Gå til innhold
  • Bli medlem

martinoen

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Internett er en skattkiste hvor man finner mye bra hvis man leter litt rundt. En skatt jeg oppdaget for ikke lenge siden er podcasten 'the dirtbag diaries'. Det er en amerikaner som lager podcaster med fengende klatre- og friluftstemaer. Besøk nettsiden www.dirtbagdiaries.com, eller last det ned direkte fra iTunes. Etter å ha blitt fenget av konseptet podcaster kom jeg også over Eric Hansen sine podcaster for det amerikanske bladet Outside Magazine på outside.away.com, som også var ganske morsomme og interessante. Er det noen som har funnet andre tilsvarende podcaster som er verdt å anbefale?
  2. Takk for råd og vink. Jeg får smake litt på iodin-tablettene før avreise, og se hvordan jeg kan klare å knekke smaken på det. Det kommer sikkert flere spørsmål på fjellforum etterhvert som problemene melder seg. Kjekt å vite at jeg kan få svar fra erfarne folk så raskt som her!
  3. Takk for tips fra alle tre. Skal ta med iodin-tabletter til å rense vannet med, så reduserer jeg sikkert sannsynligheten for å bli satt ut av magesjau. Det er betryggende å høre som du sier jarmol, at du ikke kjente noe til høyden etter noen dager annet enn tungpustethet. Tommelfingerregelen om 1 liter pluss 1 liter per tusen, som snilen nevner, resulterer vel i at vi må drikke rundt fem liter slik jeg hadde forstått tidligere (1 liter + 4000 moh * 1 liter/1000moh). Jeg tror ikke jeg tar med saft, da dette er litt mye å dra på, og da jeg ikke vil belaste ryggen til bærerne med unødvendig mye vekt. Men du nevner energidrikk geilomg. Hvilken type har du brukt da? Er det de vanlige som vi får i butikken, slik som XL1 og maxime? Finnes det noen sukkerfrie alternativer, slik som jada-light slik jeg opprinnelig spurte om. Noen som vet hva som er i forsvarets stridsrasjon? Syns å huske at den var helt ok... Takk for alle svar!
  4. Jeg og tre kamerater skal i juli i år på trekking på Baltorobreen i Pakistan. Vi skal gå fra Askole til Hushe og gå innom basecampene til Trango, K2 og Gasherbrummene på veien. Turen kommer til å gå i høyder fra 3000 til 5600, med overnattinger opp til 5200 moh. Jeg har forstått at det viktigste virkemiddelet mot høydesyke er å drikke rikelig med vann. Camelbaken kommer nok til å bli en god følgesvenn på denne turen. Har dere noen triks til hvordan man klarer å få i seg opptil 5 liter vann om dagen, og spesielt hvis det er litt dårlig smak på vannet i tillegg? Jeg har tenkt på 'jada light', som jeg pleier å drikke på dnt-hytter når vannet har dårlig smak, men finner det ikke i butikkene. Er det noen som vet hvor man kan få kjøpt det? Gjerne direkte fra en leverandør siden jeg vil ha nok pulver til å lage rundt 400 liter saft... Er det eventuelt noen som vet om tilsvarende produkter som er verdt å anbefale? Er det nødvendig å bruke noen vannrensetabletter? Hva bør jeg eventuelt ta med av dette? Håper de av dere som har erfaring med dette vil dele kunnskapen, og hvis noen har vært i området er jeg veldig takknemlig for andre tips og. Martin
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.