Gå til innhold
  • Bli medlem

attemann

Passivt medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Vi leverer også til 2190,- med frakt inkludert i prisen! http://fresk.no/shop/spot-ii-satellite-573p.html Vi bruker Spot II selv (senest på en måneds ekspedisjon i aug/sept), og vet at dette er et bunnsolid produkt!
  2. Custom kan også benyttes for å fortelle at man har nådd målet - hva nå det måtte være: "Har nådd målet, på hjemvei!" Help brukes for å signalisere behov for bistand, i en ikke livstruende situasjon, f.eks "Trenger forsyningene nå, møtes på avtalt sted om 48 timer" eller rett og slett "Trenger bistand, møt meg her" Kan også nevne at man setter i oppsettet på web bestemmer hvilke mobilnr som skal ha SMS og hvilke emailadresser som skal ha de ulike meldingene. F.eks kan Ok og Custom-meldingene gå til familien hjemme, mens Help-meldingen i tillegg skal gå til en kompis eller team som bistår med re-proviantering. Jan Olav
  3. Følgende skjer når SOS-funksjonen aktiveres: - Emergency Rescue Coordination Centre (IERCC) ringer deg for å kontrollere at det virkelig er en reell nødssituasjon. - Dersom det ikke oppnås kontakt med deg, blir dine registrerte kontakter forsøkt ringt. - Dersom det ikke kan avkreftes at en nødssituasjon foreligger blir nasjonal redningstjeneste kontaktet med relevante opplysninger, inkl. din SPOT posisjon. - Tiltak blir igangsatt iht. redningstjenestens rutiner. - IERCC holder dine kontakter oppdatert inntil du er reddet og hendelsen er lukket av IERCC. Les mer på http://fresk.no/shop/spot-ii-satellite-573p.html , se spesielt informasjonsark og "Dette må du vite om Spot" (PDF'er)
  4. Testet Spot II på en todagers tur i Rondane på fredag og lørdag. Se tur-rapport og noen erfaringer med Spot i fjellterreng på http://endrerud.blogspot.com/2010/06/rondane-2-dagers.html Her ligger det også link til kart med posisjonene mine for hvert 10de minutt - slekt og venner satt og fulgte med underveis Som dere ser er det god dekning og frekvens på posisjonsoppdateringene, kun enkelte "svarte hull" i løpet av de to dagene Spot lå i topplokket på ryggsekken.
  5. @Aspiranten: Spot II har fått ny intern GPS og ny antenne siden Spot I. Dette skal gi både raskere GPS satelittkontakt ved start av enheten, i tillegg til bedre følsomhet i områder som er "canopied" dvs er dekket. @strebus85: Både Otterbox 1000 og 2000 er litt snaue faktisk - 2000 mangler ørlitt i dybde... og da begynner boksene å bli store etter min smak. Uansett må nok Spot ut av boksen for å få satelittkontakt... Spot II i seg selv er ratet å tåle 1/2 time på 1 meter dypt vann.
  6. Vi har akkurat fått inn en haug Spot II på www.fresk.no til 2199,- inkl frakt. Vi planlegger en 2 dagers løpetur sammen med kompiser i Rondane med utgangspunkt i Putten seter 25-27 juli (fredag-søndag). Benytter sjansen å teste ut Spot II. Er noe usikker på snøforholdene, men tanken er å stikke nordover via Høvringen opp til Grimsdalshytta for overnatting på fredag og alternativ rute sørover på lørdag. Det vil være rask bevegelse, minimalisert opp-pakning og full utnyttelse av DNT fasiliteter underveis! Proof er som kjent in the pudding - og jeg skal prøve å dele turen på nettet slik at interesserte kan følge med i praksis hvordan SPOT fungerer. Ikke minst dekningsgrad og robusthet i norsk fjellterreng er jeg nysgjerrig på... Mer info kommer på Facebooksiden til Fresk Aktivitet.
  7. Enig, tåhev er meget effektiv for å utvikle muskulaturen i legg og ankel - og bidrar til frasparket både i motbakkeløp (og ellers). Pleier å kjøre 300 tåhev på flatmark pr halvtime, typisk 900 totalt på en økt. Senket persen med 5 min på halvmaraton fra september i fjor høst til april i år, er sikker på at systematiske tåhev gjennom vinteren har bidratt til dette!
  8. Treningsprogrammet til Øystein Sylta inneholder ikke alternativ trening, og er sånn sett risikofylt for mosjonisten uten en solid grunntrening og uten mange kilometer i beina. Dette kan lett føre til overbelastning og skade! Vi sterkt anbefale at du - som du sier - legger inn noen sykkeløkter for å gi bein og legger en pause. Synes også at svømming er genialt for å restituere slitne og såre bein... Tren lystbetont - og ikke vær redd for å ta en eller to dager fri dersom du føler deg sliten eller har vondter... Har selv vært 2.5 uker borte fra løping nå pga overbelastning - ikke moro!
  9. ...hmm - men hvis det er nedoverbakker så må det nesten være oppoverbakker også vil jeg tro Intervalltreninger er dokumentert effektivt for å utvikle aerob kapasitet, og her er det flere effektive vaianter: Etter 25 minutter oppvarming: - 4 x 4 minutter bakkeintervaller med 2 minutter pause mellom hvert drag - 5 x 5 minutter bakkeintervaller med 2 minutter pause mellom hvert drag - 10 x 2 minutter bakkeintervaller med 1 minutter pause mellom hvert drag Avsluttes med ca 10 min rolig nedjogging etterpå. Intensiteten skal være kontrollert og jevnt høy, men ta det gjerne litt pent på det første/andre draget for ikke å poppe sikringene for tidlig . Jeg syns terrengløping er et perfekt alternativ, gir naturlige intervaller etterhvert som terrenget varierer. Så er det selvfølgelig slik at man blir god til det man trener på. Skal man bli god på motbakke så må man løpe motbakke. Løpe med konstant intensitet i bratte/slake partier. Løpe godt teknisk uansett hvor bratt det er og hva slags underlag det er. Lykke til!
  10. Alle dagens modeller av Exped SynMat og DownMat har integrert pumpe! Sjekk instruksjonsfilm på Expeds hjemmesider (link fra produktkortet på f.eks http://www.fresk.no/shop/exped-down-mat-514p.html - se under videos!)
  11. attemann

    Real turmat...

    Nå finnes det faktisk gode alternativer til Real! Mountain House er verdt å prøve. Det ligger flere gode tester ute med bl.a Real og Mountain House, men som alt annet er dette subjektivt - og bør prøves. Vi tror Mountain House kommer til å ble en farlig utfordrer til Real i år! Døm selv - ta en titt på www.fresk.no
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.