Gå til innhold

knute

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. knute

  Sagtinden

  Heisann! Var oppe på den samme hammeren selv i fjor. Men da var det fint vær og varm, tørr stein. Med tau og et par kiler hadde det sikkert vært arti å ta seg videre opp den veien Men: Jeg var alene og stiltret meg istedet fint og forsiktig ned igjen og fulgte vardene rundt og opp på toppen.
 2. knute

  2000 meterssamlere - Presentasjonsrunde

  1:Alder og bosted, evt. navn 35, Bergen 2:Første topp - når og hvor 1979, Galdhøpiggen, eller "Galnepiggen" som den ble kalt av mine yngre søsken på den tiden... 3:Antall hittil og kriterium for samlingen (Røyne, 30 m p.f. osv.) Ca 75+ etter Røyne listen + et par "kandidater". Har ingen faste kriterier for "samlingen", men tar en topptur om gangen. 4:Flotteste topptur så langt hvor og evt. noen ord Austabotntraversen fra sør 7. Aug. 1997. Fin kveldssol, stille og varmt, kl 22 om kvelden rett før oppstigning mot Store Austabotntind. 5:Hvorfor en samler En tilfeldighet, men også en god mulighet til å få med seg mange fine turer i nytt terreng. 6:Planlagt progresjon og eventuelt største hinder i progresjonen Ingen plan, men det blir stadig noen nye topper hver sommer. Foreløpig ingen "hinder" i progresjonen. 7:Hvordan det hele startet 1979: Galnepiggen! Med en onkel som er leder i Luster turlag, brefører og klatrer kan vi vel si at jeg hadde alle forutsetninger for å starte med slike aktiviteter. Når familien i tillegg bygde hytte i Luster, midt mellom Jostedalen og Sognefjellet lå alt til rette for mang en fin tur.
 3. knute

  Hva har du på beina på tur?

  Hei Celine! Mine turer foregår nesten uten unntak fra 1000m og oppover. Dermed er vandring i myr og på opptråkkede stier ikke så aktuelt. På grunn av min egenvekt trenger jeg i tillegg en støvel som er stabil og stødig. Har bare gode erfaringer med Scarpa støvler. Scarpa Ladahk for "lettere 2000m - turer" og Scarpa Cerro Torre for de litt tyngre der en ekstra stiv støvel er å foretrekke. Har forresten gått 12 timer i strekk i Rondane, inkl. Sagtind med lave Merell Goretexsko med Vibram såle. Det gjør jeg ikke igjen... Selv om det er kjekt med sko som er så lette som mulig mener jeg at det likevel er bedre med en litt stivere/stødigere (og dermed tyngre...) støvel på lange turer (mer enn 8 timer vandring i urda).
 4. knute

  Compeed og sokker

  Foreslår at du bruker et glatt plaster utenpå Compeeden (hvis du virkelig trenger Compeed). Dermed slipper du problemer med innersokkene. Ellers bør sportsteip gjøre nytten. Bare pass på å teipe "over hele foten" slik at teipen overlappes. Dermed vil den ikke løsne. Unngå å kjøpe dyre innersokker! Dressmann har noen fine som koster en slikk og ingenting. Dermed kan du kaste innersokkene etter et par turer! Det som er viktigst er å benytte gode (les: tykke) yttersokker som Bridgedale, Smartwool eller Ullvang.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.