Gå til innhold
  • Bli medlem

Kairam

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kairam

  1. Hmmm... Så når det er oppgitt lengde, så er det altså posens lengde og ikke persons det er snakk om? Hvis jeg prøver den, hvor stor skal den være? Hvor mye plass skal det være ved beina hvis jeg snører den rundt hodet? Jeg har aldri sovet ute om vinteren før, så jeg vet ikke helt hvordan posen bør være. Har iallfall skjønt at den ikke bør være for lang!
  2. Jeg er 183 cm, så ganske høy til å være jente. Blir Marmot-posen for kort da? Ser at Marmotposen er vanntett. Det er jo fint. Tror ikke Polheim er det.
  3. Jeg er ei jente som er ganske frossen av meg. Nå skal jeg kjøpe meg en tjukk sovepose som jeg kan bruke om vinteren. Valget står mellom Helsport Polheim og Marmot Col Membrain. Jeg kan få disse til samme pris pga en god avtale. Hva ville dere valgt? Noen som har erfaring med disse posene? På forhånd takk!
  4. Kjæresten min og jeg skal sykle Rallarvegen i starten av august, og har planlagt ruta så vi skal få god tid til å kikke oss rundt. Dette er foreløpig plan: Dag 1: Tog til Haugastøl, sykle til Finse, overnatting på Finsehytta Dag 2: Guidet tur på Hardangerjøkulen, besøke Rallarmuseet, overnatting på Finsehytta Dag 3: Sykle Finse - Flåm (er dette veldig langt? evt ha en overnatting underveis) Dag 4: Retur med Flåmsbanen og Bergensbanen til Oslo Det vi lurer på er hva slags utstyr man trenger. Vi har begge to terrengsykler. Jeg har en Feltsykkel og kjæresten har en Merida Birkebeiner. Lønner det seg å bruke egne sykler, eller leie på Haugastøl? Vi har jo ikke bagasjebrett på syklene våre, men det går kanskje an å feste på det og kjøpe sykkelvekser? Vi har aldri vært på lang sykkeltur før, så vi er litt uerfarne. Er det noe annet man trenger enn lappesaker, ekstra slanger, sykkelvesker, bagasjebrett? Hva slags sko og klær anbefales? Vi må jo også ha med oss kraftige fjellsko til isbreturen. Holder det med to sykkelvesker per sykkel? Håper på noen nyttige tips! Tusen takk!
  5. Kairam

    Allround-fjellsko

    Jeg vurderer å kjøpe to par sko. Ett for lette markaturer og vidde og et annet for fjellturer med tung sekk. Tenker litt på denne skoen som den "lette": Scarpa ZC65 gtx lady http://www.xxl.no/sko/damesko/fjellsko/zg65-gtx-lady-1060433 (fin pris!) Også får jeg gå for en stivere og mer robust type til tyngre turer. Hva tror dere om dette?
  6. Kairam

    Allround-fjellsko

    Heisann! Jeg har endelig bestemt meg for å kjøpe nye fjellsko. Har tidligere hatt Crispi Besseggen, men jeg syns de er veldig vonde. De kjentes gode i butikken, men nå får jeg både gnagsår på hælene, pluss at de er så ekstremt stive i tuppen. Sparker jeg borti en stein, så kjennes det ut som om noen slår en hammer på storetåa mi! Det er kjempevondt. Høres kanskje ut som om de er for små, men butikkekspeditøren mente de absolutt ikke måtte være for store for å kunne gå behagelig i nedoverbakke. De kjennes heller ikke for små, det er bare det at de er så harde i tåtuppen. Det blir jo som å kollidere i en helt stiv bil der karosseriet ikke komprimeres av støtet. Det er jo livsfarlig! (hvis dere skjønte sammenlikningen...) Jeg kommer til å bruke fjellskoene både i marka og på fjellturer. Neste sommer har jeg i tillegg planer om å gå fra Oslo til Trondheim, og trenger derfor en sko som tåler lange turer med oppakning. Det er viktig at de tåler steinete terreng. Jeg er turleder i DNT og går dermed mye på tur, så trenger noen sko som er holdbare. Har hørt så mye forskjellig om Goretex og holdbarhet (det skal de ha Besseggen-skoa mine, de har iallfall vært vanntette, selv om alt annet har vært vondt!). Jeg kan godt betale mye for et par veldig gode sko, bare de er holdbare og vanntette i mange år. Jeg har en fot som veldig lett får gnagsår på hælene (har en kul som stikker litt ut). Derfor syns jeg det er kjempevanskelig å finne gode sko. Og jeg vil ikke ha hammer-på-storetå-følelsen som jeg fikk av Besseggen-skoa! (Det var så uutholdelig etter en 8-timerstur at jeg til slutt måtte gå barbeint.) Hvilke butikker i Drammen/Osloområdet har godt utvalg i fjellsko? Vil gjerne prøve og sammenlikne flere modeller i samme butikk. Og jeg trenger flinke ekspeditører, som vet hva de snakker om. Ble langt innlegg dette! Håper noen av dere kan hjelpe meg
  7. Kairam

    Nytt telt

    Hei friluftsfolk! Trenger litt tips her Skal kjøpe meg et to- eller tremannstelt. Vi er bare to som kommer til å sove i det, men jeg liker ikke å ha det for trangt Kriterier: - Så lav vekt som mulig (under 3 kg) - 3-sesonger (gjør ikke noe om det kan brukes i lett snø også, men det er kanskje for mye forlangt) - Pris under 4000,- - God vanntetthet - Tunnelform - Mulighet for oppbevaring og matlaging i fortelt Finnes det noe telt som oppfyller alt dette? Jeg vil prøve å finne et på salg, for jeg har ikke så veldig mye penger. Ser de har salg på Oslo Sportslager nå. På forhånd takk
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.