Gå til innhold
  • Bli medlem

svamp

Aktiv medlem
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

svamp vant dagen sist 16. januar 2018

svamp hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

103 Excellent

Om svamp

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Da er det bare 1 uke igjen til villmarksforedraget i Oslo 15. juni kl 19:00! Håper vi sees
  2. Fredag 15. juni kl. 19.00 inviterer vi til et noe anneledes villmarksforedrag, på Kampen Menighetshus i Oslo.15. Desember 2017 la Kjell-Harald Myrseth og Lasse W. Kornmo ut på en 500km lang ekspedisjon fra Narvik til Alta under turkonseptet «Fra pub til pub gjennom villmarka». Men turen ble en mer utfordrende tur enn de hadde forestilt seg. Halvveis til målet pådro Lasse seg en alvorlig frostskade, og 14. januar på Finnmarksvidda, fattigslige en dagsreise unna Alta, ble Kjell-Harald overasket av en snøstorm med vind opp i orkan styrke. Det ble en kamp om liv og død!Med video og bilder fra både flauser, gleder og dramatikk, tar turfølget med deg inn i den nordnorske villmarka, i den mørkeste tiden av året. FB-side til arrangementet: https://www.facebook.com/events/166978853987794/ Velkommen!
  3. Har brukt cumulus Alaska i noen år . Den anbefales. Har brukt den i 30 minus og da sover man godt. Til lengre ekspedisjoner (som du nevner), egner ikke dunposer seg.
  4. Hei alle sammen! Det var litt tilfeldig at jeg var innom FF i stad, og jeg rekker ikke svare på alt dette, men noe kan jeg jo ta siden jeg først er her. Turen har vært planlagt siden mars i fjor. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Dette er ikke første langturen... Det som ble skrevet på facebook om kart osv, må dere nesten ta med en klype salt. Når man lager film og skal skrive artikler, så må man prøve å lage litt moro/underholdning ut av småting. Det at de er "halvdårlige", betyr at mange ville foretrukket "bedre" kart. Men de hadde en målestokk og en kvalitet som gjorde at de kunne navigeres etter. Hvis ikke ville vi ikke brukt dem. Forøvrig var det et kjøpt kart i målestokk 1:50 000 som ble brukt utenfor Alta. Det påvirket ikke vinden noe særlig. Vi hadde selvsagt med GPS også. Vi hadde mobiltelefon med, frem til jeg måtte bryte. Siste etappe var det ikke telefon fordi den ble mistet. Værmeldinger er vanskelig på månedsturer. Vi fikk riktignok sjekket været før han dro ut på siste etappe, men dette uværet visste man ikke om over to uker i forveien. Forstår at det er mange spørsmål og diskusjonstemaer etter en sånn hendelse, men det er litt hektisk i en sånn situasjon og mange vil prate med oss, men håper dette var noe oppklarende. Håper så mange som mulig vil følge oss videre! mvh Lasse - Fra pub til pub gjennom villmarka
  5. Hei, vi kommer med mer info om situasjonen og turen generelt etterhvert på vår side. Men kan svare kort at vi har forståelse for at disse utsagnende kan virke useriøse, tatt ut av sammenheng, spesielt nå. Vi har gjennom hele prosjektet forsøkt å blandet inn humor i det vi gjør, og setter ting på spissen. Ingenting i veien med utstyr og erfaring. mvh Lasse - Fra pub til pub gjennom villmarka
  6. Følg siste innspurten mot puben i Alta på nevnte fb-side!
  7. Isbjørn Jan Mayen koster kr 1795. Ingen rabatt. Skulle likt å se noen som overgår dem på pris/kvalitet...
  8. Takk for tilbakemeldinger! Vi har den siste uka presentert alle ekspedisjonsmedlemene, sjekk det ut Kommer mer moro på siden fremover. Tro meg, man "drasser" ikke med seg seks topptrente grønlandshunder, de drasser på oss
  9. 15. desember legger Lasse Wendelbo Kornmo og Kjell-Harald Myrseth ut på en 500 km lang «pub-til-pub» -runde, gjennom den nordnorske, nattsvarte villmarka. Sammen med 6 grønlandshunder, nansenslede, gammeldags utstyr og treski, skal pubene i Narvik, Øverbygd og Alta få kjørt seg, under den månedslange ekspedisjonen. Ruta går høyt oppe i grenseland, mellom ruvende tinder og over forblåste vidder. Bli med og følg eventyret, før, underveis og etter. Lik siden vår på facebook.com/pubtilpub og pubtilpub på Instagram.
  10. svamp

    Fuglehunder og kulde

    Ulike strategier for å takle kulde/vind. Her har jeg med to hunder på tur. Begge er på bildet.
  11. Formulerte meg litt uklart. Jeg vil selvsagt ikke være noe "dommer" over andres empatiske evner. Jeg tviler jo ikke på at en jeger er glad i bikkja si og ønsker den alt godt (vegetarianer eller ikke).
  12. Fantastisk moro å dra på jakt. Det å gå på fjellet eller i skogen en frisk høstmorgen: soloppgang, intense farger og frisk luft. Plutselig flyr det opp en flokk ryper, eller er en hare løper avgårde og du slenger børsa opp og fyrer av. Børsa mi er av merke Canon, og det anbefales! Jakta tidligere, men har personlig hatt veldig mye større naturopplevelser ved å observere dyrene levende. De aller fleste jegere jeg har møtt fra sør til nord, er ordentlige folk som har respekt for viltet. Ikke skyteglade cowboyer som mange vil fremstille jegere som. Men å si at man er glad i et dyr, for deretter å skyte det, kun for å få et lite adrenalinrush, synes jeg er å strekke strikken litt langt. (Er klar over at deler av jakta er nødvendig)
  13. Trådstarter er tydeligvis grønlandshund-fan. Her er flokken min.
  14. Fint i skogen om dagen. Husker jeg leste en tråd her på forumet hvor det ble stilt spørsmål om hva som er poenget med å ha hund. Dager som dette i lag med dine beste (firbeinte) venner som du bruker ALL din fritid i lag med. Du kan legge fiskestanga di i boden om vinteren. Parkere snøscooteren din i garasjen om sommeren. Med hundene dine opplever du friluftsliv året rundt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.