Gå til innhold
  • Bli medlem

chals

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chals

  1. Jeg skal kjøpe meg telt, men sliter veldig med å finne ut hva jeg skal velge! Jeg leser produktbrosjyrer fra perm til perm, men finner ikke ut! Derfor håper jeg noen her kan hjelpe meg!

    Det som er viktig for meg er at det må kunne brukes sommer som vinter, at den ikke er for tung da jeg bare er en kvinne! ;) Setter pris på all hjelp! Og gjerne egne erfaringer:)

    Jeg har brukt Exped Orion og Venus 3 i et år snart nå. Det har endt opp med at jeg bare bruker Venus 3 både sommer og vinter. Tidligere har jeg brukt alle typer telt i 20 år. Det jeg liker med begge Exped teltene er sittehøyden, det går fint an å sitte to personer i teltet med god takhøyde selv om jeg bruker et oppblåsbart Exped underlag. Jeg har alltid med med en riesenschnauzer, og da syntes jeg 2-mannstelt blir for lite om vinteren. Liker plass om sommeren også, særlig når det regner. Med Venus 3 er det også mulig å brette tilside begge sider av inngangspartiet, slik at to personer kan sitte ved siden av hverandre og se ut på regnværet. Teltet er meget enkelt å sette opp. Det eneste som er litt negativt er vekten, teltet veier 4,2 kg, dette kan reduseres noe ved kun å nødvendig antall plugger og la reservedeler bli igjen hjemme. Da vil teltet veie 3.8 kg står det i brosjyren. Hadde jeg alltid dratt på tur alene uten hund hadde jeg valgt Exped Orion Extrem tomannstelt. Kvaliteten på teltene og mange praktiske løsninger, feks tørkeloft i innerteltet, gjør at det er gøy å bruke teltet. Teltduken i Venus 3 er polyester, fordelen er at det ikke er særlig brennbart i forhold til nylon (som i Orion extreme), men det veier litt mer. Orion Extreme veier 2.5 kg så vidt jeg husker.

    post-7546-0-61102200-1338281896_thumb.jp

  2. Har vanskelig for å bestemme meg for et av disse teltene: Exped Orion Extrem eller Venus III

    Vil teltduken strekke seg merkbart mindre i ved temperaturfall på Orion Extreme i forhold til Venus III med polyesterduk?

    Andre egenskaper som gjør utslag?

    Er Venus III mye dårligere i sterk vind?

    Skal førøvrig bruke teltet i skogen, på fjellet og på campingplasser om sommeren. Det kommer til å bli noen turer om vinteren også.

    Trenger plass til 2 personer og 1 hund (når jeg ser plassbehovet på trykk skjønner jeg at jeg trenger et 3-manns telt). Men må legge til at en av personene stort sett er fiktiv.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.