Gå til innhold
  • Bli medlem

chals

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av chals

  1. Tenkte å selge til medlemmene her før jeg legger ut på Finn. Men hadde bare 4 meldinger. Får se om det ordner seg nå?
  2. Jeg har brukt Exped Orion og Venus 3 i et år snart nå. Det har endt opp med at jeg bare bruker Venus 3 både sommer og vinter. Tidligere har jeg brukt alle typer telt i 20 år. Det jeg liker med begge Exped teltene er sittehøyden, det går fint an å sitte to personer i teltet med god takhøyde selv om jeg bruker et oppblåsbart Exped underlag. Jeg har alltid med med en riesenschnauzer, og da syntes jeg 2-mannstelt blir for lite om vinteren. Liker plass om sommeren også, særlig når det regner. Med Venus 3 er det også mulig å brette tilside begge sider av inngangspartiet, slik at to personer kan sitte ved siden av hverandre og se ut på regnværet. Teltet er meget enkelt å sette opp. Det eneste som er litt negativt er vekten, teltet veier 4,2 kg, dette kan reduseres noe ved kun å nødvendig antall plugger og la reservedeler bli igjen hjemme. Da vil teltet veie 3.8 kg står det i brosjyren. Hadde jeg alltid dratt på tur alene uten hund hadde jeg valgt Exped Orion Extrem tomannstelt. Kvaliteten på teltene og mange praktiske løsninger, feks tørkeloft i innerteltet, gjør at det er gøy å bruke teltet. Teltduken i Venus 3 er polyester, fordelen er at det ikke er særlig brennbart i forhold til nylon (som i Orion extreme), men det veier litt mer. Orion Extreme veier 2.5 kg så vidt jeg husker.
  3. Arctarp ser ut som en veldig god løsning, Orion Extrem + Arctarp når 2 eller fler drar, eller på campingplass når det regner. Eller lese en bok i skyggen? Perfekt. Kanskje jeg kan sette den opp bak bilen også. Helt genialt. Takk for godt tips
  4. Fikk vite at Orion Extreme kommer i 3-manns utgave om 2-3 år, mens det ikke er planer om en extreme utgave av Venus III. Fargen blir uansett terracotta
  5. Har vanskelig for å bestemme meg for et av disse teltene: Exped Orion Extrem eller Venus III Vil teltduken strekke seg merkbart mindre i ved temperaturfall på Orion Extreme i forhold til Venus III med polyesterduk? Andre egenskaper som gjør utslag? Er Venus III mye dårligere i sterk vind? Skal førøvrig bruke teltet i skogen, på fjellet og på campingplasser om sommeren. Det kommer til å bli noen turer om vinteren også. Trenger plass til 2 personer og 1 hund (når jeg ser plassbehovet på trykk skjønner jeg at jeg trenger et 3-manns telt). Men må legge til at en av personene stort sett er fiktiv.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.