Gå til innhold
  • Bli medlem

Herminata

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Herminata

  1. Ble plutselig barnløs siste uka i juli, og tenkte benytte anledningen til å utforske litt av Jotunheimen. Foruten en tur på Galdhøpiggen da jeg var 14 år, er jeg fullstendig ubevandret i dette fjellområdet. Det er det på tide å gjøre noe med! Utgangspunkt for turen er • 6 dager • går alene • overnatter på hytter, men hvis været blir knall er det mulig jeg tar en natt eller to utendørs (tar med bivanorak fra Hilleberg og underlag; blir mye gåing på denne turen og vil ha en så lett sekk som mulig uten telt) • nyte! Etter å ha studert kart og lest rundt her på forumet har jeg laget et forslag som er en lett blanding av nasjonale must-do’s (føler statsborgerskapet forplikter) og noen topper ^ med utsikt. Men, jeg skulle gjerne hatt innspill på rutevalg for returen tilbake fra Leirvassbu til Gjendebu. Planen er å følge vanlig T-merket sti gjennom Storådalen og langs Langvatnet på veien fra Gjendebu til Leirvassbu, men vil gjerne ha variasjon for returen. Blir været bra - som jeg tross alt satser på -, så snur jeg rundt og tar antageligvis lengste ruta til Leirvassbu først… Dag 1 Kjøre Oslo – Gjendesheim Parkere på Gjendesheim Båt Gjendesheim – Gjendebu (kl. 14:25) Overnatte Gjendebu ^ Gjendetunga Dag 2 Gjendebu – via Storådalen og langs Langvatnet - Leirvassbu Overnatte Leirvassbu Dag 3 ^ Kyrkja ^ Stetinden Overnatte Leirvassbu Dag 4 Leirvassbu – Gjendebu Via enten Olavsbu eller Visdalen/Urdadalen Overnatte Gjendebu Dag 5 Gjendebu – Bukkelægret – Memurubu Ovenatte Memurubu Dag 6 Memurubu – Besseggen – Gjendesheim Retur Oslo Altså, kjære vise menn og kvinner her på forumet: hvilken vei ville dere valgt fra Leirvassbu til Gjendebu? Alt. 1 Leirvassbu - via Gravdalen, Rauddalen, Olavsbu - Gjendebu Alt. 2 Leirvassbu - via Kyrkjeglupen og Visdalen, før krysser inn på stien gjennom Urdadalen mot Gjendebu Begge alternativene blir vel av det seige 10-timersslaget, og nettopp derfor vil jeg gjerne ha den fineste ruta. Er klar over at trafikken over Besseggen kommer til å bli voldsom, men det er denne uka jeg har mulighet til å gå, derfor er målsetningen min er å starte fra Memurubu før hanen galer og båten fra Gjendesheim legger til kai. Vil helst få med meg litt av morgenrøden over fjellene… Hvis noen har andre tips og innspill til rutevalget mitt, spesielle bra overnattingssteder underveis eller noe annet jeg absolutt bør få med meg underveis, så fyr løs. Glad for gode råd
  2. Først og fremst: gratulerer så mye! En deilig og slitsom og fantastisk tid venter deg. Så, hvis jeg skal dele litt av min praktiske erfaring: du finner kjapt ut hvilket ambisjonsnivå mht aktivitet som passer deg straks den nye sjefen inntar hverdagen.... Jeg støtter alle de kloke menns innspill om å legge ambisjonsnivået lavt den første tiden, men samtidig er jeg helt enig med deg i at hvis det er noe du skal prioritere så er det frisk luft både for deg og barnet. Og en dusj i ny og ne (du vil forstå hva jeg mener når tiden kommer... På den annen side, hvis du er fullbemannet med gravør i huset så blir kanskje ikke det så stor utfordring allikevel ) Gå i skogen, men hold deg til grusveier - og med vogn den første tiden. På kortere turer til butikken etc er bæresjal suverent. Barnet kan bæres på brystet i et elastisk sjal liggende i froskestilling fra det er nyfødt, men vær nøye med bæreteknikken, at barnet ligger riktig mht hofter og hode/nakke. Sjekk ut forumet "tettinntil" for mer info og sjaltips. Å bli båret på brystet er trygt og godt for den lille, da kjenner den både lukten av deg og hjerteslagene, og overgangen til "utsiden" blir ikke så brå... Personlig vil jeg ikke anbefale Babybjörn pga ugunstig belastingen på både babyens kropp og dine skuldre, samt at du må vente til ungen har utviklet sterkere rygg og nakkemuskler, men finn ut hva som passer for deg. Bæresjal er også fint hvis du får en urolig unge som ikke vil ligge alene/har kolikk/vil henge opp klesvaska etc eller annen aktivitet som krever bruk av to hender. Valg av vogn er ikke lett, men hvis du skal mye ut å gå, så er mine råd til vogn: * lufthjul og helst en vogn uten skjermer nå er kanskje ikke snø det største problemet i Bergensområdet, men i Oslomarka - og sentrum er snøkladder kilt under skjermer et herk. Såkalte "punkteringsfrie plasthjul" er menigsløst på snø og slaps. Da duger kun gode gammeldagse lufthjul. Jeg har mange mil bak meg på gammeldagse lufthjul, og har aldri punktert. Men ha alltid med lappesaker, ekstra slange og pumpe når du skal på litt lenger turer. * stor kalesje som beskytter godt mot vær og vind + skikkelig regntrekk. Og ikke steng ungen inne bak et heldekkende helseteppe over vognene *grøss*. Babyer trenger det ikke bekmørk for å sove, men de trenger frisk luft og oksygen! * stødig vogn særlig noen trehjulinger er litt pinglete, velg en solid som står støtt og som tåler litt ulent terreng uten å knele. Og - husk ammeinnlegg av ull rundt puppen høst, vinter og vår, så reduserer du sjansen for trekk og brystbetennelse! (sjekk nøstebarn) Så NYT permisjonstiden og gåturene. Du har en fantastisk tid foran deg! Lykke til!
  3. dpreview hadde en test av flere kompaktkamera til røft bruk for en god til tilbake. Du kan jo se igjennom og håpe at det vil gjøre valget ditt enklere... http://www.dpreview.com/reviews/Q209waterproofgroup/ Merk at det er forrige modell Panasonic (FT1) som er testet her, FT2 som nå finnes i butikkene er en oppgradert versjon. Valg av kamera er ikke lett, men også i dette landskapet får du ofte det du betaler for. Så et par hunderlapper ekstra kan vise seg å være en god investering for å sikre deg et godt resultat fra en minnerik tur.
  4. Støtter den. Mitt Panny DMC-FT2 har blitt testet grundig i løpet av sommerens samtlige årstider på vidda og i marka, og resultatet er upåklagelig. Flott bilder og videoer. Du har sikkert lest spesifikasjonene allerede, men de viktigst for meg var: * vanntett ned til 10m * tåler -10 C * tåler fall fra 2m høyde * Leica-objektiv med 4,6 optisk zoom, f=4,9mm - 22,8mm * 14 megapix * HD-video * 2,7" LCD skjerm * god fargegjengivelse Dette kan selvfølgelig aldri erstatte et speilreflekskamera, men jeg synes det tar meget gode bilder til å være et kompaktkamera til røft bruk. Dette tåler all slags vær (vært igjennom mye regn!) og mye juling. Etter et litt ukordinert (ukonsentrert?) fraspark som endte på alle fire i myra samtidig som jeg holdt kameraet i hånda, så var det kjekt å bare kunne skylle kameraet i bekken etterpå, og deretter knipse i vei. Jeg skal gå spesielle turer før jeg nå gidder å ta med speilrefleksen etter at dette kameraet kom i hus. Et annet pluss er at unger kan låne kameraet uten at jeg får anfall hvis/hver gang det går i gulvet... Legger ved noen bilder som er tatt med FT2 under ulike vær- og lysforhold i sommer. Jeg synes det fanger fargene relativt godt. Lykke til med kameravalget!
  5. Har Primus EtaPower selv. Dette var den mest "barnevennlige" brenneren jeg fant, i den grad noe slikt eksisterer... Har selv en energisk sønn på snart 3 år som digger turlivet med mor, og Primusen oppfylte mine barnlige sikkerhetskrav. * stødig, selv på ulent underlag * kjapp * blir ikke hysterisk varm * skjermet flamme (som i tillegg er både raskt og økonomisk mht gassforbruket) * med gass slipper du unna en del potensielle farer og kløneri som flytende brensel kan gi * en kjekk og grei alt i ett løsning, som er enkel å håndtere samtidig som man skal passe på avkommet...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.