnatting på et fjell eller skog i nærområdet og finner ut hva som funker for deg. Det er stor variasjon i hva friluftsfolk tar med seg på tur...noen er minimalister, vektfanatikere, noen bærer på 30 kg sekker osv osv.

    Men aller først så tar du ut limet av sekken og bytter den ut med et telt

  10. Sendte de en mail om at jeg trenger nye strikk til mine gamasjer, og spurte da om evt. pris da jeg så for meg at disse ville bli forbruksvare... Knappe 2 timer etterpå fikk jeg svar om at strikk ville bli sendt i posten uten kostnader...

    jaså, skal si de pisser deg godt oppover ryggen

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.