Jump to content

Sage

Aktiv medlem
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sage

 1. Jeg har både Andrew st. Moritz og Zenith, samt en tidligere modell som ligner på Zenith, men med 2 spenner. Brukes i kombinasjon med Riva 3 eller Cobra R4. Hvert år går jeg Hardangervidda på langs med en variant av dette utstyret, men det er klart det blir tungt på flatene og oppover. Dersom jeg kan opprettholde noenlunde skiglede i nedforkjøringer med Xplore er jeg veldig innstilt på å prøve. Men da må den være vesentlig bedre enn BC, som jeg ikke synes gir særlig skiglede, annet enn under optimale forhold - hvor det meste jo duger.
 2. Den øverste kabelen er til Riva 3, standard lengde, 56 cm. Den nederste kabelen er til Cobra R4, 61 cm. Skru opp fjærene dine og ta ut kabelen, sammenlign med bildene og sjekk hvor lang den er. Jeg tipper du kan bruke den øverste. Dersom du må korte ned på en kabel kan du gjøre følgende: kapp bort et stykke av kabelen der den går på innsiden av skoen. Fjern plastikken på begge ender ca. 1 cm inn på vaierstumpene. Kjøp et kobber bremserør på Biltema. Kutt av et stykke på 2 cm og før vaier-endene inn i røret. Bank det flatt med en hammer. Det er ikke optimalt, men det funker.
 3. Den originale Riva Z brukte samme fjærer som Riva 3, men så kom det en ny modell som brukte rørfjærene til Cobra. Har du åpne fjærer eller rørfjærer?
 4. Tipper det er samme kabelen som til Riva 3, og de får du kjøpt ennå i 2 lengder, kort og lang.
 5. Nysgjerrig på den bindingen, så jeg har studert både anmeldelser og videoer. Jeg har imidlertid konkludert med at den blir for spe for mitt bruk. Bruker i dag Aasnes Vetletind og Falketind med Cobra R4 og lærstøvler, og jeg ser ikke at Xplore kan være i nærheten av å være like stabil. Noen som har noen erfaringer med å sette svinger på variert underlag, gjerne med en tung sekk? Det må jo vri seg, med bare et beskjedent feste i front - uten langsgående skinner? Skulle gjerne hatt en bedre gåbinding enn R4, Riva 3 er jo et alternativ, men man får vel ikke både pose og sekk uansett.
 6. Problemet med pulk er at den tar skigleden bort i fra flotte nedforkjøringer, om man er heldig kanskje med løssnø og pudder.
 7. Vintertelting alene innebærer fort 20-25 kilos sekk, avhengig av hvor varmt du skal sove og hvor godt du skal spise.
 8. Ryker vaieren på Riva 1 kan du ikke fikse den på tur. Eneste mulighet er å erstatte hele vaieren med en snor som kan trekkes gjennom vaier-føringene og festes i skistopper-åpningen foran på tåpartiet. Been there, done that - mange ganger. Det betyr at snora ikke må være for tykk. Dette er likt for alle riva-modellene. Da er det vel bedre å kjøpe en Riva 3 med reserve-vaier - som fremdeles finnes i handelen?
 9. Riva 1 er nok vanskelig. Husk at selv om du finner en binding vil det være vanskelig å få tak i kabler, og disse må skiftes med jevne mellomrom. Nærmeste du kommer er Voile kabelbinding. Riva 3 er imidlertid fullt mulig å få tak i - de selges fremdeles av enkelte nettbutikker.
 10. Har gått strekningen Finse - Haukeliseter mange ganger. Det er et flott strekk, dersom man er litt heldig med været. Ser at dere skal gå med telt, men anbefaler likevel å følge i nærheten av de vanlige traseene mellom hyttene. Her er 3 alternative ruteforslag: Forslag 1: Finse - Krækkja - Kjeldebu - Sandhaug (via Dyranut) - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter. Forslag 2: Finse - Krækkja - Heinseter - Rauhelleren - Sandhaug - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter Forslag 3: Finse - Krækkja - Stigstuv - Sandhaug - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter .
 11. Hei. Har tenkt å gå strekningen Breistølen - Finse i slutten av Mars (via Bjordalshytta, Iungsdalshytta, Kongshelleren og Geiteryggshytta). Noen som kjenner snøforholdene her nå? Noen som har gått strekket og har noen erfaringer å dele? Hilsen Sage
 12. Hei. Planlegger å gå i området Stavali-Torehytten-Litlos-Hadlaskard fom. uke 28. Noen som kjenner til snøforhold i vest? Er bruene på plass og vannene isfrie? Med vennlig hilsen Sage
 13. Jeg skal gå samme turen (Finse - Haukeli) med start 5. Juli, altså noen dager senere. Eneste strekket jeg er litt usikker på er det først - ned til Kjeldebu. Har tenkt å gå over Helvetesgilet, og jeg antar at det kan ligge igjen endel snø her. Ellers er fluestanga med (som alltid), men det blir nok en ekstra spole med synkesnøre. Litt i tidligste laget for tørrfluer antar jeg.
 14. Det er web-kameraer på både Finse og Dyranyt, så du kan følge med der. Ser ganske greit ut ved Dyranut, men Finseområdet er definitivt ikke klar for fottur ennå.
 15. Som det er sagt over - effektreguleringen på Dragonfly er helt suveren. Egg, fisk og kjøtt er bare stas å stelle i stand. På Whisperlite er effektreguleringen dårlig - helt enig. Her blir det fort svidd. Fordelen med Whisperlite er at den er solid og kraftig.
 16. Jeg har 5 (+ en MSR Pocketrocket dersom det teller): MSR Whisperlite MSR Dragonfly MSR Simmerlite MSR XGK Optimus Explorer Den siste er den morsomste - masse deler å kose seg med, passe på og reparere, dessuten brenner den stille med høy effektivitet.
 17. Hei. Jeg har stilt samme spørsmål i en annen tråd, men jeg planlegger å dra litt senere (uke 26-27.) Var på Hardangervidda i fjor (sørlig del) i uke 26, og da var det kun enkelte vann som var noenlunde isfrie. Antar at det blir litt tidligere sommer i år som følge av lite snø og tynn is, men jeg synes 6-19. Juni høres tidlig ut. Litt avhengig av hva du fisker med. Skal du kaste sluk i et stryk finnes vel muligheter, men skal du forsøke med flue på stille vann ville jeg dratt litt senere. Med vennlig hilsen Sage
 18. Hei! Dette er mitt første innlegg på forumet! Jeg planlegger å gå fra Finse til Haukeliseter i begynnelsen av juli. Jeg gikk i området Haukeliseter - Hellevassbu - Litlos i fjor på samme tiden, og det gikk fint, selv om det var på grensen til litt mye snø og is. Snø er ok, men da jeg liker å fiske synes jeg isfrie vann er en fordel. Er det noen som har en formening om hvordan det blir i år? Det er jo lite snø i fjellet (gikk samme turen på ski 2 uker før påske), så jeg tenker at det blir litt tidligere isfritt i år? Jeg vet imidlertid ikke om snøen kanskje ligger lenger i området fra Finse til Dyranut enn lenger sør? Noen med erfaringer fra denne turen på omtrent dette tidspunktet? 2 ting til: 1) Noen som kan gi noen tips om gode fiskevann på dette strekket? Kommer stort sett til å følge sommerløypene. 2) Noen som vet når sommerbruene kommer opp? Hilsen Sage
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy